Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ: Η νοσοκομειακή περίθαλψη στο σπίτι είναι ελκυστική και ασφαλή

ΗΠΑ: Η νοσοκομειακή περίθαλψη στο σπίτι είναι ελκυστική και ασφαλή

ΗΠΑ: Τα ευρήματά μας προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τα συστήματα υγείας καθώς περιηγούνται σε ένα νέο τοπίο φροντίδας ασθενών μετά την πανδημία.

Η νοσοκομειακή περίθαλψη που παρέχεται στο σπίτι του ίδιου του ασθενούς είναι ελκυστική για την πλειονότητα των ανθρώπων για την ευκολία, την άνεση και την αποτελεσματικότητά της, σύμφωνα με μια μελέτη του USC Schaeffer Center. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο JAMA, διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι ερωτηθέντες ένιωθαν ότι θα αναρρώσουν γρηγορότερα εάν τους φρόντιζαν στο σπίτι και όχι στο νοσοκομείο με Medicaid, και ότι ένιωθαν ασφαλείς όταν τους θεραπεύονταν στο σπίτι.

Οι ερευνητές λένε ότι η μελέτη τους παρέχει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις προτιμήσεις των ασθενών και της οικογένειας, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εξετάζουν εάν θα επεκτείνουν ένα πρόγραμμα της εποχής της πανδημίας που επέτρεπε στα νοσοκομεία να παρέχουν φροντίδα στο σπίτι. «Οι ασθενείς, φυσικά, θέλουν την καλύτερης ποιότητας φροντίδα, αλλά συχνά προτιμούν να είναι στο σπίτι, ειδικά εάν η τεχνολογία τους επιτρέπει να συνεργάζονται στενά με την ομάδα των γιατρών τους προς την αποκατάσταση», λέει η Melissa A. Frasco, ερευνήτρια στο Schaeffer Center.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 82% των ερωτηθέντων ένιωθε άνετα με τη διαχείριση των φαρμάκων ενός ασθενούς στο σπίτι και το 67% ανέφερε προθυμία να παράσχει πιο εις βάθος φροντίδα, όπως φροντίδα τραυμάτων. Νοσοκομειακή περίθαλψη μπορεί συχνά να παρέχεται κατ’ οίκον σε πολλούς ασθενείς με οξείες παθήσεις με τη χρήση εργαλείων απομακρυσμένης παρακολούθησης ασθενών, καθημερινές αυτοπροσώπως ή τηλε-υγειονομικές επισκέψεις από κλινικούς ιατρούς και εγχύσεις στο σπίτι. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι μια τέτοια φροντίδα μπορεί να μειώσει τις επανεισαγωγές και χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με την παραδοσιακή νοσοκομειακή περίθαλψη.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα δείγμα της Μελέτης Understanding America για να ρωτήσουν περίπου 1.100 ερωτηθέντες σχετικά με τις προτιμήσεις τους. Οι απαντήσεις έδειξαν ότι το 47% συμφώνησε ότι η νοσοκομειακή περίθαλψη στο σπίτι ήταν μια αποδεκτή εναλλακτική λύση έναντι της ενδονοσοκομειακής περίθαλψης. Εν τω μεταξύ, μόνο το 17% περίπου αισθάνθηκε αρνητικά για τα πλεονεκτήματα της νοσοκομειακής περίθαλψης στο σπίτι, ενώ το 36% ήταν ουδέτερο για το θέμα. Επιπλέον, το 56% συμφώνησε -συμπεριλαμβανομένου του 21% που συμφώνησε απόλυτα- ότι οι άνθρωποι αναρρώνουν πιο γρήγορα στο σπίτι παρά στο νοσοκομείο.

Τα Κέντρα για Υπηρεσίες Medicare & Medicaid (CMS) εξουσιοδοτούσαν προσωρινά τις υπηρεσίες κατ’ οίκον φροντίδας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 στο πλαίσιο της απαλλαγής από την Οξεία Νοσοκομειακή Φροντίδα στο σπίτι. Το Κογκρέσο παρέτεινε την παραίτηση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024, με την απαίτηση ότι το CMS μελετά διεξοδικά την ποιότητα της περίθαλψης προτού εγκρίνει τις αποζημιώσεις μακροπρόθεσμα. Επί του παρόντος, 322 νοσοκομεία σε 37 πολιτείες έχουν εγκριθεί να παρέχουν κατ’ οίκον φροντίδα.

