Πολιτική Υγείας

Λευκός Οίκος: Δημοσιεύει την εθνική στρατηγική ελέγχου των ναρκωτικών

Λευκός Οίκος: Δημοσιεύει την εθνική στρατηγική ελέγχου των ναρκωτικών

Η Αμερικανική Ιατρική Ένωση (AMA) έχει υποστηρίξει τη διάθεση της ναλοξόνης χωρίς ιατρική συνταγή. Οι ταινίες μέτρησης που αποτρέπουν την υπερδοσολογία ελέγχοντας τα φάρμακα για φαιντανύλη και τα προγράμματα καθαρών συρίγγων είναι άλλα παραδείγματα μείωσης της βλάβης.

Λευκός Οίκος: Η κυβέρνηση Μπάιντεν δημοσίευσε την Εθνική Στρατηγική Ελέγχου των Ναρκωτικών για το έτος. Ο Λευκός Οίκος είπε την Πέμπτη ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν έστειλε το εναρκτήριο σχέδιο στο Κογκρέσο. «Η Στρατηγική ανταποκρίνεται στην έκκληση για δράση στην Ατζέντα Ενότητας του Προέδρου Μπάιντεν μέσω μιας συνολικής κυβερνητικής προσέγγισης για την καταπολέμηση της επιδημίας υπερβολικής δόσης», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι επικεντρώνεται ειδικά στον εθισμό χωρίς θεραπεία και τη διακίνηση ναρκωτικών.

«Δίνει εντολή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να δώσουν προτεραιότητα σε ενέργειες που θα σώσουν ζωές, θα εξασφαλίσουν στους ανθρώπους τη φροντίδα που χρειάζονται, θα επιδιώξουν τα κέρδη των εμπόρων ναρκωτικών και θα κάνουν καλύτερη χρήση των δεδομένων για να καθοδηγήσουν όλες αυτές τις προσπάθειες», ανέφερε.

Η στρατηγική απαιτεί την επέκταση των υψηλών επιπτώσεων παρεμβάσεων μείωσης της βλάβης, συμπεριλαμβανομένης της ναλοξόνης, διασφαλίζοντας ότι όσοι διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο υπερδοσολογίας μπορούν να έχουν πρόσβαση στη «θεραπεία που βασίζεται σε στοιχεία» και βελτιώνοντας τα συστήματα δεδομένων και την έρευνα που καθοδηγούν την ανάπτυξη της πολιτικής για τα ναρκωτικά.

«Πολύ συχνά, αυτά τα φάρμακα καταλήγουν σε κοινότητες όπου η ναλοξόνη δεν είναι άμεσα διαθέσιμη», δήλωσε την Τετάρτη ο τσάρος ναρκωτικών του Λευκού Οίκου Δρ. Rahul Gupta, ο οποίος θα επιβλέπει τη στρατηγική, αναφερόμενος στο φάρμακο που μπορεί να αναζωογονήσει χρήστες που έχουν κάνει υπερβολική δόση.

«Όπου οι υπηρεσίες μείωσης της βλάβης είναι περιορισμένες ή υποχρηματοδοτούμενες, όπου υπάρχουν απαράδεκτα εμπόδια στη θεραπεία».

Η Αμερικανική Ιατρική Ένωση (AMA) έχει υποστηρίξει τη διάθεση της ναλοξόνης χωρίς ιατρική συνταγή.

Οι ταινίες μέτρησης που αποτρέπουν την υπερδοσολογία ελέγχοντας τα φάρμακα για φαιντανύλη και τα προγράμματα καθαρών συρίγγων είναι άλλα παραδείγματα μείωσης της βλάβης.

Ο Γκούπτα, ο οποίος είναι ο πρώτος γιατρός που ηγείται του Γραφείου Εθνικής Πολιτικής Ελέγχου Ναρκωτικών, σημείωσε ότι η μείωση της βλάβης αποτρέπει τις υπερβολικές δόσεις, μειώνει τη μετάδοση μολυσματικών ασθενειών και «όπως δηλώθηκε σε πρόσφατη έκθεση της επιτροπής του Κογκρέσου, έχει δικομματική υποστήριξη». Επιπλέον, η στρατηγική βασίζεται στο αίτημα του προϋπολογισμού του Προέδρου Μπάιντεν για το οικονομικό έτος 2023 για αύξηση 300 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη του έργου της Τελωνειακής Προστασίας των Συνόρων (CBP) και για αύξηση 300 εκατομμυρίων δολαρίων για την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών.

Συνοριακή περίπολος κατέσχεσε πάνω από 90 λίβρες φαιντανύλης σε μια εβδομάδα εν μέσω εισροής μεταναστών Στόχος του είναι να παρεμποδίσει και να διαταράξει τις οικονομικές δραστηριότητες των διεθνικών εγκληματικών οργανώσεων (TCO) που κατασκευάζουν παράνομα ναρκωτικά και τα διακινούν στις ΗΠΑ, να μειώσει την προσφορά παράνομων ναρκωτικών μέσω εγχώριας και διεθνούς συνεργασίας και να μειώσει την προσφορά παράνομων ναρκωτικών που διακινούνται λαθραία στα σύνορα των ΗΠΑ.

Το φύλλο Συχνών Ερωτήσεων σημείωσε ότι η στρατηγική καθοδηγεί τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να επεκτείνουν τις προσπάθειες για την πρόληψη της χρήσης ουσιών μεταξύ παιδιών σχολικής ηλικίας και νεαρών ενηλίκων, να υποστηρίξουν συνασπισμούς υπό την ηγεσία της κοινότητας που εφαρμόζουν στρατηγικές πρόληψης βασισμένες σε στοιχεία, να δημιουργήσουν μια ομοσπονδιακή ερευνητική ατζέντα για την ανάκαμψη, να υιοθετήσουν ευέλικτες και ανταποκρινόμενες προσεγγίσεις, να βοηθήσουν όσους πάσχουν από διαταραχή χρήσης ουσιών και να εξαλείψουν τα εμπόδια και να αυξήσουν τις οικονομικές ευκαιρίες για τα άτομα σε ανάκαμψη.

«Η Στρατηγική περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις για τη βελτίωση της πρόσβασης σε προγράμματα για τη διαταραχή της χρήσης οπιοειδών (MOUD) για φυλακές · εντοπισμό τρόπων προώθησης της φυλετικής ισότητας στην έρευνα, σύλληψη και καταδίκη για αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά χωρίς να επηρεάζεται αρνητικά η δημόσια ασφάλεια. -άτομα βίαιων από το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης και τα συστήματα δικαιοσύνης ανηλίκων έως τη θεραπεία, όταν χρειάζεται και αφαίρεση των εμποδίων και επέκταση των υποστηρικτικών υπηρεσιών για να βοηθήσουν στην επανένταξη των ανθρώπων στην κοινωνία μετά τη φυλάκισή τους», κατέληξε η διοίκηση. Η υπερβολική δόση ναρκωτικών έχει σκοτώσει 106.854 ανθρώπους κατά την πιο πρόσφατη περίοδο 12 μηνών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η επιδημία ναρκωτικών στις ΗΠΑ εξερράγη εν μέσω πανδημίας covid

100.000 Αμερικανοί πέθαναν από υπερβολική δόση ναρκωτικών μέσα σε έναν χρόνο

Η θνησιμότητα από τα ναρκωτικά στις ΗΠΑ αυξήθηκε σχεδόν κατά 30% από τον Μάρτιο του 2020 λένε τα CDC

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.

Συνεδρίαση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

Αν και η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων έχει παρατηρηθεί σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιοσδήποτε διατρέχει πιθανό κίνδυνο.

Η επιτροπή CDC συνιστά στους ηλικιωμένους να κάνουν νεότερα εμβόλια γρίπης

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές γρίπης. Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ 70% και 85% των θανάτων που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η ΝΥ εργάζεται να επεκτείνει την εμβολιαστική κάλυψη κατά της ευλογιάς των πίθηκων

Ευλογιά των πίθηκων: Την Πέμπτη, η πόλη της Νέας Υόρκης έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων σε όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης. Όπως δήλωσε ο Επίτροπος Υγείας της πόλης, Δρ. Ashwin Vasan, στόχος είναι η επέκταση της δυνατότητας εμβολιασμού σε όλη την πόλη." 

Τζο Μπάιντεν: Mια θλιβερή μέρα για τη χώρα η απόφαση για τις αμβλώσεις

Τζο Μπάιντεν: «Τώρα με την ανατροπή της απόφασης-ορόσημο Roe v. Wade, ας είμαστε πολύ ξεκάθαροι, η υγεία και η ζωή των γυναικών σε αυτό το έθνος βρίσκονται σε κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

Διευκρινίσεις και απαντήσεις με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα έδωσαν αξιωματούχοι υγείας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επαναμολύνσεις, πρόκειται για κάτι δεδομένο, τόνισε και συμπλήρωσε πως επειδή ο ιός θα παραμείνει για πολλά χρόνια, αν όχι για πάντα, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι επαναμολύνσεις είναι κομμάτι της κανονικότητας που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.