Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ CDC: Προτεραιότητα η προσωπική μάθηση στα σχολεία με προϋποθέσεις ασφάλειας έναντι του κορωνοϊού

ΗΠΑ CDC: Προτεραιότητα η προσωπική μάθηση στα σχολεία με προϋποθέσεις ασφάλειας έναντι του κορωνοϊού

"Ωστόσο, εάν οι διαχειριστές του σχολείου αποφασίσουν να καταργήσουν οποιαδήποτε από τις στρατηγικές πρόληψης για το σχολείο τους με βάση τις τοπικές συνθήκες, θα πρέπει να τις αφαιρούν μία κάθε φορά και να παρακολουθούν στενά (με επαρκή έλεγχο μέσω του σχολείου ή / και της κοινότητας) για τυχόν αυξήσεις στα κρούσματα COVID -19".

ΗΠΑ CDC: Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δήλωσαν την Παρασκευή ότι η επιστροφή στην προσωπική μάθηση στα σχολεία αυτό το φθινόπωρο είναι προτεραιότητα και ότι οι μάσκες πρέπει να φοριούνται σε εσωτερικούς χώρους από όλα τα άτομα ηλικίας 2 ετών και άνω που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού. Το πρακτορείο συνέστησε επίσης ότι τα σχολεία θα πρέπει να διατηρούν τουλάχιστον 1 μέτρο φυσικής απόστασης μεταξύ των μαθητών μέσα στην τάξη για να μειώσουν τον κίνδυνο μετάδοσης.

“Όταν δεν είναι δυνατόν να διατηρηθεί μια φυσική απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου, όπως όταν τα σχολεία δεν μπορούν να ανοίξουν πλήρως ενώ διατηρούν αυτές τις αποστάσεις, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τοποθετηθούν πολλές άλλες στρατηγικές πρόληψης, όπως η κάλυψη με μάσκα σε εσωτερικό χώρο”, συμβουλεύει, προσθέτοντας ότι οι μαθητές δεν πρέπει να αποκλείονται από την προσωπική μάθηση”

Η καθοδήγηση, που προορίζεται για σχολεία K-12, επισημαίνει επίσης ότι η “προώθηση του εμβολιασμού” μπορεί να διευκολύνει τις περιοχές “να επιστρέψουν με ασφάλεια στην προσωπική μάθηση, καθώς και σε εξωσχολικές δραστηριότητες και αθλήματα”.

Προς το παρόν, μόνο το εμβόλιο Pfizer-BioNTech έχει εγκριθεί για χρήση σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν άδεια έκτακτης ανάγκης για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών το φθινόπωρο.

Τα CDC δήλωσαν ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκα ή να κρατούν σωματική απόσταση σε οποιοδήποτε περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής σε εξωσχολικές δραστηριότητες ή ενώ τρώνε. Ωστόσο, σημείωσε ότι βάσει των αναγκών της κοινότητας, ένα σχολείο μπορεί να επιλέξει να κάνει χρήση μάσκας που απαιτείται παγκοσμίως, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού.

Θα πρέπει να γίνονται εξαιρέσεις για άτομα που δεν μπορούν να φορούν μάσκες λόγω αναπηρίας ή για εκείνους για τους οποίους η μάσκα μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο για την ασφάλεια στον χώρο εργασίας.”

Τα CDC συνεχίζουν να προτείνουν την κάλυψη και τη φυσική απόσταση ως βασικές στρατηγικές πρόληψης”, ανέφερε ο οργανισμός. “Ωστόσο, εάν οι διαχειριστές του σχολείου αποφασίσουν να καταργήσουν οποιαδήποτε από τις στρατηγικές πρόληψης για το σχολείο τους με βάση τις τοπικές συνθήκες, θα πρέπει να τις αφαιρούν μία κάθε φορά και να παρακολουθούν στενά (με επαρκή έλεγχο μέσω του σχολείου ή / και της κοινότητας) για τυχόν αυξήσεις στα κρούσματα COVID -19”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εν αναμονή δεδομένων τα CDC για την έγκριση του εμβολίου σε παιδιά κάτω των 9 ετών

Διχασμένοι οι ειδικοί στις ΗΠΑ για το πόσο χρήσιμα είναι τα τεστ κορωνοϊού μέσα στα σχολεία

Πιθανό το άνοιγμα όλων των σχολειων το φθινόπωρο στις ΗΠΑ λέει ο Μπάιντεν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Θάνος Πλεύρης: O ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας - Δεν πληρώνει τίποτα ο ασθενής

Θάνος Πλεύρης: Ο κ. Πλεύρης, διευκρίνισε ότι πρόθεση της κυβερνησης είναι να υπάρξουν ποιοτικοί δείκτες στην δημόσια περίθαλψη, ώστε ο ασφαλισμένος να έχει την καλύτερη ποιοτική δωρεάν υπηρεσία.

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, για ν' αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

Σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια να ανακάμψουμε από τις συνέπειες της νόσου, μετά τη λήξη της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα περιστατικά μακράς COVID, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται υποστήριξη του συστήματος υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συνυπολογισμό των περιοριστικών μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων. Κυρίαρχο επίσης στοιχείο είναι και αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, καθώς και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρθηκε σε μελέτη του Κέντρου Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μίσους, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά τον εξτρεμισμό, που συνέδεσε δεκάδες λογαριασμούς με τη διάδοση της πλειοψηφίας της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στο Facebook.

Περιττά για τους περισσότερους Αμερικανούς θεωρούν τα ενισχυτικά πλάνα του εμβολίου covid-19 δύο αξιωματούχοι του FDA

H Gruber, ο Krause και άλλοι συγγραφείς ζήτησαν προσοχή σχετικά με την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από προκαταρκτικές μελέτες παρατήρησης που ενδεχομένως επηρεάζονται από "συγκεχυμένες και επιλεκτικές αναφορές" για την ενημέρωση της αναπτυξιακής βολής της χώρας. Αντ΄ αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

Συνεδρίαση ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής του FDA για τη στάθμιση των δεδομένων για το ενισχυτικό εμβόλιο της Pfizer

«Παρόλο που η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ενάντια σε σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο παραμένει υψηλή, η εξασθένηση της ανοσίας και η διαφοροποίηση των ιών δημιουργούν πιθανή ανάγκη για τρίτη δόση εμβολίου»

Μίνα Γκάγκα: Πάνω από 62% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο-Έκκληση σε ηλικιωμένους και ευάλωτους

Μίνα Γκάγκα: Αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα, η κα Γκάγκα, ανέφερε πως πάνω από το 62% του γενικού πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα πρέπει να καλυφθεί το 100% ιδιαίτερα στις ευαπαθείς και τις μεγαλύτερες ηλικακές ομάδες, που διατρέχουν και τον υψηλότερο κίνδυνο.