Πολιτική Υγείας

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Προτεινόμενες μάσκες στα σχολεία για άτομα άνω των 2 ετών

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Προτεινόμενες μάσκες στα σχολεία για άτομα άνω των 2 ετών

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, σύμφωνα με τη δική τους καθοδήγηση που εκδόθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αναφέρουν ότι "συνιστούν στα σχολεία να διατηρούν τουλάχιστον 1 μέτρο φυσικής απόστασης μεταξύ μαθητών μέσα στην τάξη, σε συνδυασμό με εσωτερική μάσκα που φορούν άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως, για να μειώσουν τον κίνδυνο μετάδοσης."

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Η καθοδήγηση έρχεται καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού ανεβαίνουν στις ΗΠΑ. Η Δρ Janette Nesheiwat σχετικά με τον επικίνδυνο συνδυασμό χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού και υψηλού αριθμού κρουσμάτων COVID σε ορισμένα μέρη της χώρας. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής ενημέρωσε τις οδηγίες της για την επερχόμενη σχολική χρονιά τη Δευτέρα, συνιστώντας τώρα σε οποιονδήποτε άνω των 2 ετών να φοράει μάσκες μέσα στα σχολεία για να προστατευτεί από την εξάπλωση του κορωνοϊού, «ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού». Η απόφαση λαμβάνεται καθώς τα κρούσματα COVID-19 ανεβαίνουν στις ΗΠΑ λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Delta.

“Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην επιστροφή των παιδιών στα σχολεία μαζί με τους φίλους τους και τους δασκάλους τους – και όλοι παίζουμε ρόλο για να διασφαλίσουμε ότι θα συμβεί με ασφάλεια”, δήλωσε η Sonja O’Leary, πρόεδρος του Συμβουλίου της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής για τη Σχολή Υγείας.

Δήλωση: “Η πανδημία έχει πλήξει τα παιδιά, και δεν έχει υποφέρει μόνο η εκπαίδευσή τους αλλά η ψυχική, συναισθηματική και σωματική τους υγεία.

Ο συνδυασμός επιπέδων προστασίας που περιλαμβάνει εμβολιασμούς, κάλυψη και καθαρή υγιεινή των χεριών θα κάνει την προσωπική μάθηση ασφαλή και δυνατή για όλους», πρόσθεσε.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής AAP αναφέρει ότι η νέα της καθοδήγηση σχετικά με τη χρήση μάσκας στα σχολεία ισχύει για μαθητές, δασκάλους και προσωπικό. Ανέφερε ότι συνέστησε την καθολική κάλυψη “επειδή ένα σημαντικό μέρος του φοιτητικού πληθυσμού δεν είναι ακόμη επιλέξιμο για εμβόλια και η κάλυψη αποδεικνύεται ότι μειώνει τη μετάδοση του ιού και προστατεύει εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί” “Πολλά σχολεία δεν θα διαθέτουν σύστημα παρακολούθησης της κατάστασης του εμβολίου των μαθητών, των δασκάλων και του προσωπικού, και ορισμένες κοινότητες έχουν γενικά χαμηλή πρόσληψη εμβολιασμού όπου ο ιός μπορεί να κυκλοφορεί πιο έντονα”, πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων συστάσεων, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής  AAP προτείνει ότι «επαρκείς και έγκαιροι πόροι δοκιμής COVID-19 πρέπει να είναι διαθέσιμοι και προσβάσιμοι» και ότι «οι στρατηγικές πρέπει να αναθεωρηθούν και να προσαρμοστούν ανάλογα με το επίπεδο μετάδοσης ιών και το ποσοστό θετικής δοκιμής σε ολόκληρη την κοινότητα και τα σχολεία. “

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, σύμφωνα με τη δική τους καθοδήγηση που εκδόθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αναφέρουν ότι “συνιστούν στα σχολεία να διατηρούν τουλάχιστον 1 μέτρο φυσικής απόστασης μεταξύ μαθητών μέσα στην τάξη, σε συνδυασμό με εσωτερική μάσκα που φορούν άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως, για να μειώσουν τον κίνδυνο μετάδοσης.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός σχολεία : Άνοιγμα με μάσκες και καλύτερο εξαερισμό

Επιστρέφει στη ζωή όπως τη γνώριζε η Νέα Υόρκη μετά την άρση των περιορισμών covid-19

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ διορθώνουν προηγούμενες λανθασμένες πολιτικές, κατά της covid-19

Σπάνια η μετάδοση της COVID-19 σε σχολεία με κάλυψη, απόσταση και ανίχνευση επαφών

Επιστημονική ημερίδα του ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πρώτη συνάντηση Πλεύρη με τους φαρμακοβιομήχανους

Η συγκράτηση της φαρμακευτικής δαπάνης ήταν το βασικό θέμα μπήκε στο τραπέζι της συζήτησης της πρώτης συνάντησης του νέου υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη με τους εκπροσώπους όλων των συνδέσμων του χώρου του φαρμάκου, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα.

Ο Μπολσονάρο της Βραζιλίας πρόκειται να συναντηθεί στον ΟΗΕ παρά το γεγονός ότι δεν είναι εμβολιασμένος

Ενώ ο Μπολσονάρο έκανε μια ομιλία στη Γενική Συνέλευση το 2019 που επιτέθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οτιδήποτε άλλο δεν άρεσε στον τότε πρόεδρο Τραμπ, φέτος, σχεδιάζει να προσπαθήσει να συμπαρασταθεί στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, εξετάζοντας θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η βιώσιμη ανάπτυξη, και η καταπολέμηση της αποψίλωσης των δασών.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Στις 30/9 ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση στους άνω των 60 και υγειονομικούς

Τρίτη δόση εμβολίου: Επιπλέον, την επόμενη εβδομάδα ξεκινά και ο εμβολιασμός στις μονάδες χρόνιας φροντίδας ηλικιωμένων από τις κινητές μονάδες ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Μαρία Θεοδωρίδου: 3η δόση για ηλικιωμένους σε μονάδες φροντίδας, άτομα άνω των 60 και υγειονομικούς

Θεοδωρίδου τρίτη δόση: Η κα Θεοδωρίδου υπενθύμισε την θετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τρίτη δόση σε ανοσοκατασταλμένους και πρόσθεσε πως μετά από αυτούς σειρά για τρίτη δόση έχουν οι ηλικιωμένοι που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας, η ηλικιακή ομάδα των ατόμων άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ

Επίσκεψη Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στο ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ: Σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός κ. Πλεύρης επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Παπαευσταθίου και συζήτησαν για την πορεία της Covid-19 αλλά και για τις ανάγκες του ΕΣΥ.