Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Πουέρτο Ρίκο: 3 παιδιά νοσηλεύονται μετά από κεραυνό στην παραλία

Πουέρτο Ρίκο: 3 παιδιά νοσηλεύονται μετά από κεραυνό στην παραλία

Πουέρτο Ρίκο:

Η αστυνομία του Πουέρτο Ρίκο ανέφερε ότι κεραυνός χτύπησε μια παραλία στην Ισαμπέλα, μια βόρεια παραθαλάσσια πόλη, κατά τη διάρκεια των κακών καιρικών συνθηκών της Δευτέρας, τραυματίζοντας τρία παιδιά, ένα από αυτά σοβαρά. Τα παιδιά, ηλικίας μεταξύ 7 και 12 ετών, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην κοντινή πόλη Aguadilla. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, το μεγαλύτερο παιδί είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ποιους κινδύνους ελλοχεύουν οι κεραυνοί;

Ο κεραυνός εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους λόγω της τεράστιας ηλεκτρικής του ισχύος και του απρόβλεπτου των χτυπημάτων του. Ένας μόνο κεραυνός μπορεί να μεταφέρει έως και ένα δισεκατομμύριο βολτ ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς ή θανάτους εάν χτυπήσει απευθείας ένα άτομο ή ένα αντικείμενο με το οποίο έρχεται σε επαφή. Οι άμεσες επιπτώσεις ενός κεραυνού στο ανθρώπινο σώμα μπορεί να περιλαμβάνουν καρδιακή ανακοπή, σοβαρά εγκαύματα και βλάβη του νευρικού συστήματος.

Έμμεσα χτυπήματα, όπως αυτά που προσκρούουν στο έδαφος ή σε κοντινά αντικείμενα, μπορούν επίσης να προκαλέσουν τραυματισμούς λόγω του ρεύματος του εδάφους ή των πυρκαγιών που προκύπτουν. Οι κατασκευές, ειδικά τα ψηλά κτίρια, και οι ανοιχτοί χώροι όπως οι παραλίες ή τα γήπεδα γκολφ είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε κεραυνούς, αυξάνοντας τον κίνδυνο για τα άτομα σε αυτές τις περιοχές κατά τη διάρκεια καταιγίδων.

Πέρα από τους άμεσους φυσικούς κινδύνους, οι κεραυνοί μπορούν να προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές στις υποδομές και στο περιβάλλον. Είναι μια κοινή αιτία διακοπών ρεύματος, καθώς μπορεί να βλάψει τις ηλεκτρικές γραμμές, τους μετασχηματιστές και άλλα εξαρτήματα του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Οι κεραυνοί μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε πυρκαγιές, ειδικά σε ξηρές και δασικές περιοχές, θέτοντας μακροπρόθεσμο κίνδυνο για τα οικοσυστήματα και τους ανθρώπινους οικισμούς.

Επιπλέον, ο κεραυνός μπορεί να διαταράξει τα ηλεκτρονικά συστήματα και τα δίκτυα επικοινωνίας, οδηγώντας σε σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις. Η κατανόηση και ο σεβασμός της δύναμης του κεραυνού είναι ζωτικής σημασίας για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων του, και αυτό περιλαμβάνει τη λήψη προληπτικών μέτρων όπως η αναζήτηση καταφυγίου κατά τη διάρκεια καταιγίδων, η εγκατάσταση αλεξικέραυνων σε κτίρια και η προσεκτική παρακολούθηση των προειδοποιήσεων για τον καιρό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι τοκετοί με καισαρική τομή αυξάνονται στο Πουέρτο Ρίκο με ρεκόρ στις ΗΠΑ

Το νερό της βροχής μειώνει σημαντικά τις ζημιές από κεραυνούς στο κεφάλι - Μελέτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παρά τους βελτιωμένους κανονισμούς του ΠΟΥ, ο κόσμος παραμένει ανεπαρκώς προετοιμασμένος για την επόμενη πανδημία

Οφείλουμε στη μνήμη των περισσότερων από 27 εκατομμυρίων ανθρώπων που εκτιμάται ότι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής από τον COVID, και στις αυξανόμενες απειλές για τις μελλοντικές γενιές, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πετύχουμε έναν ασφαλέστερο και πιο ασφαλή κόσμο.

Το ανθελονοσιακό φάρμακο δείχνει πολλά υποσχόμενο στη θεραπεία του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών

Σε εκείνο το σημείο, 12 από τις ασθενείς βρήκαν τους εμμηνορροϊκούς κύκλους τους πιο τακτικούς και σχεδόν όλες οι ασθενείς είχαν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα τους. Επιπλέον, η ανάπτυξη κύστης μειώθηκε.

Το κλειδί για την ανατροφή ασφαλών παιδιών: Γιατί η γονική ευαισθησία έχει σημασία για τους πατέρες και τις μητέρες

Η ανατροφή των παιδιών είναι ένα ταξίδι μάθησης. Συμμετέχοντας σε ευαίσθητη φροντίδα, βοηθάμε τα παιδιά να αισθάνονται ασφαλή και αγαπημένα. Αυτές οι εμπειρίες διαμορφώνουν την εμπιστοσύνη τους στους φροντιστές, στους άλλους και στον κόσμο γύρω τους, κάτι που μπορεί να έχει μόνιμες επιπτώσεις στην ευημερία τους.

Διεξαγωγή του Εθνικού Προγράμματος ΠΦΥ σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας

ΚΙΜ: Σήμερα, το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) θα είναι στην Ιστιαία για την τέταρτη φορά, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αποφευκτοί θάνατοι κατά τη διάρκεια του COVID-19 που σχετίζονται με χρόνια υποστελέχωση νοσοκομείων

Η θέσπιση ελάχιστων προτύπων στελέχωσης νοσηλευτών νοσοκομείων είναι προς το συμφέρον του κοινού. Το φτωχό περιβάλλον εργασίας των νοσηλευτών νοσοκομείων προϋπήρχε της πανδημίας και συνδέθηκε έντονα με την εξουθένωση των νοσηλευτών και την πρόθεση να εγκαταλείψουν τον εργοδότη τους.

Πώς η αντιλαμβανόμενη ηλικία επηρεάζει τους φροντιστές άνοιας και τους αγαπημένους τους

«Με την ενθάρρυνση των θετικών αλληλεπιδράσεων και της αμοιβαίας κατανόησης, μπορούμε ενδεχομένως να βελτιώσουμε την ψυχική και συναισθηματική υγεία τόσο των φροντιστών όσο και των ατόμων με άνοια».

Close Icon