Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ CDC: Καταγραφή υψηλών θανάτων από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις ΗΠΑ

ΗΠΑ CDC: Καταγραφή υψηλών θανάτων από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις ΗΠΑ

«Η αντιμετώπιση του στίγματος, η ελπίδα στους ανθρώπους, ο λόγος να ζήσουν, η ελπίδα ότι μπορούν να γίνουν παραγωγικά μέλη της κοινωνίας θα είναι πολύ σημαντικά για την αναστροφή της πορείας της επιδημίας των οπιοειδών», πρόσθεσε ο Αούν εν μέρει.

HΠΑ CDC: Οι θάνατοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν τους 96.000 τους 12 μήνες που οδήγησαν στον Μάρτιο του 2021, εν μέσω μιας εθνικής μείωσης των συνταγών οπιοειδών τα τελευταία 10 χρόνια, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία των CDC, η θνησιμότητα από τα ναρκωτικά αυξήθηκε σχεδόν κατά 30% από τον Μάρτιο του 2020. Στο δωδεκάμηνο που έληξε τον Μάρτιο του 2021, ο αναφερόμενος αριθμός θανάτων ήταν 99.106, αλλά ο προβλεπόμενος αριθμός ήταν υψηλότερος στους 96.777. Παρά την εθνική προσπάθεια αύξησης των κρατικών προγραμμάτων παρακολούθησης φαρμάκων σε κάθε πολιτεία τα τελευταία πέντε χρόνια, υπήρξε μείωση κατά 44,4 % στις συνταγές οπιοειδών, σύμφωνα με την Έκθεση Επιδημίας Υπερδοσολογίας του 2021 που δημοσιεύτηκε από την Αμερικανική Ιατρική Ένωση.

Οι συνταγές για βουπρενορφίνη και ναλοξόνη, δύο κοινά φάρμακα για την εξάρτηση από τα οπιοειδή, έχουν αυξηθεί ελαφρώς τα τελευταία τρία χρόνια, με 26% λιγότερους ασθενείς να συμπληρώνουν συνταγή ναλοξόνης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με την έκθεση. Σε απάντηση στην επιδείνωση της υπερδοσολογίας επιδημίας, η Αμερικανική Ιατρική Ένωση AMA ξεκίνησε την Δύναμη Έργου Task Force για χρήση ουσιών και φροντίδας πόνου.

“Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εάν θα ακολουθήσουν στρατηγικές βασισμένες σε αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξουν την πρόσβαση των ασθενών στη σωτήρια ζωή και στη φροντίδα που επιβεβαιώνει τη ζωή”, έγραψε στην έκθεση ο Δρ Bobby Mukkamala, πρόεδρος της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης AMA για τη Χρήση Ουσιών και Φροντίδα Πόνου.

“Πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την άρση των ανισοτήτων υγείας και άλλων εμποδίων για ασθενείς με διαταραχές χρήσης ουσιών, ψυχικές ασθένειες και ασθενείς με πόνο. Περισσότερα από τα αγαπημένα μας πρόσωπα θα υποφέρουν και θα πεθάνουν εάν παραμείνουν αυτά τα εμπόδια”.

Η έκθεση προέτρεψε τα κράτη να υιοθετήσουν περισσότερες επιλογές τηλεθεραπείας για να επιτρέψουν την επαγωγή βουπρενορφίνης στο σπίτι, ζήτησε την αποποινικοποίηση των προμηθειών ελέγχου ναρκωτικών και παρότρυνε τα CDC να επανεξετάσουν την οδηγία συνταγογράφησης οπιοειδών του 2016, η οποία παρέχει συστάσεις για τη διαχείριση του χρόνιου πόνου, για να διευκολύνει να «αποκαταστήσει τη συμπονετική φροντίδα για τους ασθενείς με πόνο».

Σε πρόσφατο δελτίο τύπου της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης AMA που προτρέπει το CDC να αναθεωρήσει τις οδηγίες του 2016, ο Mukkamala έγραψε: “Οι συστάσεις των CDC εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται κατά των ασθενών με πόνο για άρνηση φροντίδας. Γνωρίζουμε ότι αυτό έχει βλάψει ασθενείς με καρκίνο, και αυτούς με δρεπανοκυτταρική νόσο.