«Τα ευρήματά μας προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τα συστήματα υγείας καθώς περιηγούνται σε ένα νέο τοπίο φροντίδας ασθενών μετά την πανδημία», λέει η συν-συγγραφέας Erin L. Duffy, διευθύντρια ερευνητικής εκπαίδευσης στο Schaeffer Center. «Η παράταση της αποζημίωσης για νοσοκομειακή περίθαλψη στο σπίτι θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στη μείωση του κόστους και στη βελτίωση των αποτελεσμάτων, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών».

Η αποδοχή της νοσοκομειακής περίθαλψης στο σπίτι δεν διέφερε μεταξύ κοινωνικοδημογραφικών στοιχείων, ασφαλιστικής κάλυψης υγείας, κατάστασης υγείας, προηγούμενων νοσηλειών ή χρήσης τηλευγείας, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Εκτός από τον Duffy και τον Frasco, η μελέτη ήταν από κοινού από τη συν-διευθύντρια του Schaeffer Center, Erin Trish.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η Mayo Clinic θα χρησιμοποιεί drones για την παράδοση συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα σπίτια των ασθενών

Καθημερινά αυξάνονται τα κρούσματα της νέας παραλλαγής στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ

Medicaid: Κοινές είναι οι προκλήσεις πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη

Το CDC συμβουλεύει το ενημερωμένο εμβόλιο κατά του COVID για όλους ηλικίας άνω των 6 μηνών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εκθετική αύξηση των κρουσμάτων Mpox στο Κονγκό

Mpox Κογκό: Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ένα νέο, ακόμη πιο θανατηφόρο στέλεχος εξαπλώνεται στη ΛΔΚ, το οποίο μεταδίδεται επίσης μέσω της σεξουαλικής επαφής μεταξύ ανδρών. 

Έκτακτο δελτίο καιρού: Παραμένουν οι ακραίες θερμοκρασίες μέχρι και αύριο

Έκτακτο δελτίο καιρού: Από την Τρίτη θα υπάρξει βαθμιαία υποχώρηση της θερμοκρασίας, τόσο ως προς τις μέγιστες όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές, που θα γίνει αισθητή στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος στις περισσότερες περιοχές.

Το δροσερό αναψυκτικό διαίτης σας βοηθάει να περάσετε την εργάσιμη ημέρα; Να τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την υγεία σας

Όπως συμβαίνει με πολλές πτυχές της διατροφής, το μέτρο είναι το κλειδί με τα αναψυκτικά διαίτης. Το να πίνετε περιστασιακά αναψυκτικά διαίτης είναι απίθανο να βλάψει την υγεία σας, αλλά η συχνή ή υπερβολική πρόσληψη μπορεί να αυξήσει τους κινδύνους για την υγεία μακροπρόθεσμα.

Πανώλη: Σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης η Θεσσαλία

Πανώλη: Η εν λόγω Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας για την Περιφέρειας Θεσσαλίας εκδίδεται λόγω επαπειλούμενου κινδύνου εξάπλωσης της ζωωνόσου της πανώλης των μηρυκαστικών.

Μειώνεται η κάλυψη με εμβόλια covid των ευάλωτων - Συμπτώματα στον εγκέφαλο από τη χρόνια νόσηση

Τέλος, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature Neuroscience τον Φεβρουάριο του 2024, βρήκε στοιχεία διαταραχής του αιματοεγκεφαλικού φραγμού έως και 1 χρόνο μετά τη μόλυνση από COVID-19 στους κροταφικούς λοβούς και στον μετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου.

Ποια είναι τα μέτρα που θα ληφθούν μετά την εμφάνιση πανώλης στα αιγοπρόβατα;

Πανώλη αιγοπρόβατα: Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, ανακοίνωσε την ανάκληση των αδειών όλων των κτηνιάτρων του ΥΠΑΑΤ και των εποπτευόμενων φορέων

Ο περιφερειάρχης ζητά να κυρηχθεί η Θεσσαλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Πανώλη Θεσσαλία: Διαδοχικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, και εκπροσώπους παραγωγών, μετά την ανακάλυψη νέου κρούσματος πανώλης των μικρών μηρυκαστικών σε εκτροφή αιγοπροβάτων

Close Icon