Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ Λος Άντζελες: Η αύξηση των θανάτων αστέγων δεν οφείλεται σε COVID

ΗΠΑ Λος Άντζελες: Η αύξηση των θανάτων αστέγων δεν οφείλεται σε COVID

«Η πανδημία έχει επιδεινώσει τους στρεσογόνους παράγοντες που ήδη επιβαρύνουν αυτόν τον ευάλωτο πληθυσμό». Καταυλισμοί αστέγων πλαισιώνουν τον ποδηλατόδρομο, καθώς η πανδημία της νόσου του κορωνοϊού (COVID-19) συνεχίζεται στην παραλία Venice Beach στο Λος Άντζελες.

 ΗΠΑ Λος Άντζελες: Η αύξηση των θανάτων αστέγων στο Λος Άντζελες δεν οφείλεται σε COVID: Δεδομένα «Τα ευρήματα αυτής της έκθεσης αντικατοπτρίζουν μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης», είπε ένας τοπικός αξιωματούχος Ο DA Gascón επιτρέπει την έλλειψη στέγης και την κατάχρηση ναρκωτικών: Ο Σερίφης της κομητείας LA Ο DA Gascón επιτρέπει την έλλειψη στέγης και την κατάχρηση ναρκωτικών Ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες, Alex Villanueva, περιγράφει λεπτομερώς την έλλειψη δημόσιας υποστήριξης για το Λος Άντζελες DA George Gascón στο «Tucker Carlson Tonight». Υπήρξε μια άνοδος 56% στους θανάτους μεταξύ των αστέγων της κομητείας του Λος Άντζελες κατά το πρώτο έτος της πανδημίας, η οποία οφειλόταν κυρίως σε υπερβολικές δόσεις φαρμάκων και όχι στην COVID-19, σύμφωνα με στοιχεία της κομητείας.

“Τα ευρήματα σε αυτήν την έκθεση αντικατοπτρίζουν μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης”, δήλωσε η επόπτρια της πρώτης περιφέρειας Hilda L. Solis σε μια δήλωση.

«Σε μια κοινωνία των πολιτών, είναι απαράδεκτο για κανέναν από εμάς να μην ενοχλείται βαθιά από τις σοκαριστικές ανάγκες που τεκμηριώνονται στη φετινή έκθεση θνησιμότητας αστέγων».

Μεταξύ της 1ης Απριλίου 2020 και της 31ης Μαρτίου 2021, ο νομός κατέγραψε 1.988 θανάτους αστέγων, από 1.271 θανάτους την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του νομού.

Η υπερβολική δόση ναρκωτικών ήταν η κύρια αιτία θανάτου και τα δύο χρόνια και αυξήθηκε κατά 78% κατά το πρώτο έτος της πανδημίας. Καταγράφηκαν 402 θάνατοι από υπερβολική δόση το έτος πριν από την πανδημία, οι οποίοι αυξήθηκαν σε 715 θανάτους το έτος μετά την πανδημία. Συνολικά 179 άστεγοι πέθαναν από COVID-19 το 2020.

Η στεφανιαία νόσος ήταν η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου τον πρώτο χρόνο της πανδημίας, με 309 θανάτους και αύξηση σχεδόν 30% από το προηγούμενο έτος, αναφέρει η έκθεση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Λος Άντζελες ψήφισε ένα σαρωτικό μέτρο κατά της κατασκήνωσης για την απομάκρυνση των εκτεταμένων καταυλισμών αστέγων που έχουν γίνει θέαμα σε όλη την πόλη.

Μεταξύ άλλων ορίων, το διάταγμα που πέρασε 13-2 θα απαγόρευε το κάθισμα, το ξάπλωμα, τον ύπνο ή την αποθήκευση προσωπικής περιουσίας που εμποδίζει πεζοδρόμια, δρόμους και ποδηλατόδρομους ή κοντά σε δρόμους, πυροσβεστικούς κρουνούς, σχολεία, κέντρα ημερήσιας φροντίδας, βιβλιοθήκες, καταφύγια αστέγων και πάρκα.

Η μεθαμφεταμίνη συμμετείχε στην πλειοψηφία των θανάτων, ενώ ο επιπολασμός της φαιντανύλης συνέβαλε επίσης στην αύξηση των θανάτων.

