Tεχνολογία

Facebook: Νέοι φόβοι μετά τον ρόλο της πλατφόρμας σε υπόθεση άμβλωσης στις ΗΠΑ

Facebook: Νέοι φόβοι μετά τον ρόλο της πλατφόρμας σε υπόθεση άμβλωσης στις ΗΠΑ

Το WhatsApp, που ανήκει στο μεταφορικό σύστημα, διαθέτει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία δεν έχει πρόσβαση στις πληροφορίες, αλλά αυτό το επίπεδο προστασίας απορρήτου δεν είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση στο Facebook messenger.

Facebook: Το Facebook προκάλεσε οργή όταν συμμορφώθηκε με την αμερικανική αστυνομία που ερευνά μια υπόθεση άμβλωσης, ενισχύοντας τους φόβους ότι η πλατφόρμα θα είναι ένα εργαλείο για την καταστολή της διαδικασίας. Η κριτική δημιουργήθηκε μετά από αναφορές των μέσων ενημέρωσης που αποκάλυψαν ότι ο γίγαντας των κοινωνικών δικτύων είχε παραδώσει τα βασικά μηνύματα μιας μητέρας που κατηγορήθηκε ποινικά για έκτρωση για την κόρη της.

Οι συνήγοροι είχαν προειδοποιήσει για αυτό ακριβώς το πράγμα, αφού το ανώτατο δικαστήριο της Αμερικής ανακάλεσε το εθνικό δικαίωμα στην άμβλωση στα τέλη Ιουνίου, καθώς οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας κατέχουν ένα θησαυροφυλάκιο δεδομένων για τις τοποθεσίες και τη συμπεριφορά των χρηστών.

Η Jessica Burgess, 41, κατηγορήθηκε ότι βοήθησε τη 17χρονη κόρη της να διακόψει μια εγκυμοσύνη στη μεσοδυτική πολιτεία της Νεμπράσκα των ΗΠΑ.

Αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες — συμπεριλαμβανομένης μιας βάσει νόμου του 2010 που επιτρέπει την άμβλωση μόνο έως και 20 εβδομάδες μετά τη γονιμοποίηση.

Η κόρη αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης μιας για απόκρυψη ή εγκατάλειψη πτώματος.

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του Facebook Meta υπερασπίστηκε τον εαυτό του την Τρίτη σημειώνοντας ότι η δικαστική απόφαση της Νεμπράσκα «δεν ανέφερε καθόλου την άμβλωση» και ήρθε ενώπιον της άκρως διχαστικής απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου τον Ιούνιο να ανατρέψει το Roe v Wade, την υπόθεση που παρείχε δικαίωμα στην άμβλωση στα κράτη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Αυτή η πρόταση φαίνεται να υπονοεί ότι *αν* τα εντάλματα έρευνας ανέφεραν την άμβλωση, θα υπήρχε διαφορετικό αποτέλεσμα.

Αλλά φυσικά αυτό δεν είναι αλήθεια», έγραψε στο Twitter ο Logan Koepke, ο οποίος ερευνά πώς η τεχνολογία επηρεάζει θέματα όπως η ποινική δικαιοσύνη.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με την παράδοση των δεδομένων, ο γίγαντας της Silicon Valley υπέδειξε στο Γαλλικό Πρακτορείο την πολιτική του να συμμορφώνεται με τα κυβερνητικά αιτήματα όταν «ο νόμος μας απαιτεί να το κάνουμε».

Οι περιορισμοί της Νεμπράσκα υιοθετήθηκαν χρόνια πριν ανατραπεί το Roe. Περίπου 16 πολιτείες έχουν άμεσες απαγορεύσεις ή όρια στις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης στις δικαιοδοσίες τους. – «Δεν είναι δυνατή η απελευθέρωση κρυπτογραφημένων συνομιλιών» –

Για τους παρατηρητές του κόσμου της τεχνολογίας, η υπόθεση της Νεμπράσκα σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία.

«Αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει σε εταιρείες που διαθέτουν τεράστιο όγκο δεδομένων για ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα και σε όλον τον κόσμο», δήλωσε η Alexandra Givens, Διευθύνουσα Σύμβουλος του μη κερδοσκοπικού Κέντρου για τη Δημοκρατία & Τεχνολογία.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι εάν οι εταιρείες λάβουν ένα δεόντως εκδοθέν νομικό αίτημα, σύμφωνα με έναν έγκυρο νόμο, υπάρχουν ισχυρά κίνητρα για να θελήσουν να συμμορφωθούν με αυτό το αίτημα.

«Οι εταιρείες πρέπει τουλάχιστον να βεβαιωθούν ότι επιμένουν σε μια πλήρη νομική διαδικασία, ότι τα εντάλματα είναι συγκεκριμένα και όχι μια αλιευτική αποστολή, οι αναζητήσεις ερμηνεύονται πολύ στενά και ότι ειδοποιούν τους χρήστες, ώστε οι χρήστες να προσπαθήσουν να απωθήσουν,» πρόσθεσε η Givens. Ο Meta δεν παρείχε στο AFP την εντολή του δικαστηρίου της Νεμπράσκα.

Το αρχείο της αστυνομίας ζήτησε από τον δικαστή να διατάξει την εταιρεία να μην πει στην κόρη της Burgess για το ένταλμα έρευνας για τα μηνύματά της στο Facebook.

«Έχω λόγους να πιστεύω ότι η ειδοποίηση του συνδρομητή ή του πελάτη για την έκδοση αυτού του εντάλματος έρευνας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή ή την παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων», έγραψε ο αστυνομικός ντετέκτιβ Μπεν ΜακΜπράιντ.

