Χωρίς κατηγορία

Astrazeneca : Βραβεύεται για την διασφάλιση του εργασιακού περιβάλλοντος της

Astrazeneca : Βραβεύεται για την διασφάλιση του εργασιακού περιβάλλοντος της

Την κορυφαία διάκριση «Winner» έλαβε η βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca στη φετινή διοργάνωση των Health & Safety Awards.

Αθήνα, 21 Μαΐου 2021Με κεντρικό μήνυμα «Η Δύναμη του μΑΖί», ανέλαβε δυναμικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός υγειούς και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος για τους εργαζομένους της καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία διακρίθηκε στην ενότητα: Εταιρείες, Φορείς & Οργανισμοί στην κατηγορία Φαρμακευτικές Εταιρείες.

Με αφορμή τη διάκριση αυτή η κα Έλενα Χουλιάρα, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας & Κύπρου δήλωσε σχετικά: «Η βράβευση μας στα Health & Safety Awards 2021  επιβεβαιώνει τον προσανατολισμό μας στη δημιουργία ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος. Κινητήριος δύναμη για την ανάπτυξη της εταιρείας και την επίτευξη των στρατηγικών μας στόχων είναι οι άνθρωποι μας, οι οποίοι εργάζονται καθημερινά και συνεισφέρουν – ο καθένας από τη θέση που κατέχει- προς όφελος των ασθενών, της επιστήμης και της κοινωνίας. Η  φροντίδα της υγείας τους, η ασφάλεια τους καθώς και η ανάπτυξη και διατήρηση ενός υγειούς και ισορροπημένου περιβάλλοντος εργασίας, αποτελούν κύριες προτεραιότητες για εμάς στην AstraZeneca».

Η Astrazeneca κάνει πράξη το μαζί

  • Από την αρχή της πανδημίας η AstraZeneca έκανε πράξη «το μΑΖί», με ποικίλες πρωτοβουλίες για την ενημέρωση, φροντίδα, υποστήριξη και εμψύχωση των εργαζομένων της αλλά και των οικείων τους. Λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις και τις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού σε επίπεδο ψυχικής υγείας, με υπηρεσίες τηλεφωνικής γραμμής συμβουλευτικής υποστήριξης διαθέσιμες σε συνεχή βάση 24/7/365. Στις διάφορες πρωτοβουλίες #StaySafe #StayHealthy περιλαμβάνονται ενέργειες για την προστασία της υγείας και την ασφάλεια όλων των εργαζομένων και η λήψη μέτρων για τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης και διάδοσης του SARS-CoV-2. Δόθηκαν επίσης συμβουλές για σωστή διατροφή και θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος και οδηγίες εργονομίας για την τηλεργασία. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν δράσεις με στόχο την αλληλοϋποστήριξη και τη διατήρηση του ομαδικού πνεύματος.

Ανάδειξη καλύτερων πρακτικών υγείας

  • Τα Health & Safety Awards διοργανώνονται από την Boussias Communications με στόχο να αναδείξουν τις καλύτερες πρακτικές Υγείας & Ασφάλειας στον εργασιακό χώρο. Επιβραβεύουν επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που δημιουργούν και διατηρούν ασφαλείς και υγιείς χώρους εργασίας και όσους καινοτομούν και επενδύουν με αίσθημα ευθύνης στον εργαζόμενο.

Σχετικά με την AstraZeneca

  • Η AstraZeneca είναι μια παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία που καθοδηγείται από την επιστήμη και εστιάζεται στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και εμπορία συνταγογραφούμενων φαρμάκων στους τομείς της Ογκολογίας και των Βιοφαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και στους τομείς των Καρδιαγγειακών νοσημάτων, των Νεφρικών και Μεταβολικών παθήσεων, των Αναπνευστικών παθήσεων και της Ανοσολογίας. Με έδρα το Κέιμπριτζ στο Ηνωμένο Βασίλειο, η AstraZeneca ασκεί την επιχειρηματική της δραστηριότητα σε περισσότερες από 100 χώρες, και τα καινοτόμα φάρμακά της χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λοίμωξη Κορωνοιός : Πως δρα σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους υγιονομικούς

