Ρεπορτάζ Υγείας

Citigroup: Θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης μετά την πολιτειακή νομοθεσία των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις

Citigroup: Θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης μετά την πολιτειακή νομοθεσία των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις

Σε μια προφορική διαφωνία τον Δεκέμβριο, η συντηρητική πλειοψηφία του Ανωτάτου Δικαστηρίου φάνηκε σε μεγάλο βαθμό συμπαθής προς τον Μισισιπή, αλλά δεν ήταν σαφές πόσο μακριά θα έφτανε η πλειοψηφία για να καταρρίψει προηγούμενες αποφάσεις.

Citigroup: Η Citigroup σχεδιάζει να παρέχει ταξιδιωτικά προνόμια σε εργαζόμενους που ζουν σε πολιτείες που έχουν ψηφίσει νόμους για τον περιορισμό των δικαιωμάτων των αμβλώσεων, όπως το Τέξας. Η μεγάλη αμερικανική τράπεζα δήλωσε ότι υπό το φως των «αλλαγών στους νόμους περί αναπαραγωγικής υγειονομικής περίθαλψης σε ορισμένες πολιτείες», θα παρέχει ταξιδιωτικά οφέλη για να «διευκολύνει την πρόσβαση σε επαρκείς πόρους», σύμφωνα με την κατάθεση τίτλων που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Το έγγραφο, που συντάχθηκε σε σχέση με την ετήσια συνέλευση των μετόχων της τράπεζας τον Απρίλιο, δεν αναφέρει συγκεκριμένα την άμβλωση.

Αλλά η νέα πολιτική έρχεται καθώς αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ θεσπίζουν νέους περιορισμούς. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο νόμος για τον καρδιακό παλμό του Τέξας, ο οποίος απαγορεύει την άμβλωση αφού ανιχνευθεί καρδιακός παλμός στη μήτρα, συνήθως περίπου έξι εβδομάδες – προτού πολλές γυναίκες μάθουν ακόμη ότι είναι έγκυες – και που δεν κάνει εξαιρέσεις για βιασμό ή αιμομιξία. Στο Μιζούρι, ένας νομοθέτης της πολιτείας εισήγαγε πρόσφατα νομοθεσία με σκοπό να εμποδίσει τους κατοίκους να ταξιδεύουν εκτός πολιτείας για αμβλώσεις.

Το Ινστιτούτο Guttmacher, μια ερευνητική ομάδα υπέρ της επιλογής, έχει πει ότι 26 πολιτείες είναι «σίγουρες ή πιθανές» να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις εάν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανατρέψει την απόφαση «Roe εναντίον Wade» αργότερα αυτή την άνοιξη σε μια απόφαση σχετικά με έναν νόμο στην πολιτεία του Μισισιπή.

Το 2021, 19 πολιτείες θέσπισαν περιορισμούς στα δικαιώματα των αμβλώσεων, ανέφερε το ινστιτούτο.

Νομικοί αναλυτές πιστεύουν ότι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του 1973, η οποία προστατεύει τα δικαιώματα των αμβλώσεων, θα μπορούσε να ανατραπεί μετά από πρόσφατους δικαστικούς διορισμούς.

Σε μια προφορική διαφωνία τον Δεκέμβριο, η συντηρητική πλειοψηφία του Ανωτάτου Δικαστηρίου φάνηκε σε μεγάλο βαθμό συμπαθής προς τον Μισισιπή, αλλά δεν ήταν σαφές πόσο μακριά θα έφτανε η πλειοψηφία για να καταρρίψει προηγούμενες αποφάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα νομοσχέδια της Φλόριντα και της Δυτικής Βιρτζίνια θα απαγόρευαν τις αμβλώσεις μετά από 15 εβδομάδες

Η Γερμανία σχεδιάζει να καταργήσει νόμο της ναζιστικής εποχής που περιορίζει τις πληροφορίες σχετικά με τις αμβλώσεις

Νομοσχέδιο στην Καλιφόρνια δίνει τη δυνατότητα αμβλώσεων σε νοσηλευτές, χωρίς επίβλεψη γιατρού

Σε 32 πολιτείες, των ΗΠΑ οι φαρμακευτικές αμβλώσεις πρέπει να συνταγογραφούνται από γιατρούς

Το Ελ Σαλβαδόρ έχει απαγόρευση των αμβλώσεων από το 1998, ακόμη και σε περιπτώσεις βιασμού ή εάν η υγεία της γυναίκας ή του εμβρύου βρίσκεται σε κίνδυνο.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βραζιλία: Τα κοινωνικά προγράμματα έχουν αποτρέψει 1,4 εκατ. θανάτους σε 20 χρόνια

Βραζιλία: Η υψηλή κάλυψη των τριών προγραμμάτων οδήγησε σε μειώσεις των συνολικών ποσοστών νοσηλείας και θνησιμότητας, ιδιαίτερα μεταξύ παιδιών κάτω των πέντε ετών και ενηλίκων άνω των 70 ετών.

Περίπου 15 εκατομμύρια Σουδανοί χρειάζονται επείγουσα υγειονομική βοήθεια

Μέχρι στιγμής, στο Σουδάν έχουν καταγραφεί 14.790 θάνατοι, ενώ ο αριθμός των εκτοπισθέντων έχει φτάσει τα 8,2 εκατομμύρια, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών.