Ασφάλιση Υγείας

Δώρο Πάσχα: Έτσι θα δοθεί σε όσους βρίσκονται σε αναστολή

Δώρο Πάσχα: Έτσι θα δοθεί σε όσους βρίσκονται σε αναστολή

Δώρο Πάσχα: Παρακάτω ακολουθεί ένας οδηγός για να δείτε πως θα λάβετε το δώρο πάσχα όσοι τελείται σε αναστολή, αλλά και όσοι δουλεύετε κανονικά

Όσοι εργαζόμενοι τελούν υπό καθεστώς αναστολής , αναμένεται να παραλάβουν το δώρο πάσχα με το ίδιο μοντέλο που το παρέλαβαν και τα χριστούγεννα.

Δυστυχώς η σταδιακή άνοδος της αύξησης των κρουσμάτων λόγο των πολλαπλών μεταλλάξεων, αλλά και η καταστροφή της οικονομίας ευνοεί μόνο να υπάρξει μοντέλο αληλοστήριξης ανάμεσα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για την καταβολή του δώρου

Προβλέψεις για δώρο πάσχα

  • Έτσι οι παραπάνω λόγοι, προβλέπουν για την πληρωμή του δώρου το πάσχα ένα μοντέλο, μεικτής χρηματοδότησης το οποίο θα απευθύνεται σε  όλους τους μισθωτούς που έχουν τεθεί σε αναστολή τους τελευταίους 4 μήνες, δηλαδή από (Ιούνιο – Απρίλιο).

Πως υπολογίζετε

  • Το δώρο του πάσχα κάθε χρόνο υπολογίζεται , από τον χρόνο εργασίας που κάνει ο εργαζόμενος τους τελευταίους 4 μήνες, δηλαδή από 1η Ιανουαρίου- 1η Απριλίου.

Έτσι η καταβολή του φετινού δώρου πάσχα αναμένεται να καταβληθεί στις εξής φάσεις:

  1. Το κράτος για την καταβολή του θα λάβει υπόψιν, το ποσό του επιδόματος, δηλαδή τα 534 ευρώ , αλλά και την σύμβαση του εργαζομένου τους τελευταίους 4 μήνες και θα δώσει την αναλογία από τις αναστολές.
  2. Ο εργοδότης, υποχρεούται να καταβάλει κανονικά τα λεφτά που αναλογούν στην σύμβαση του εργαζομένου τους τελευταίους 4 μήνες.

Συμπέρασμα καταβολών

  • Έτσι προκύπτει, ότι όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή τους τελευταίου 4 μήνες, από την 1ιανουαρίου-30 Απριλίου θα πάρουν από το κράτος 267 ευρώ ως δώρο πάσχα. Δηλαδή υπολογίζεται στα 67 ευρώ ο μήνας.

Ημερομηνία καταβολής δώρου

  • Η καταβολή του φετινού δώρου προβλέπεται να έχει επιτευγχθεί μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη σε όλους τους υπο αναστολή εργαζομένους, σε αντίθεση με πέρισυ που είχε καθυστερήσει να δοθεί, επειδή δινόταν ολόκληρο από τους εργοδότες και μετά , οι επιχειρήσεις με ειδική αίτηση το λάμβαναν πίσω από το κράτος.

Τι ισχύει για τις ανοιχτές επιχειρήσεις

  • Για τις εταιρείες που ήταν κλειστές και έχουν ανοίξει ισχύει ότι το κράτος πληρώνει την αναλογία για όσο ήταν κλειστές και οι εργαζόμενοι τελούσαν υπό αναστολή και από όταν ανοίξανε και μέχρι το Πάσχα η καταβολή του επιβαρύνει τον εργοδότη.

Ακολουθεί βίντεο για την καταβολή του δώρου του πάσχα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πάνος Τσάκογλου συντάξεις: Απαντά αν θα μειωθούν οι επικουρικές

Συντάξεις Απριλίου: Πότε καταβάλλονται??

Αυτές είναι οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαρτίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΟΠΕΚΑ επιδόματα: Τότε γίνονται οι καταβολές

ΟΠΕΚΑ επιδόματα: Ο οργανισμός προνοιακών επιδομάτων και κοινωνικής αλληλεγγύης εξέδωσε ανακοίνωση για το πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα που δίνει για τον μήνα Απρίλιο και ποια επιδόματα θα καταβάλλει.

ΟΑΕΔ ΕΦΚΑ: Τι πληρώνει από 19-23 Απριλίου

ΟΑΕΔ ΕΦΚΑ: Καταβολές που αγγίζουν το ύψος των 590 εκατομμυρίων ευρώ και οι οποίες αφορούν σε 1.183.549 δικαιούχους θα γίνουν την εβδομάδα 19-23 Απριλίου από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον ΟΑΕΔ  και τον E- efka.

Αναστολές ΚΑΔ : Όλα όσα ισχύουν για τον μήνα Απρίλιο

Αναστολές ΚΑΔ : Δείτε, όλα όσα θα ισχύσουν για τις επιχειρήσεις για τις αναστολές Απριλίου και για το ποιες επιχειρήσεις θα μείνουν κλειστές με κρατική εντολή αλλά και αυτές που ανοίγουν και γίνονται πληττόμενες.

ΟΠΕΚΑ: Έκτακτη καταβολή επιδομάτων (Δείτε γιατί)

ΟΠΕΚΑ: Δείτε πότε ο οργανισμός ΟΠΕΚΑ, θα καταβάλει τα επιδόματα στους δικαιούχος για τον μήνα Απρίλιο, αλλά και τον λόγο που αυτά θα καταβληθούν νωρίτερα αυτόν τον μήνα και όχι την ημερομηνία που καταβάλλονται πάντα.

Voucher 200 ευρώ: Ξεκίνησε η εξαργύρωση, έρχεται ο β' κύκλος

Voucher 200 ευρώ: Σε εξέλιξη βρισκεται ήδη η εξαργύρωση των voucher των 200 ευρώ του α' κύκλου, με τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών να έχουν ξεκινήσει τις προσφορές. Ενόψει ο β’ κύκλος με νέες κατηγορίες δικαιούχων. Ακουλουθούν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες για τις αιτήσεις και χρονοδιαγράμματα.

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται

Δώρο πάσχα : Tο Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους που βρέθηκαν σε αναστολή εργασίας θα πληρωθεί με μοντέλο μεικτής χρηματοδότησης. Δείτε πως υπολογίζεται και πότε θα καταβληθεί.