Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ: Περισσότερες από τις μισές εκτρώσεις σήμερα πραγματοποιούνται με φαρμακευτική αγωγή.

ΗΠΑ: Περισσότερες από τις μισές εκτρώσεις σήμερα πραγματοποιούνται με φαρμακευτική αγωγή.

Ο μικρός αριθμός παρόχων προκαλεί ανησυχία, καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτειών περιορίζει την πρόσβαση στις αμβλώσεις, λένε οι ειδικοί. «Οι αμβλώσεις είναι διαθέσιμες μόνο εάν τις παρέχουν οι κλινικοί γιατροί», δήλωσε η Julia Strasser, DrPH, MPH, ανώτερη ερευνητική επιστήμονας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Ινστιτούτου George Washington, στην Ουάσιγκτον, DC, η οποία ηγήθηκε της έρευνας.

ΗΠΑ: Έχουν οι ΗΠΑ αρκετούς παρόχους αμβλώσεων; Ένας μικρός και πιθανότατα μειούμενος αριθμός παρόχων υγειονομικής περίθαλψης στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιεί αμβλώσεις και υπάρχει κίνδυνος ο αριθμός να συρρικνωθεί ενόψει των νομοθετικών επιθέσεων στην υπηρεσία, διαπίστωσαν ερευνητές. Μέχρι τώρα, η παραγωγή ακριβούς καταμέτρησης των παρόχων υπηρεσιών αμβλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν δύσκολη, αφήνοντας τους ερευνητές να βασίζονται σε έμμεσες αξιολογήσεις των κλινικών αμβλώσεων αντί για τον αριθμό των γιατρών που πραγματοποιούν τη διαδικασία.

Αλλά οι συντάκτες μιας ερευνητικής επιστολής που δημοσιεύτηκε στο JAMA Internal Medicine κατέληξαν σε έναν αριθμό: Περίπου 3550 κλινικοί γιατροί παρέχουν διαδικαστικές και φαρμακευτικές αμβλώσεις, ενώ 22.001 διαχειρίζονται την απώλεια εγκυμοσύνης με τις ίδιες διαδικασίες και φάρμακα. Περισσότερες από τις μισές εκτρώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα πραγματοποιούνται με φαρμακευτική αγωγή.

Ο μικρός αριθμός παρόχων προκαλεί ανησυχία, καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτειών περιορίζει την πρόσβαση στις αμβλώσεις, λένε οι ειδικοί.

«Οι αμβλώσεις είναι διαθέσιμες μόνο εάν τις παρέχουν οι κλινικοί γιατροί», δήλωσε η Julia Strasser, DrPH, MPH, ανώτερη ερευνητική επιστήμονας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Ινστιτούτου George Washington, στην Ουάσιγκτον, DC, η οποία ηγήθηκε της έρευνας.

“Αυτή η μελέτη διαπιστώνει ότι μια ποικιλία τύπων κλινικών γιατρών παρέχουν φροντίδα για τις αμβλώσεις. Όμως, ο αριθμός των παρόχων αμβλώσεων είναι χαμηλός και οι αυξανόμενοι περιορισμοί θα το επιδεινώσουν”.

Για την απογραφή τους, η Strasser και οι συνάδελφοί της αξιολόγησαν ιατρικούς ισχυρισμούς που καλύπτουν ένα ολόκληρο έτος από μια ιδιωτική εταιρεία δεδομένων. Επικεντρώθηκαν σε δύο σειρές υπηρεσιών: φάρμακα (μισοπροστόλη και μιφεπριστόνη) που χρησιμοποιούνται στη φροντίδα των αμβλώσεων και στην απώλεια εγκυμοσύνης, και διαδικασίες όπως η διαστολή και η απόξεση και η διαστολή και η εκκένωση.

Οι υπηρεσίες κατηγοριοποιήθηκαν ως επαγόμενη άμβλωση ή διαχείριση από απώλεια εγκυμοσύνης με βάση την ιατρική κωδικοποίηση.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπήρχαν 3550 πάροχοι αμβλώσεων και 22.001 κλινικοί γιατροί που διαχειρίστηκαν την απώλεια εγκυμοσύνης.

Από αυτούς που προκάλεσαν αμβλώσεις, το 88% ήταν γιατροί και το 12% ήταν κλινικοί ιατροί προχωρημένης πρακτικής.

