Πολιτική Υγείας

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Προτεινόμενες μάσκες στα σχολεία για άτομα άνω των 2 ετών

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Προτεινόμενες μάσκες στα σχολεία για άτομα άνω των 2 ετών

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, σύμφωνα με τη δική τους καθοδήγηση που εκδόθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αναφέρουν ότι "συνιστούν στα σχολεία να διατηρούν τουλάχιστον 1 μέτρο φυσικής απόστασης μεταξύ μαθητών μέσα στην τάξη, σε συνδυασμό με εσωτερική μάσκα που φορούν άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως, για να μειώσουν τον κίνδυνο μετάδοσης."

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Η καθοδήγηση έρχεται καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού ανεβαίνουν στις ΗΠΑ. Η Δρ Janette Nesheiwat σχετικά με τον επικίνδυνο συνδυασμό χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού και υψηλού αριθμού κρουσμάτων COVID σε ορισμένα μέρη της χώρας. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής ενημέρωσε τις οδηγίες της για την επερχόμενη σχολική χρονιά τη Δευτέρα, συνιστώντας τώρα σε οποιονδήποτε άνω των 2 ετών να φοράει μάσκες μέσα στα σχολεία για να προστατευτεί από την εξάπλωση του κορωνοϊού, «ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού». Η απόφαση λαμβάνεται καθώς τα κρούσματα COVID-19 ανεβαίνουν στις ΗΠΑ λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Delta.

“Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην επιστροφή των παιδιών στα σχολεία μαζί με τους φίλους τους και τους δασκάλους τους – και όλοι παίζουμε ρόλο για να διασφαλίσουμε ότι θα συμβεί με ασφάλεια”, δήλωσε η Sonja O’Leary, πρόεδρος του Συμβουλίου της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής για τη Σχολή Υγείας.

Δήλωση: “Η πανδημία έχει πλήξει τα παιδιά, και δεν έχει υποφέρει μόνο η εκπαίδευσή τους αλλά η ψυχική, συναισθηματική και σωματική τους υγεία.

Ο συνδυασμός επιπέδων προστασίας που περιλαμβάνει εμβολιασμούς, κάλυψη και καθαρή υγιεινή των χεριών θα κάνει την προσωπική μάθηση ασφαλή και δυνατή για όλους», πρόσθεσε.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής AAP αναφέρει ότι η νέα της καθοδήγηση σχετικά με τη χρήση μάσκας στα σχολεία ισχύει για μαθητές, δασκάλους και προσωπικό. Ανέφερε ότι συνέστησε την καθολική κάλυψη “επειδή ένα σημαντικό μέρος του φοιτητικού πληθυσμού δεν είναι ακόμη επιλέξιμο για εμβόλια και η κάλυψη αποδεικνύεται ότι μειώνει τη μετάδοση του ιού και προστατεύει εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί” “Πολλά σχολεία δεν θα διαθέτουν σύστημα παρακολούθησης της κατάστασης του εμβολίου των μαθητών, των δασκάλων και του προσωπικού, και ορισμένες κοινότητες έχουν γενικά χαμηλή πρόσληψη εμβολιασμού όπου ο ιός μπορεί να κυκλοφορεί πιο έντονα”, πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων συστάσεων, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής  AAP προτείνει ότι «επαρκείς και έγκαιροι πόροι δοκιμής COVID-19 πρέπει να είναι διαθέσιμοι και προσβάσιμοι» και ότι «οι στρατηγικές πρέπει να αναθεωρηθούν και να προσαρμοστούν ανάλογα με το επίπεδο μετάδοσης ιών και το ποσοστό θετικής δοκιμής σε ολόκληρη την κοινότητα και τα σχολεία. “

