Πολιτική Υγείας

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Προτεινόμενες μάσκες στα σχολεία για άτομα άνω των 2 ετών

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Προτεινόμενες μάσκες στα σχολεία για άτομα άνω των 2 ετών

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, σύμφωνα με τη δική τους καθοδήγηση που εκδόθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αναφέρουν ότι "συνιστούν στα σχολεία να διατηρούν τουλάχιστον 1 μέτρο φυσικής απόστασης μεταξύ μαθητών μέσα στην τάξη, σε συνδυασμό με εσωτερική μάσκα που φορούν άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως, για να μειώσουν τον κίνδυνο μετάδοσης."

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Η καθοδήγηση έρχεται καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού ανεβαίνουν στις ΗΠΑ. Η Δρ Janette Nesheiwat σχετικά με τον επικίνδυνο συνδυασμό χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού και υψηλού αριθμού κρουσμάτων COVID σε ορισμένα μέρη της χώρας. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής ενημέρωσε τις οδηγίες της για την επερχόμενη σχολική χρονιά τη Δευτέρα, συνιστώντας τώρα σε οποιονδήποτε άνω των 2 ετών να φοράει μάσκες μέσα στα σχολεία για να προστατευτεί από την εξάπλωση του κορωνοϊού, «ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού». Η απόφαση λαμβάνεται καθώς τα κρούσματα COVID-19 ανεβαίνουν στις ΗΠΑ λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Delta.

“Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην επιστροφή των παιδιών στα σχολεία μαζί με τους φίλους τους και τους δασκάλους τους – και όλοι παίζουμε ρόλο για να διασφαλίσουμε ότι θα συμβεί με ασφάλεια”, δήλωσε η Sonja O’Leary, πρόεδρος του Συμβουλίου της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής για τη Σχολή Υγείας.

Δήλωση: “Η πανδημία έχει πλήξει τα παιδιά, και δεν έχει υποφέρει μόνο η εκπαίδευσή τους αλλά η ψυχική, συναισθηματική και σωματική τους υγεία.

Ο συνδυασμός επιπέδων προστασίας που περιλαμβάνει εμβολιασμούς, κάλυψη και καθαρή υγιεινή των χεριών θα κάνει την προσωπική μάθηση ασφαλή και δυνατή για όλους», πρόσθεσε.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής AAP αναφέρει ότι η νέα της καθοδήγηση σχετικά με τη χρήση μάσκας στα σχολεία ισχύει για μαθητές, δασκάλους και προσωπικό. Ανέφερε ότι συνέστησε την καθολική κάλυψη “επειδή ένα σημαντικό μέρος του φοιτητικού πληθυσμού δεν είναι ακόμη επιλέξιμο για εμβόλια και η κάλυψη αποδεικνύεται ότι μειώνει τη μετάδοση του ιού και προστατεύει εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί” “Πολλά σχολεία δεν θα διαθέτουν σύστημα παρακολούθησης της κατάστασης του εμβολίου των μαθητών, των δασκάλων και του προσωπικού, και ορισμένες κοινότητες έχουν γενικά χαμηλή πρόσληψη εμβολιασμού όπου ο ιός μπορεί να κυκλοφορεί πιο έντονα”, πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων συστάσεων, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής  AAP προτείνει ότι «επαρκείς και έγκαιροι πόροι δοκιμής COVID-19 πρέπει να είναι διαθέσιμοι και προσβάσιμοι» και ότι «οι στρατηγικές πρέπει να αναθεωρηθούν και να προσαρμοστούν ανάλογα με το επίπεδο μετάδοσης ιών και το ποσοστό θετικής δοκιμής σε ολόκληρη την κοινότητα και τα σχολεία. “

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, σύμφωνα με τη δική τους καθοδήγηση που εκδόθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αναφέρουν ότι “συνιστούν στα σχολεία να διατηρούν τουλάχιστον 1 μέτρο φυσικής απόστασης μεταξύ μαθητών μέσα στην τάξη, σε συνδυασμό με εσωτερική μάσκα που φορούν άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως, για να μειώσουν τον κίνδυνο μετάδοσης.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός σχολεία : Άνοιγμα με μάσκες και καλύτερο εξαερισμό

