Ρεπορτάζ Υγείας

Lockdown διαδημοτική μετακίνηση Πάσχα: Τι θα γίνει με τις διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές

Lockdown διαδημοτική μετακίνηση Πάσχα: Τι θα γίνει με τις διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές

Το άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα με τραπεζάκια έξω προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας: «Ακούμε κατά κανόνα τους ειδικούς». «Όλοι ευχόμαστε να πάμε στα χωριά μας το Πάσχα», είπε χαρακτηριστικά.

Lockdown διαδημοτική μετακίνηση Πάσχα: Πιθανό είναι το σενάριο να απελευθερωθούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Star, αναφέρθηκε στην χαλάρωση των μέτρων και ερωτώμενος το αν υπάρχει το σενάριο να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές, εκτός των Σαββατοκύριακων που ισχύει αυτή τη στιγμή, έδειξε θετικός προς αυτό το σενάριο. «Όταν επιτρέψαμε τις διαδημοτικές μετακινήσεις είπαμε κάτι απλό: Από το να συνωστίζεται ο κόσμος στην πλατεία της γειτονιάς του είναι πολύ καλύτερο να τον αφήσουμε να κάνει μια βόλτα στην παραλία ή να πάει στους ορεινούς όγκους της Αττικής, όπου υπάρχει πάρα πολύς χώρος και δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένας κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Και πιστεύω ότι το μέτρο αυτό λειτούργησε σωστά» είπε ο πρωθυπουργός και στο ερώτημα αν θα επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις και καθημερινές, απάντησε: «Είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές».

Μητσοτάκης: Είναι νωρίς να πούμε για το Πάσχα

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να γίνουν μετακινήσεις εκτός Νομού το Πάσχα, αλλά και για το αν αναμένεται να ανοίξουν ως τότε κι άλλες δραστηριότητες όπως η εστίαση. Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως είναι νωρίς ακόμη να παρθούν αποφάσεις για το Πάσχα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω ακόμη». Σημείωσε δε, πως «οι ειδικοί θα μας πουν τι μπορούμε να κάνουμε για το Πάσχα, ακόμα είναι πολύ νωρίς». Όσον αφορά την εστίαση, είπε πως το άνοιγμα πάει για μετά το Πάσχα. «Η εστίαση θα ανοίξει στους εξωτερικούς χώρους και μάλλον μετά το Πάσχα. Είναι πολύ καλύτερο να είμαστε έξω από μέσα. Ο καιρός είναι σύμμαχος. Η εστίαση έχει ένα πρόβλημα. Πρέπει να κατεβάσεις τη μάσκα όταν είναι να φας ή να πιείς» ανέφερε ο πρωθυπουργός, που ομολόγησε πως περίμενε ότι το lockdown θα είχε καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που τελικά φάνηκαν. «Περιμέναμε ότι το lockdown θα είχε καλύτερα αποτελέσματα. Αν δεν το είχαμε επιβάλει, τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά. Δεν είχε αποτελεσματικότητα λόγω της μετάλλαξης, αλλά και της κούρασης του κόσμου. Στο πρώτο κύμα υπήρχε φόβος. Τώρα πολλοί θεωρούν ότι δεν τους αφορά. Ιδίως οι νέοι» σχολίασε.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς τα rapid self test θα γίνουν εργαλείο για το άνοιγμα της αγοράς

Δώρο Πάσχα: Έτσι θα δοθεί σε όσους βρίσκονται σε αναστολή

Συνεδριάζουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι - Καθυστερεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το 50% των ασθενών με HIV είναι τουλάχιστον 50 ετών και διατρέχει τον κίνδυνο αδυναμίας και συννοσηροτήτων

"Βρισκόμαστε τώρα σε μια εντελώς νέα εποχή όπου το να ζεις στα 70, 80 και ακόμη και 90 σου με HIV είναι πλέον εφικτό και γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε, κοινωνικά, σωματικά και ιατρικά, για να διασφαλίσουμε ότι τα άτομα που ζουν με τον ιό HIV ζουν όσο το δυνατόν πιο υγιεινά όσο φτάνουν τα τελευταία τους χρόνια».

Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες για τις ευπαθείς ομάδες από την Ε.Πν.Ελ.

Αφρικανική σκόνη: Η αφρικανική σκόνη μεταφέρει σωματίδια που μπορούν να συνδυαστούν με γύρη, βακτήρια και μύκητες, σχηματίζοντας ένα επικίνδυνο και δυνητικά τοξικό μείγμα για το ανθρώπινο σώμα, ειδικά το αναπνευστικό σύστημα.

Τα μυστικά για την κατάλληλη επιλογή υδατανθράκων

Εκτός από το είδος των υδατανθράκων λάβετε υπόψη σας και τον γλυκαιμικό δείκτη των τροφίμων που επιλέγετε, συμβουλεύουν οι επιστήμονες. Ο γλυκαιμικός δείκτης (GI) ενός τροφίμου δείχνει πόσο γρήγορα θα αυξηθεί το σάκχαρο στο αίμα μετά την κατανάλωσή του, σε κλίμακα από 0 έως 100. Τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη GI (πάνω από 70) πέπτονται εύκολα και προκαλούν γρήγορη αύξηση του σακχάρου στο αίμα.