Προσδόκιμο ζωής : Τόσο ζούνε τα άτομα με λευχαιμία

Δημήτρης Καρυπίδης στο healthweb.gr : Πως τα γερασμένα κύτταρα γίνονται πιο νέα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για τις μεταμοσχεύσεις ήπατος: στη χώρα μας - H σημασία της δωρεάς οργάνων

«Οι συντονιστές για τις μεταμοσχεύσεις είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα από τους πρώτους 9 στόχους που βάλαμε με τη βοήθεια του ιδρύματος Ωνάση και φάνηκε πολύ μεγάλη η διαφορά αμέσως από τη δουλειά αυτών των ανθρώπων» ανέφερε στην κοπή πίτας του σωματείου ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος “Υπάρχω”, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Αντώνης Μανιτάκης: Επισημάνσεις του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου για τα πανεπιστήμια στη χώρα μας

Είναι λοιπόν ευκαιρία όλα αυτά να τα ξαναδούμε από την αρχή, να ανεβάσουν την ποιότητα. Προφανώς υπάρχει μεγάλη ποιότητα και πολύ καλή ποιότητα διδασκόντων, αλλά ξέρω πάρα πολύ καλά, συγκεκριμένα και ειδικά για τη Νομική Θεσσαλονίκης, ότι αυτή τη στιγμή υποφέρουν διότι είναι πολύ λίγοι οι διδάσκοντες και υπερβολικός ο αριθμός των φοιτητών. Δουλειά ποιότητας κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν βλέπω να γίνεται» είπε καταλήγοντας ο κ. Μανιτάκης.

Έλεγχος του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού - Πραγματικά δεδομένα από το Λουξεμβούργο

Οι συγγραφείς καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αυτό "υποδηλώνει πως η προφύλαξη από το αντίσωμα μείωσε τις σοβαρές λοιμώξεις από RSV, ιδιαίτερα σε βρέφη < 6 μηνών, ανακουφίζοντας έτσι την πίεση της υγειονομικής περίθαλψης"

Οδηγός εμβολιασμού covi με επισημάνσεις για την ευαισθητοποίηση και την ενθάρρυνση

Αυτά τα ευρήματα ενισχύουν ένα σημαντικό μήνυμα ότι ο ρόλος του εμβολιασμού στον COVID-19 είναι να μετριάσει τη σοβαρότητα της νόσου, μειώνοντας τον κίνδυνο επιπλοκών και θνησιμότητας, χωρίς η διεθνής επιστημονική κοινότητα να μπορεί μέχρι σήμερα να αποτρέπει μέσω του εμβολιασμού τις λοιμώξεις COVID-19.

«Έφυγε» από τη ζωή η ιστορική εκδότρια της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Νανά Δούκα

Η Νανά Δούκα είχε πάντα ενεργό ρόλο στην εφημερίδα, ενώ για πολλά χρόνια αρθρογραφούσε, έχοντας τη δική της στήλη, την οποία υπέγραφε ως «Νι Δέλτα». Επίσης, μαζί με τον σύζυγό της Σπύρο Δούκα είχαν ιδρύσει το ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα» στη μνήμη της κόρης τους Λήδας, που έφυγε νωρίς από τη ζωή, με κύριο σκοπό την προσφορά κοινωφελών υπηρεσιών προς την κοινωνία της Πάτρας.

Τέξας: Εκδίκαση υπόθεσης που αμφισβητεί την απαγόρευση των αμβλώσεων για ιατρικά επείγοντα περιστατικά

Η ιατρική εξαίρεση που προτείνεται από τους ενάγοντες "θα κατάπινε, εκ προμελέτης, τον κανόνα", υποστήριξαν οι δικηγόροι του στην έγγραφη απάντησή τους. "Θα επέτρεπε, για παράδειγμα, αμβλώσεις για έγκυες γυναίκες με ιατρικές παθήσεις που κυμαίνονται από πονοκέφαλο μέχρι αισθήματα κατάθλιψης", αναφέρεται στην απάντηση.