Επιστρέφει στη ζωή όπως τη γνώριζε η Νέα Υόρκη μετά την άρση των περιορισμών covid-19

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ διορθώνουν προηγούμενες λανθασμένες πολιτικές, κατά της covid-19

Σπάνια η μετάδοση της COVID-19 σε σχολεία με κάλυψη, απόσταση και ανίχνευση επαφών

Επιστημονική ημερίδα του ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δημιουργία πίεσης για τον προσδιορισμό της προέλευσης του κορωνοϊού

"Η Κίνα έχει πολύ μεγάλο κίνητρο και είναι σε θέση να μας αρνηθεί αυτές τις πληροφορίες", δήλωσε ο Κίτσεν. «Έχουν κίνητρο να μας αρνηθούν αυτές τις πληροφορίες γιατί ό, τι και να είναι - είτε ήταν υγρή αγορά είτε βιολογική εγκατάσταση ως προέλευση - είναι ντροπιαστικό για το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα".

Θεμιστοκλέους: Οι δέκα περιοχές με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού-Με Pfizer το 74,6% των εμβολιασμών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Όπως επεσήμανε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις περιοχές αυτές αναπτύσσονται στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση των εμβολιασμών.

Μαρία Θεοδωρίδου: Ηπιότερες οι παρενέργειες της τρίτης δόσης-Ξεκινά ο εμβολιασμός κατά της γρίπης

Μαρία Θεοδωρίδου: Τους επόμενους μήνες αναμένεται να κυκλοφορεί παράλληλα πλειάδα άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων και του ιού της γρίπης. Ο εμβολιασμός για την γρίπη είπε ξεκινά τις επόμενες εμβομάδες, ενώ από 1η Οκτωβρίου εκκινεί η συνταγογράφηση. Ο εμβολιαμός είναι επιβεβλημένος για ευάλωτες ομάδες και δεν απαιτείται χρονική απόσταση μεταξύ εμβολίων Covid, γρίπης και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων. Όπως είπε, η μειωμένη κινητικότητα της γρίπης πέρισυ δεν θα πρέπει να εφησυχάζει. 

Τρεις χώρες που νίκησαν στη μάχη με τον κορωνοϊό

Ο Αντόνιο Κόστα σε συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα: «Καθώς οι περισσότεροι από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από τον νόμο αίρονται, εισερχόμαστε σε μια φάση που θα βασίζεται στην υπευθυνότητα καθενός. Η Πορτογαλία αλλάζει σελίδα».

Η διευθύντρια των CDC αρνείται ότι αψηφά τη συμβουλευτική επιτροπή λόγω συστάσεων ενίσχυσης έναντι της COVID-19

Με τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης για άλλη μια φορά στη μέγιστη χωρητικότητα, η Walensky είπε ότι ήταν δουλειά της να αναγνωρίσει πού οι ενέργειες μπορούν να έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο και ότι οι συστάσεις για ενισχυτικά εμβόλια έγιναν με την «πρόθεση να κάνουν το μεγαλύτερο καλό, ακόμη και σε ένα αβέβαιο περιβάλλον».

Τα σχέδια των Καναδών για ταξίδια ανατρέπονται γιατί δεν θεωρούν όλες οι κυβερνήσεις κάποιον με δύο διαφορετικές δόσεις εμβολίου ως πλήρως εμβολιασμένο.

Η Ταμ είπε ότι ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας του Καναδά (PHAC) έχει παρουσιάσει δεδομένα σε συναδέλφους διεθνώς σχετικά με την αποτελεσματικότητα του προγράμματος μικτών δόσεων, οπότε έχει πλέον στα χέρια του υπαλλήλους υγείας σε άλλες χώρες να μελετήσουν τα δεδομένα και να κάνουν τους προσδιορισμούς τους.