Ρεπορτάζ Υγείας

Citigroup: Θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης μετά την πολιτειακή νομοθεσία των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις

Citigroup: Θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης μετά την πολιτειακή νομοθεσία των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις

Σε μια προφορική διαφωνία τον Δεκέμβριο, η συντηρητική πλειοψηφία του Ανωτάτου Δικαστηρίου φάνηκε σε μεγάλο βαθμό συμπαθής προς τον Μισισιπή, αλλά δεν ήταν σαφές πόσο μακριά θα έφτανε η πλειοψηφία για να καταρρίψει προηγούμενες αποφάσεις.

ADMAN

Citigroup: Η Citigroup σχεδιάζει να παρέχει ταξιδιωτικά προνόμια σε εργαζόμενους που ζουν σε πολιτείες που έχουν ψηφίσει νόμους για τον περιορισμό των δικαιωμάτων των αμβλώσεων, όπως το Τέξας. Η μεγάλη αμερικανική τράπεζα δήλωσε ότι υπό το φως των «αλλαγών στους νόμους περί αναπαραγωγικής υγειονομικής περίθαλψης σε ορισμένες πολιτείες», θα παρέχει ταξιδιωτικά οφέλη για να «διευκολύνει την πρόσβαση σε επαρκείς πόρους», σύμφωνα με την κατάθεση τίτλων που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Το έγγραφο, που συντάχθηκε σε σχέση με την ετήσια συνέλευση των μετόχων της τράπεζας τον Απρίλιο, δεν αναφέρει συγκεκριμένα την άμβλωση.

Αλλά η νέα πολιτική έρχεται καθώς αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ θεσπίζουν νέους περιορισμούς. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο νόμος για τον καρδιακό παλμό του Τέξας, ο οποίος απαγορεύει την άμβλωση αφού ανιχνευθεί καρδιακός παλμός στη μήτρα, συνήθως περίπου έξι εβδομάδες – προτού πολλές γυναίκες μάθουν ακόμη ότι είναι έγκυες – και που δεν κάνει εξαιρέσεις για βιασμό ή αιμομιξία. Στο Μιζούρι, ένας νομοθέτης της πολιτείας εισήγαγε πρόσφατα νομοθεσία με σκοπό να εμποδίσει τους κατοίκους να ταξιδεύουν εκτός πολιτείας για αμβλώσεις.

Το Ινστιτούτο Guttmacher, μια ερευνητική ομάδα υπέρ της επιλογής, έχει πει ότι 26 πολιτείες είναι «σίγουρες ή πιθανές» να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις εάν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανατρέψει την απόφαση «Roe εναντίον Wade» αργότερα αυτή την άνοιξη σε μια απόφαση σχετικά με έναν νόμο στην πολιτεία του Μισισιπή.

Το 2021, 19 πολιτείες θέσπισαν περιορισμούς στα δικαιώματα των αμβλώσεων, ανέφερε το ινστιτούτο.

Νομικοί αναλυτές πιστεύουν ότι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του 1973, η οποία προστατεύει τα δικαιώματα των αμβλώσεων, θα μπορούσε να ανατραπεί μετά από πρόσφατους δικαστικούς διορισμούς.

Σε μια προφορική διαφωνία τον Δεκέμβριο, η συντηρητική πλειοψηφία του Ανωτάτου Δικαστηρίου φάνηκε σε μεγάλο βαθμό συμπαθής προς τον Μισισιπή, αλλά δεν ήταν σαφές πόσο μακριά θα έφτανε η πλειοψηφία για να καταρρίψει προηγούμενες αποφάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα νομοσχέδια της Φλόριντα και της Δυτικής Βιρτζίνια θα απαγόρευαν τις αμβλώσεις μετά από 15 εβδομάδες

Η Γερμανία σχεδιάζει να καταργήσει νόμο της ναζιστικής εποχής που περιορίζει τις πληροφορίες σχετικά με τις αμβλώσεις

Νομοσχέδιο στην Καλιφόρνια δίνει τη δυνατότητα αμβλώσεων σε νοσηλευτές, χωρίς επίβλεψη γιατρού

Σε 32 πολιτείες, των ΗΠΑ οι φαρμακευτικές αμβλώσεις πρέπει να συνταγογραφούνται από γιατρούς

Το Ελ Σαλβαδόρ έχει απαγόρευση των αμβλώσεων από το 1998, ακόμη και σε περιπτώσεις βιασμού ή εάν η υγεία της γυναίκας ή του εμβρύου βρίσκεται σε κίνδυνο.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στον δρόμο κατεβαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί για το νομοσχέδιο δευτεροβάθμιας περίθαλψης

Απεργίες των νοσοκομειακών γιατρών: Στον δρόμο κατεβαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτυρόμενοι για  το νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη .

Πρώτη αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των ανανεωμένης σύνθεσης εμβολίων, με βάση στοιχεία πραγματικών εμβολιασμών από τα CDC των ΗΠΑ

Όπως τονίζουν οι ερευνητές, τα εν λόγω εμβόλια καλό είναι να τα κάνουν όλοι. Ωστόσο, οι επιστήμονες αναγνωρίζουν ότι τα επικαιροποιημένα εμβόλια, μπορεί στο μέλλον να μην έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα, όσο οι παραλλαγές του κορωνοϊού συνεχίζουν να εξελίσσονται.

Οι μαύροι και οι ισπανόφωνοι άνδρες είδαν χειρότερα αποτελέσματα της COVID-19, σύμφωνα με μελέτη

"Εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσει συμπτώματα PASC", δήλωσε ο Watson. "Έτσι, αν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει ανισότητα σε όσους έλαβαν το εμβόλιο, θα μπορούσε ενδεχομένως να υπάρχει ανισότητα στο ποιος παρουσίασε πιο σοβαρά οξέα συμπτώματα ή συμπτώματα PASC".