Είπε στο δικαστήριο ότι άρχισε να διερευνά «ανησυχίες» στα τέλη Απριλίου ότι η κόρη της Μπέρτζες είχε γεννήσει πρόωρα ένα «θνησιγενές παιδί», το οποίο φέρεται να έθαψαν μαζί.

Οι υποστηρικτές σημείωσαν ότι εκτός από τη μη χρήση των προϊόντων της Meta, ένας σίγουρος τρόπος για να κρατήσετε τις επικοινωνίες των χρηστών μακριά από τα κυβερνητικά χέρια θα ήταν να κρυπτογραφούνται αυτόματα.

Το WhatsApp, που ανήκει στο μεταφορικό σύστημα, διαθέτει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία δεν έχει πρόσβαση στις πληροφορίες, αλλά αυτό το επίπεδο προστασίας απορρήτου δεν είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση στο Facebook messenger.

«Η εταιρεία δεν είπε ποτέ ότι δεν θα συμμορφωνόταν με αίτημα των αρχών επιβολής του νόμου σε μια κατάσταση που σχετίζεται με τις αμβλώσεις», δήλωσε η Caitlin Seeley George, διευθύντρια εκστρατείας στην ομάδα υπεράσπισης Fight for the Future. «Αν οι χρήστες μπορούσαν να βασιστούν σε κρυπτογραφημένα μηνύματα, η Meta δεν θα ήταν καν σε θέση να μοιράζεται συνομιλίες», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς ξεκίνησε νωρίς η παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια covid και την εγκυμοσύνη και γιατί δεν θα εξαφανιστεί

WhatsApp: Θα απενεργοποιεί τις υπηρεσίες μηνυμάτων για όσους χρήστες δεν συμφωνήσουν με τους ενημερωμένους όρους

Γιατί το Facebook και το Instagram απενεργοποιούν λειτουργίες στην Ευρώπη

Οι ψηφιακές απειλές του 2021: Κυβερνοεπιθέσεις και κρυπτονομίσματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βελτιωμένο γλυκαιμικό έλεγχο με την αντλία ινσουλίνης Medtronic MiniMed™ 780G¹

Βελτιωμένο γλυκαιμικό έλεγχο και μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη θεραπεία δείχνουν τα αποτελέσματα της μελέτης της Medtronic, ADAPT που δημοσιεύθηκαν στο The Lancet Diabetes & Endocrinology, μεταξύ αυτών που χρησιμοποιούν το σύστημα αντλίας ινσουλίνης Medtronic MiniMed™ 780G¹, σε σύγκριση με τις ενέσεις ινσουλίνης.

Οι φοιτητές στα Βρετανικά Πανεπιστήμια προειδοποιούνται να προσέχουν τις κοινές διαδικτυακές απάτες

Βεβαιωθείτε ότι έχετε δει το ακίνητο αυτοπροσώπως πριν καταθέσετε οποιοδήποτε είδος προκαταβολής και επιδιώξτε να χρησιμοποιήσετε έναν αξιόπιστο φοιτητικό πράκτορα ενοικιάσεων για να αποφύγετε να πέσετε θύμα αυτού του είδους της απάτης.

Κιτ γρήγορης εξέτασης για τον προσδιορισμό της ανοσίας ενός ατόμου έναντι του SARS-CoV-2 και των παραλλαγών του

Χρησιμοποιώντας κλινικά δείγματα (συμπεριλαμβανομένων τόσο του ολικού αίματος όσο και του πλάσματος) και το Διεθνές Πρότυπο και Πίνακα Αναφοράς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα αντισώματα κατά του SARS-CoV-2, η ομάδα διαπίστωσε ότι μια εξέταση ολικού αίματος όπως η cpVNT θα μπορούσε να είναι εξίσου κατατοπιστική με μια εξέταση μόνο για το πλάσμα.

Επιστήμονες στην Κίνα έφτιαξαν μάσκα που μπορεί να ανιχνεύσει στον αέρα τον κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και τον ιό της γρίπης (H5N1 και Η1Ν1).

Πρόσθεσε ότι αν μελλοντικά εμφανιστεί κάποιος νέος αναπνευστικός ιός, ο αισθητήρας μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί ανάλογα, ώστε να ανιχνεύει και τον νέο μικροοργανισμό.

Πώς να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην τεχνητή νοημοσύνη

"Με άλλα λόγια, αν είστε μια μικρή εταιρεία και θέλετε να ασχοληθείτε με δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη, δεν χρειάζεται να έχετε μια τεράστια υποδομή πληροφορικής και το δικό σας κέντρο δεδομένων", εξηγεί ο Astorino.

Ήρθε η ώρα να αποσυνδεθείτε για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας

Για παράδειγμα, η υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένο, διαταραγμένο και καθυστερημένο ύπνο, ο οποίος, με τη σειρά του, συνδέεται με κατάθλιψη, απώλεια μνήμης και κακές ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Νέα τεχνολογία για την απεικόνιση δεσμίδων αξονικών ινών στον αμφιβληστροειδή για την έγκαιρη διάγνωση οπτικών νευροπαθειών

Η ROTA υποστηρίζει μια εξαιρετικά ευαίσθητη και ειδική τεχνική για την προώθηση της διάγνωσης του γλαυκώματος και των οπτικών νευροπαθειών.

Η NASA χρηματοδότησε τεχνολογία που βοηθά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Το Τρίγωνο θα μπορούσε να αποδείξει την αποτελεσματικότητα ενός ένθετου υφάσματος σταθεροποίησης της θερμοκρασίας για ένα γάντι διαστημικής στολής ενσωματώνοντας υλικά αλλαγής φάσης σε μικροκάψουλες μέσα στο υλικό.