Ρεπορτάζ Υγείας

Πανδημία ΗΠΑ: Οι θάνατοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών αυξάνονται στους Μαύρους Αμερικανούς

Πανδημία ΗΠΑ: Οι θάνατοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών αυξάνονται στους Μαύρους Αμερικανούς

"Καταργούμε την ιστορία των ζημιών, την ιστορία του τραύματος, την ιστορία του ρατσισμού."

Πανδημία ΗΠΑ: Οι θάνατοι από υπερβολική δόση μεταξύ των Μαύρων Αμερικανών αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 50% το 2020. Οι γονείς εφήβων που πέθαναν μετά την αγορά ναρκωτικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προειδοποιούν ότι οι έμποροι βρίσκουν παιδιά στο διαδίκτυο. Οι γονείς ενός 16χρονου αγοριού στην Καλιφόρνια που πέθανε από υπερβολική δόση φαιντανύλης συμμετέχουν στο «America’s Newsroom» για να συζητήσουν την προσπάθειά τους να λάβουν εφαρμογές κοινωνικών μέσων για να αλλάξουν τις πολιτικές τους. Το πορτρέτο της επιδημίας των οπιοειδών έχει από καιρό χρωματιστεί ως μια αγροτική λευκή ταλαιπωρία, αλλά τα δημογραφικά στοιχεία αλλάζουν εδώ και χρόνια καθώς οι θάνατοι αυξήθηκαν μεταξύ των Μαύρων Αμερικανών.

Η πανδημία επιτάχυνε την τάση πλημμυρίζοντας περαιτέρω τους δρόμους με φαιντανύλη, ένα ισχυρό συνθετικό οπιοειδές, σε κοινότητες με λιγοστούς πόρους για την αντιμετώπιση του εθισμού.

Στην πόλη του Σαιντ Λούις, οι θάνατοι μεταξύ των Μαύρων αυξήθηκαν πέρυσι σε ποσοστό τριπλάσιο του ποσοστού των λευκών, ανεβάζοντας στα ύψη το 33%.

Οι μαύροι στο Μιζούρι είναι τώρα τέσσερις φορές πιο πιθανό από έναν λευκό να πεθάνει από υπερβολική δόση.

Ο Δρ Kanika Turner, ένας τοπικός γιατρός που ηγείται της κατηγορίας για τον περιορισμό της κρίσης, περιγράφει το αυξανόμενο ποσοστό θανάτου ως ζήτημα πολιτικών δικαιωμάτων τόσο πιεστικό και βαθύ όσο οποιοδήποτε άλλο.

Οι κοινότητες που πλήττονται πλέον περισσότερο είναι εκείνες που έχουν ήδη καταστραφεί από τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών που δαιμονοποίησαν τους μαύρους χρήστες ναρκωτικών, έσκισαν οικογένειες και γειτονιές στέλνοντας μαύρους στη φυλακή αντί για θεραπεία, είπε.

Ακόμα και σήμερα, οι μαύροι στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιο πιθανό να βρίσκονται στη φυλακή για εγκλήματα ναρκωτικών και λιγότερο πιθανό να έχουν πρόσβαση σε θεραπεία.

Πέρυσι, ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε στη Μινεάπολη κάτω από το γόνατο αστυνομικού.

Είχε φαιντανύλη στο σύστημά του και ορισμένοι από τους υπερασπιστές του αξιωματικού προσπάθησαν να κατηγορήσουν τα ναρκωτικά για τον θάνατό του.

Ο κόσμος εξερράγη με οργή. «Αυτό το περιστατικό πάνω από την πανδημία έπληξε το σκάφος και μας συγκλόνισε.

Έσπασε το Band-Aid από μια πληγή που ήταν πάντα εκεί», είπε ο Turner, ο οποίος μεγάλωσε στις ίδιες γειτονιές όπου ζούσε ο Elazer, γεμάτος εθισμό, φτώχεια και ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών στην Αμερική. “Καταργούμε την ιστορία των ζημιών, την ιστορία του τραύματος, την ιστορία του ρατσισμού.”

Οι πάστορες βαδίζουν τώρα στη φυλακή της πόλης για να εκπαιδεύσουν τους κρατούμενους πώς να επιβιώσουν μόλις βγουν έξω.

Φιλοξενούν κινητά κέντρα θεραπείας στους χώρους στάθμευσής τους.

Κάνουν έκκληση στις εκκλησίες τους: Να μη μειώνουν τον πόνο της βίας και του ρατσισμού με τα ναρκωτικά. Μην αφήσετε την επόμενη κηδεία να είναι για εσάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το εμβόλιο οπιοειδών θα μπορούσε να είναι «αλλαγή του παιχνιδιού για εθισμό», λέει ερευνητής

Αποκλειστικό: Τελειώνει η μορφίνη στην Ελλάδα .Το Υπ.Υγείας δεν προμηθεύτηκε έγκαιρα ;

Το κάπνισμα είναι νόσος που καλπάζει

Γιώργος Κωνσταντίνου: Η μάχη με τον τζόγο, η σχέση με την οικογένειά του και οι έρωτες

Λευτέρης Πανταζής: «Στεναχωρήθηκα για συναδέλφους που έπαιρναν ναρκωτικά»

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εβδομαδιαία αποτελέσματα κρουσμάτων από την ευλογιά των πιθήκων

Ευλογιά των Πιθήκων: Ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την έναρξη της καταγραφής ανέρχεται σε 80  (όλοι άνδρες, διάμεση ηλικία: 36 έτη (19-61), εκ των οποίων 20 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου (25%).

Οι γυναίκες γιατροί σπάνια κερδίζουν τις υψηλότερες πληρωμές από τις εταιρείες φαρμάκων και ιατρικών συσκευών

"Η επιβάρυνση των γυναικών με τα βάρη της ανισότητας επέτρεψε τη συνέχιση αυτού του φαινομένου", λέει ο Jafari. "Οι γυναίκες απλά δεν καλούνται στο τραπέζι και δικαιολογίες όπως η γονιμότητα πρέπει να σταματήσουν να αποτελούν μέρος της συζήτησης. Και οι άνδρες έχουν παιδιά".

Δύο εμβόλια είναι διαθέσιμα για την ευλογιά των πιθήκων

Ο πραγματικός ιός που χρησιμοποιείται στα εμβόλια για την προστασία από τους ιούς της ευλογιάς των πιθήκων ονομάζεται ιός της εμβολίας. Αυτός ο ιός δεν έχει καμία σχέση με την ευλογιά. Είναι απλώς ένας άλλος ιός του γένους των Orthopoxvirus που μπορεί να μετατραπεί σε εμβόλιο.

Παιδιά και COVID: Η επιβράδυνση του Σεπτεμβρίου συνεχίζεται

"Το αναμνηστικό της Pfizer θα είναι για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών που έχουν ολοκληρώσει μια σειρά πρωτογενών εμβολιασμών [και] τα επικαιροποιημένα αναμνηστικά της Moderna θα είναι για παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών που έχουν ολοκληρώσει μια σειρά πρωτογενών εμβολιασμών", ανέφερε το WebMD.