Οι περιοριστικές πολιτικές αποτυγχάνουν επίσης σε ασθενείς που είναι σταθεροί στη μακροχρόνια θεραπεία οπιοειδών».

Ο Δρ Elie G. Aoun, εγκληματολόγος ψυχοθεραπευτής εθισμού στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια και μέλος του συμβουλίου της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, δήλωσε στο Fox News ότι μια σοβαρή πρόθεση να αλλάξει την πορεία της επιδημίας των οπιοειδών θα απαιτούσε να κοιτάξουμε πέρα ​​από την αύξηση της πρόσβασης στη θεραπεία.

“Οι περισσότεροι άνθρωποι που θα επωφεληθούν από τη θεραπεία της διαταραχής χρήσης ουσιών είτε δεν ενδιαφέρονται να λάβουν θεραπεία είτε πιστεύουν ότι δεν χρειάζονται θεραπεία”, δήλωσε ο Aoun. “Οι λόγοι είναι περίπλοκοι, έχουν να κάνουν με το στίγμα και το γεγονός ότι ο εθισμός είναι κάτι περισσότερο από απλή ασθένεια της χρήσης, αντίθετα, είναι ασθένεια της σκέψης, που επηρεάζει την αίσθηση της επιλογής των ανθρώπων”.

Ο Αούν σημείωσε ότι τα πρώην έγκλειστα άτομα αντιμετωπίζουν 40 φορές αυξημένο κίνδυνο θανάτου από υπερβολική δόση ναρκωτικών σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία της χώρας δεν προσφέρει πληθυσμούς που σχετίζονται με τη δικαιοσύνη βασισμένoyς σε αποδείξεις, θεραπείες και προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, είπε. «Η αντιμετώπιση του στίγματος, η ελπίδα στους ανθρώπους, ο λόγος να ζήσουν, η ελπίδα ότι μπορούν να γίνουν παραγωγικά μέλη της κοινωνίας θα είναι πολύ σημαντικά για την αναστροφή της πορείας της επιδημίας των οπιοειδών», πρόσθεσε ο Αούν εν μέρει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι θάνατοι από υπερβολική δόση που σχετίζονται με μεθαμφεταμίνη σχεδόν τριπλασιάστηκαν από το 2015 έως το 2019 στις ΗΠΑ

Οι θάνατοι από ναρκωτικά αυξήθηκαν μεταξύ των Μαύρων Αμερικανών στην εποχή του κορωνοϊού

Η κρίση της ηρωίνης στις Η.Π.Α

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών σήμερα

Τι δείχνει μελέτη για την επιδημία οπιοειδών στις ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ξεκινά σήμερα η διάθεση δωρεάν self tests

Self test δωρεάν: Στόχος του μέτρου, που δεν είναι υποχρεωτικό, είναι η πλήρης και έγκυρη καταγραφή της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Αξιωματούχοι στην περιοχή τριών πολιτειών των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν 12 περιπτώσεις όμικρον μέχρι στιγμής

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε συνολικά οκτώ κρούσματα, ενώ το Νιου Τζέρσεϊ επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα την Παρασκευή και το Κονέκτικατ το πρώτο κρούσμα το Σάββατο.

Το ξέσπασμα της όμικρον υποδηλώνει ότι τα τρέχοντα εμβόλια για την COVID-19 δεν προλαμβάνουν τις λοιμώξεις, αλλά μπορεί να αποτρέψουν σοβαρές ασθένειες

Το ξέσπασμα της όμικρον υποδηλώνει ότι τα τρέχοντα εμβόλια για την COVID-19 δεν προλαμβάνουν τις λοιμώξεις, αλλά μπορεί να αποτρέψουν σοβαρές ασθένειες.

Πού θα γίνουν αύριο Δευτέρα 6/12 rapid test;

6/12 Rapid test: Αύριο Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια. Δείτε σε ποιες περιοχές θα διενεργηθούν τα rapid test ανά την Ελλάδα.

Πόσο θα ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού;

Εμβόλιο πιστοποιητικά εμβολιασμού: Μετά τις νέες εξελίξεις και με την επίσπευση της αναμνηστικής τρίτης δόσης εμβολίου σε όλους τους πολίτες, θεωρείται βέβαιο ότι θα αλλάξει η διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού.