Ρεπορτάζ Υγείας

Telegram ΔΗΕ: Έρευνα της Δίωξης για ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες γυναικών

Telegram ΔΗΕ: Έρευνα της Δίωξης για ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες γυναικών

Telegram ΔΗΕ: Σάλος έχει γίνει στο Telegram με το νέο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει, με θύμα γυναίκες των οποίων οι φωτογραφίες αλλοιώνονται.

Σάλος έχει γίνει στο Telegram με το νέο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει, με θύμα γυναίκες των οποίων οι φωτογραφίες αλλοιώνονται. Πιο συγκεκριμένα, ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες δεκάδων χιλιάδων γυναικών παγκοσμίως διακινούνται τον τελευταίο καιρό στο διαδίκτυο μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Οι φωτογραφίες αντλούνται κατά κύριο λόγο από το Instagram και το Facebook των γυναικών και μέσω προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης δέχονται επεξεργασία έτσι ώστε να αφαιρούνται τα ρούχα.

Στον ελληνικό χώρο, πριν μερικές ημέρες άρχισαν να φτάνουν στα γραφεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι πρώτες καταγγελίες. Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν μέσα στα θύματα υπάρχουν και Ελληνίδες. Πρόκειται για μία διαδικασία που σύμφωνα με πληροφορίες, απαιτεί αρκετό χρόνο, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει επισήμως 15 καταγγελίες. Είναι σίγουρο ότι αυτή η υπόθεση δεν πρόκειται να καταλαγιάσει έτσι εύκολα, με δεδομένο των όγκο των χρηστών του Telegram.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φωτογραφίες που αντλούνται από διάφορα προφίλ γυναικών στα social media -και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και ανηλίκων- τροποποιούνται σε ρεαλιστικές εικόνες και βίντεο, με βάση ένα πραγματικό πρότυπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Παρόμοια περιστατικά καταγράφηκαν και το 2020, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας πληροφοριών, Sensity. Σύμφωνα με τη Sensity, από τον Ιούλιο του 2019 έως το 2020, περίπου 104.852 γυναίκες στοχοποιήθηκαν και κοινοποιήθηκαν δημόσια ψεύτικες γυμνές εικόνες.

Τα πρώτα θύματα ήταν διασημότητες, πλέον γυναίκες από πολλές περιοχές του κόσμου μπορεί να πρωταγωνιστούν σε διάφορες «ομάδες» με πορνογραφικό υλικό χωρίς να το γνωρίζουν, απλά και μόνο επειδή έχουν δημόσιο το λογαριασμό του σε Facebook και Instagram. Μάλιστα στα θύματα ήταν πολλοί ανήλικοι, υποδηλώνοντας ότι ορισμένοι χρήστες χρησιμοποιούν κυρίως το bot για να δημιουργήσουν και να μοιραστούν παιδοφιλικό περιεχόμενο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η τεράστια αλλαγή που ετοιμάζει το Instagram

WhatsApp: Θα απενεργοποιεί τις υπηρεσίες μηνυμάτων για όσους χρήστες δεν συμφωνήσουν με τους ενημερωμένους όρους

Πέντε χρόνια μετά, πώς το #MeToo συγκλόνισε τον κόσμο

Οι τρέχουσες τάσεις στα ΜΜΕ και στα social media έχουν αυξήσει τον κίνδυνο δυσφήμισης, ακόμη και για τον μέσο πολίτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νοσοκομείο Ρόδου: Προσλήψεις 1 Μόνιμης Ιατρού και 2 Αναισθησιολόγων

Νοσοκομείο Ρόδου: Η Διοίκηση του νοσοκομείου εκφράζει τη λύπη της για την αναστάτωση που προκλήθηκε στους ασθενείς και δεσμευόμαστε για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση της εύρυθμης λειτουργίας του χειρουργείου.

Στα σκαριά η πρώτη ιδιωτική Πανεπιστημιακή Ιατρική Σχολή στην Αθήνα

Η Ιατρική Σχολή του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη στην Κύπρο και προσφέρει δύο ιατρικά προγράμματα: Ένα 6ετές Πρόγραμμα Εισαγωγής Προπτυχιακών Σπουδών σχεδιασμένο για αποφοίτους Λυκείου και ένα 5ετές Πρόγραμμα Εισαγωγής Μεταπτυχιακών Σπουδών, σχεδιασμένο για όσους κατέχουν Πανεπιστημιακά πτυχία σε οποιονδήποτε τομέα.

Τι να περιμένετε για την αναπνευστική περίοδο της γρίπης, του RSV και του Sars-Cov-2

"Στη συνέχεια φτάνουμε στα βασικά: την καλή υγιεινή των χεριών. Αν είστε άρρωστοι, μείνετε στο σπίτι. Αν πρέπει να βγείτε έξω, φορέστε μάσκα αν έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα. Και στη συνέχεια εξετάσεις, ώστε να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε και να μπορούμε να λάβουμε καλά μέτρα για να αποτρέψουμε τη μετάδοση σε άλλους ανθρώπους".

Μελέτη βρίσκει σύνδεση με ακάθαρτα καύσιμα μαγειρέματος και αναπτυξιακές καθυστερήσεις στα παιδιά

Η έκθεση σε ακάθαρτο καύσιμο μαγειρέματος από την εγκυμοσύνη έως την ηλικία των 36 μηνών αύξησε τις πιθανότητες αποτυχίας σε οποιονδήποτε αναπτυξιακό τομέα κατά 28%, στον ακαθάριστο κινητικό τομέα κατά 52% και στον προσωπικό-κοινωνικό τομέα κατά 36%.

Μια βαθιά ματιά στην εξέλιξη της νόσου του Πάρκινσον

"Η μελέτη αυτή δείχνει τις δυνατότητες της τεχνολογίας NanoSIMS να αποκαλύψει μεταβολικές αλλαγές στον εγκέφαλο, με πρωτοφανή ανάλυση, σε υποκυτταρικό επίπεδο", λέει ο Bernard Schneider. "Μας δίνει ένα εργαλείο για να μελετήσουμε τις πρώιμες παθολογικές αλλαγές που συμβαίνουν στους ευάλωτους νευρώνες ως συνέπεια της συσσώρευσης της α-συνουκλεΐνης, ενός μηχανισμού που συνδέεται άμεσα με τη νόσο του Πάρκινσον".