Οι κλινικοί γιατροί που έκαναν συχνότερα προκλητικές αμβλώσεις ήταν οι μαιευτήρες (72%), ακολουθούμενοι από οικογενειακούς γιατρούς (9%), εγγεγραμμένες νοσοκόμες προχωρημένου ιατρείου (8%) και νοσοκόμες μαίες (3%).

Αρκετοί άλλοι ειδικοί πραγματοποίησαν περίπου το 1% των αμβλώσεων ο καθένας.

Ο Στράσερ είπε ότι το 3550 είναι υποκαταμέτρηση επειδή πολλοί πάροχοι προσφέρουν αμβλώσεις αλλά δεν μπορούν ή δεν χρεώνουν για αυτές. Ακόμα κι έτσι, ο αριθμός πιθανότατα θα μειωθεί επειδή λιγότεροι φοιτητές ιατρικής εκπαιδεύονται για διαδικασίες άμβλωσης, σύμφωνα με την Kaiser Health News. Παρά τις συστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων για τυποποιημένη εκπαίδευση στη φροντίδα των αμβλώσεων κατά τη διάρκεια της ιατρικής παραμονής, ο αριθμός των προγραμμάτων που απαγορεύουν αυτή την εκπαίδευση έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, σημειώνει η έκθεση. Αναμένονται περιορισμοί

Το πρόβλημα, λένε οι ερευνητές, επιδεινώνει το πρόσφατο κύμα νομοθεσίας σε κρατικό επίπεδο σχετικά με την πρόσβαση στην άμβλωση.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ πρόκειται να αποφανθεί σύντομα για έναν νόμο του Μισισιπή που απαγορεύει όλες τις αμβλώσεις σε ηλικία κύησης άνω των 15 εβδομάδων, εκτός από ιατρικά επείγοντα περιστατικά και σε περίπτωση σοβαρών εμβρυϊκών ανωμαλιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Citigroup σχεδιάζει να παρέχει ταξιδιωτικά προνόμια σε εργαζόμενους που ζουν σε πολιτείες με περιορισμούς στην άμβλωση

Νομοσχέδιο στην Καλιφόρνια δίνει τη δυνατότητα αμβλώσεων σε νοσηλευτές, χωρίς επίβλεψη γιατρού

Σε 32 πολιτείες, των ΗΠΑ οι φαρμακευτικές αμβλώσεις πρέπει να συνταγογραφούνται από γιατρούς

Τα νομοσχέδια της Φλόριντα και της Δυτικής Βιρτζίνια θα απαγόρευαν τις αμβλώσεις μετά από 15 εβδομάδες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις δοκιμές COVID-19

Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι η επίγνωση του πού μπορούν να αγοράσουν τεστ πλευρικής ροής παραμένει εμπόδιο (όπως η δυνατότητα αγοράς κιτ δοκιμών από μεγάλα σούπερ μάρκετ).

Προσωπικός  Γιατρός : Είναι ανάγκη να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής γιατρών

‘’Είναι ανάγκη να οριστεί επακριβώς το ποιες θα είναι οι σχέσεις του προσωπικού γιατρού με τους εγγεγραμμένους σε αυτόν ασφαλισμένους και να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής .’’ λέει ο τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος.

Nέα Βρετανική Επιστημονική Έρευνα προειδοποιεί τις γυναίκες για τους κινδύνους της φυτοφαγικής διατροφής

Η νέα μελέτη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να κατανοηθεί καλύτερα ο δυνητικός κίνδυνος από τις φυτοφαγικές δίαιτες σε βάθος χρόνου και τι μπορεί να γίνει για να μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι».

Σεξουαλική δυσλειτουργία, απώλεια μαλλιών που συνδέονται με Μακρά COVID

Ο Haroon, αναπληρωτής κλινικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, λέει ότι ένας λόγος που φάνηκε ότι οι νεότεροι άνθρωποι είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα μακράς διάρκειας COVID μπορεί να είναι ότι οι ηλικιωμένοι με COVID ήταν πιο πιθανό να νοσηλευτούν και δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη μελέτη.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από ευλογιά των πιθήκων από άνθρωπο σε κατοικίδιο

Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί μέσω στενής, προσωπικής επαφής, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επαφής με εξάνθημα, ψώρα ή σωματικά υγρά από άτομο με τον ιό ή επαφή με υφάσματα ή αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από κάποιον που έχει τον ιό.