Πολιτική Υγείας

Τ. Γεωργακόπουλος: Η κινητοποίηση των διαγνωστικών θα έπρεπε να είναι διαρκής από το 2013

Τ. Γεωργακόπουλος: Η κινητοποίηση των διαγνωστικών θα έπρεπε να είναι διαρκής από το 2013

Η κινητοποίηση  των διαγνωστικών θα έπρεπε να είναι διαρκής από το 2013, είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος, χαρακτηρίζοντας άκαιρη  την απεργιακή κινητοποίηση των διαγνωστικών κέντρων και των εργαστηριακών γιατρών. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Τάκης Γεωργακόπουλος στη ΕΡΤ , είπε ότι δεν εχει κανένα νόημα αυτή την στιγμή διότι η σημερινή διοίκηση του Οργανισμού κατάφερε από το 2016 μέχρι και σήμερα να μειώσει τις οφειλές προς τους απεργούς από 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ στα μόλις 120 εκατομμύρια.

Η κινητοποίησή των διαγνωστικών θα έπρεπε να είναι διαρκής από το 2013 τότε δεν γίνονταν όμως. Την αντιμετωπίζουμε τώρα εμείς 3-4 εβδομάδες πριν τις εκλογές. Ας υπάρξει υπομονή για ένα μήνα και μετά ας το αντιμετωπίσει όποιος εκλεγεί. Πάντως εκ μέρους του Ξανθού και του Πολάκη έχει εκφραστεί η πρόθεση σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο», σχολιάζει ο κ. Γεωργακόπουλος.

Τόνισε , μεταξύ άλλων , ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ότι το τελευταίο διάστημα οι πληρωμές έχουν μπει σε μια κανονικότητα και πληρώνονται μέσα σε 60 με 90 μέρες γεγονός που δεν δημιουργεί καινούργιες ληξιπρόθεσμες οφειλές. Επίσης ξεκαθαρίζει για να αλλάξει ο νόμος σχετικά με το clowback, δηλαδή η επιστροφή χρημάτων όταν ξεπεραστεί ο σχετικό προϋπολογισμός, απαιτείται να είναι ανοικτή η Βουλή κάτι που δεν μπορεί να συμβεί πλέον. Σχολιάζει δε ότι ο συγκεκριμένος νόμος ισχύει από το μεσοπρόθεσμο του 2013 και η πρόβλεψη που υπάρχει είναι να εφαρμόζεται μέχρι το 2022.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το Broadway επεκτείνει την απαίτηση για μάσκα έως τις 30 Ιουνίου

220.000 νέα κρούσματα "πυρετού" στη Βόρεια Κορέα καθώς συνεχίζει να μάχεται την Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χιλιάδες κάτοικοι του Πεκίνου αρνητικοί στην Covid σε καραντίνα

Κίνα κορωνοϊός: Οι χρήστες του Weibo εξέφρασαν εκτεταμένη ανησυχία ότι οι αρχές του Πεκίνου ακολουθούσαν παρόμοια προσέγγιση με τη Σαγκάη, όπου οι κάτοικοι έχουν ταλαιπωρηθεί κάτω από ένα πολύμηνο lockdown που έχει αρνηθεί σε πολλούς ανθρώπους την επαρκή πρόσβαση σε τρόφιμα και ιατρική περίθαλψη. 

Το CDC συνιστά το ενισχυτικό εμβόλιο Pfizer για παιδιά 5 έως 11 ετών

Η Pfizer και ο συνεργάτης της BioNTech κάνουν επί του παρόντος το μοναδικό εμβόλιο για την COVID-19 διαθέσιμο για παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας στις ΗΠΑ. Αυτές οι ηλικίες 5 έως 11 λαμβάνουν δόση που είναι το ένα τρίτο της ποσότητας που χορηγείται σε όλους τους 12 ετών και άνω.

Πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 στη Βόρεια Κορέα

Βόρεια Κορέα: Αφού διατήρησε έναν αμφίβολο ισχυρισμό ότι είχε κρατήσει τον ιό έξω από τη χώρα για δυόμισι χρόνια, η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε τις πρώτες μολύνσεις από την COVID-19 στις 12 Μαΐου και υφίσταται ταχεία εξάπλωση από τότε.

Πέφτουν οι μάσκες από 1η Ιουνίου - Οι εξαιρέσεις

Η ανησυχία του υπουργείου Παιδείας για το διάστημα που απομένει μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς εισακούστηκε και έτσι για τα σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που δεν είναι αριθμημένες οι θέσεις των επιβατών, οι ειδικοί θα αποφασίσουν σε νεότερη συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα.

Ο Λευκός Οίκος διαθέτει τον 3ο γύρο δωρεάν τεστ COVID-19 κατόπιν παραγγελίας

«Κάθε σπίτι στις ΗΠΑ μπορεί να παραγγείλει έναν τρίτο γύρο δωρεάν κατ' οίκον τεστ», ανακοίνωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ μέσω του ιστότοπου της πρωτοβουλίας. «Παράγγειλε το δικό σου σήμερα».