Η πανδημία πιθανότατα επιδείνωσε τη χρήση ναρκωτικών και τις υπερβολικές δόσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς.

«Ο αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19 στους ανθρώπους που βιώνουν έλλειψη στέγης έχει ξεκάθαρα επεκταθεί πέρα ​​από τις άμεσες επιπτώσεις αυτού του νέου και θανατηφόρου ιού», δήλωσε η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας του Λος Άντζελες, Barbara Ferrer.

«Η πανδημία έχει επιδεινώσει τους στρεσογόνους παράγοντες που ήδη επιβαρύνουν αυτόν τον ευάλωτο πληθυσμό». Καταυλισμοί αστέγων πλαισιώνουν τον ποδηλατόδρομο, καθώς η πανδημία της νόσου του κορωνοϊού (COVID-19) συνεχίζεται στην παραλία Venice Beach στο Λος Άντζελες.

Την Τετάρτη, αιρετοί αξιωματούχοι ψήφισαν διάταγμα για τον περιορισμό των καταυλισμών αστέγων, απαγορεύοντας όπου κάποιος μπορεί να κοιμάται και να αποθηκεύει προσωπική περιουσία. Καταυλισμοί αστέγων πλαισιώνουν τον ποδηλατόδρομο, καθώς η πανδημία της νόσου του κοροναϊού (COVID-19) συνεχίζεται, στην παραλία Venice Beach στο Λος Άντζελες.

Την Τετάρτη, αιρετοί αξιωματούχοι ψήφισαν διάταγμα για τον περιορισμό των καταυλισμών αστέγων, απαγορεύοντας όπου κάποιος μπορεί να κοιμάται και να αποθηκεύει προσωπική περιουσία.

Το Λος Άντζελες αντιμετωπίζει εδώ και καιρό ένα ζήτημα αστέγων, κυρίως στην παραλία της Βενετίας και στη λίμνη Echo Park.

Ένα διάταγμα τέθηκε σε ισχύ τον Σεπτέμβριο που απαγόρευε τους καταυλισμούς ύπνου και αστέγων σε ορισμένες περιοχές της πόλης, αλλά το θέμα συνεχίστηκε.

Η Καλιφόρνια έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό αστέγων στη χώρα με περίπου 161.000 άτομα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανεπαρκείς οι υπηρεσίες πρόληψης στους χρήστες ναρκωτικών 

Συναγερμός,ραγδαία αύξηση των λοιμωδών νοσημάτων στην Αθήνα

Θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με HIV

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός Κρούσματα 26/06: 9.294 νέα κρούσματα -13 νεκροί - 93 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Κρούσματα 26/06: 9.294 νέες λοιμώξεις από τον ιό εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 93, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 13νέοι θάνατοι.

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Οι γιατροί παροτρύνουν το CDC να αναθεωρήσει τα αυστηρά μέτρα covid για τα παιδιά

Μια μελέτη διαπίστωσε πέρυσι ότι η κάλυψη των μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ ήταν πολύ πιο αρνητική από τις αντίστοιχες στον υπόλοιπο κόσμο, με δραστικές συνέπειες, ιδιαίτερα για τους πιο φιλελεύθερους αναγνώστες.

Τα μη εμβολιασμένα άτομα εξακολουθούν να αποτελούν κίνδυνο για την υγειονομική περίθαλψη των ΗΠΑ

Ενώ τα δύο τρίτα στις ΗΠΑ είναι εμβολιασμένα, ένα σημαντικό ποσοστό παραμένει μη εμβολιασμένο (ή μη πλήρως εμβολιασμένο). Αυτά τα άτομα εξακολουθούν να έχουν αντίκτυπο. Σύμφωνα με τον Jill Gonzalez, αναλυτή του WalletHub: «Η οικονομική μας ανάκαμψη δεν θα αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της έως ότου η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που είναι ιατρικά ικανοί να εμβολιαστούν το κάνουν».

Η τελευταία κλινική αμβλώσεων του Μιζούρι προσελκύει διαδηλωτές που αποδοκιμάζουν την απαγόρευση

Και σήμερα, είναι απλώς σοκαριστικό και απογοητευτικό για μένα που το Ανώτατο Δικαστήριο μόλις τους είπε ότι, «Όχι, δεν το κάνετε… Δεν σας εμπιστευόμαστε να λαμβάνετε αποφάσεις για το σώμα σας».