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, σύμφωνα με τη δική τους καθοδήγηση που εκδόθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αναφέρουν ότι “συνιστούν στα σχολεία να διατηρούν τουλάχιστον 1 μέτρο φυσικής απόστασης μεταξύ μαθητών μέσα στην τάξη, σε συνδυασμό με εσωτερική μάσκα που φορούν άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως, για να μειώσουν τον κίνδυνο μετάδοσης.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός σχολεία : Άνοιγμα με μάσκες και καλύτερο εξαερισμό

Επιστρέφει στη ζωή όπως τη γνώριζε η Νέα Υόρκη μετά την άρση των περιορισμών covid-19

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ διορθώνουν προηγούμενες λανθασμένες πολιτικές, κατά της covid-19

Σπάνια η μετάδοση της COVID-19 σε σχολεία με κάλυψη, απόσταση και ανίχνευση επαφών

Επιστημονική ημερίδα του ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά εμβολιασμών ανά ηλικιακή ομάδα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Τα ποσοστά των εμβολιασμένων ανά ηλικιακή ομάδα ανακοίνωσε σήμερα (26/07) στην ενημέρωση της Δευτέρας, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Την Παρασκευή 30/07 ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμούς παιδιών άνω των 12 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε ότι τα ραντεβού μπορούν να επιλεγούν στο emvolio.gov.gr μέσω των κωδικών Taxisnet από οποιονδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδια με το παιδί. Εναλλακτικά, οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία.

Μαρία Θεοδωρίδου: Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15

Μαρία Θεοδωρίδου: Όπως διευκρίνισε η κα Θεοδωρίδου, ο εμβολιασμός των παιδιών είναι εθελοντικός και είναι απαραίτητη η συγκατάθεση μετά την ενημέρωση των γονέων.

Εμβόλια Κορωνοϊός : Αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα

Εμβόλια Κορωνοϊός : Είναι προφανές ότι ο κίνδυνος για την έλευση νέων στελεχών κορωνοϊών που θα προκαλούν σοβαρό αναπνευστικό σύνδρομο είναι διαρκής. Ενδυναμώνεται έτσι η ανάγκη και η λογική ανάπτυξης εμβολίων που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα ευρύτερο ρεπερτόριο κορωνοϊών.

Τζέφρυ Πάιατ : Το δημόσιο ευχαριστώ στον Βασίλη Κικίλια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τζέφρυ Πάιατ : Ο Πρέσβεις των ηνωμένων εθνών, συγχάρηκε δημοσίως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Βασίλη Κικίλια για επειδή κατάφεραν να διαχειριστούν με άψογο τρόπο την πανδημία του Κορωνοιού.

Υπεγράφη από τα 53 κράτη του Π.Ο.Υ. Ευρώπης η Διακήρυξη της Συνόδου των Αθηνών

Διακήρυξη Συνόδου Αθηνών: Υπουργοί Υγείας και εκπρόσωποι των κρατών-μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, καθώς και εμπειρογνώμονες στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και εκπρόσωποι της κοινωνίας πολιτών, υιοθέτησαν ομόφωνα την Διακήρυξη της Συνόδου των Αθηνών.

ΚΕΤΕΚΝΥ : Η επίσκεψη του Παντελή Μεσσαρόπουλου στην Λευκωσία

ΚΕΤΕΚΝΥ : Με κύριο άξονα τις προοπτικές του συστήματος και το κοινό πεδίο  συνεργασίας μεταξύ ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ και ΓΕΣΥ, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους δύο οργανισμούς  και αναγνωρίστηκε ομόφωνα από τις δύο πλευρές η τεχνολογική αρτιότητα των μεθοδολογιών που εφαρμόζει το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ,

Γιατροί και Φαρμακοποιοί στη μάχη με την παραλλαγή δέλτα έναντι χρημάτων λέει ο Υπουργός Υγείας

«Η κυβέρνηση δείχνει εμπιστοσύνη στους υγειονομικούς και καλεί όλους τους συμπολίτες μας να πάνε να εμβολιαστούν, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα είναι επιθετική και διασπείρεται εύκολα», τόνισε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί, γι’ αυτό και δεν είναι γεμάτες σήμερα οι ΜΕΘ.