Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Συνάντηση Μ. Θεμιστοκλέους με Ε.Ο.ΘΑ., ΠΑΣΠΑΜΑ και ΠΕΠΠΑΜΑ

Συνάντηση Μ. Θεμιστοκλέους με Ε.Ο.ΘΑ., ΠΑΣΠΑΜΑ και ΠΕΠΠΑΜΑ

Η ανάγκη για αίμα παραμένει συνεχής. Η κάθε αιμοδοσία αποτελεί ένα πολύτιμο δώρο που σώζει ζωές και συμβάλλει στην υποστήριξη ασθενών που χρειάζονται αίμα.

Με στόχο την αντιμετώπιση των ελλείψεων αίματος σε εθνικό επίπεδο και την αναδιοργάνωση του συστήματος αιμοδοσίας, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους πραγματοποίησε την Τρίτη 05 Μαρτίου 2024, συνάντηση με εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ.), του Πανελλήνιου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ) και της Πανελλήνιας Εταιρίας Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΕΠΠΑΜΑ) , στο Υπουργείο Υγείας. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το ζήτημα της αντιμετώπισης του φαινομένου των ελλείψεων μονάδων αίματος με σκοπό τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών προς τους ασθενείς καθώς και οι προσπάθειες για αύξηση των αιμοδοσιών.

Ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε: «Η ανάγκη για αίμα παραμένει συνεχής. Η κάθε αιμοδοσία αποτελεί ένα πολύτιμο δώρο που σώζει ζωές και συμβάλλει στην υποστήριξη ασθενών που χρειάζονται αίμα. Στο πλαίσιο αυτό συνεργαζόμαστε συλλογικά για να αυξήσουμε τις μονάδες αίματος τόσο μέσα από την αύξηση των αιμοδοσιών όσο και από την αναδιοργάνωση του συστήματος. Οι ποσότητες αίματος που συλλέγουμε ετησίως ως χώρα είναι επαρκείς, αναλογικά και με τις υπόλοιπες
ευρωπαϊκές χώρες, παρόλα αυτά παρατηρούνται ελλείψεις στην κάλυψη των αναγκών σε αίμα.

Για την κάλυψη αυτών των αναγκών έχει γίνει εδώ και μήνες μία μεγάλη προσπάθεια συλλογής, καταγραφής και επεξεργασίας των δεδομένων από όλα τα νοσοκομεία της χώρας σε συνεργασία με το ΕΚΕΑ. Θα προχωρήσουμε στον σχεδιασμό που έχουν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες με τη συγκεντροποίηση του αίματος σε Κέντρα Αίματος. Το πρώτο μεγάλο βήμα θα γίνει άμεσα με τη συγκεντροποίηση και την κεντρική επεξεργασία του αίματος των τμημάτων αιμοδοσίας των νοσοκομείων του Νομού Αττικής από το ΕΚΕΑ και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο
δίμηνο.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η σταδιακή ένταξη σε όλη τη χώρα. Στόχος μας είναι να αξιοποιούνται όλες οι μονάδες αίματος έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των ασθενών που έχουν ανάγκη σε όλη τη διάρκεια του έτους». Την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας εκπροσώπησαν o Ανδρέας Λίβανος, Πρόεδρος της Ε.Ο.ΘΑ, η Ιωάννα Μυρίλλα, Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.ΘΑ & Γ.Γ. του ΠΑΣΠΑΜΑ, η Αγλαΐα Σαλαμούρα, Γενική Γραμματέας της Ε.Ο.ΘΑ, η Μαρία Αγγελοπούλου, Πρόεδρος του Συλλόγου ΠΑΣΠΑΜΑ & Ταμίας της Ε.Ο.ΘΑ. και η Σόνια Τσάκωνα, Γενική Γραμματέας ΠΕΠΠΑΜΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας - Έκκληση για σοβαρές ελλείψεις σε αίμα

Τι είναι τα επίπεδα MCH στις εξετάσεις αίματος;

VR τεχνολογία εκπαίδευσης μετάγγισης αίματος

Τα περισσότερα μωρά με δρεπανοκυτταρική αναιμία αντιμετωπίζουν διπλά μειονεκτήματα, λένε οι ερευνητές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας: Τελετή Εγκαινίων του έργου επέκτασης και αναδιαρρύθμισης

Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας: Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παρευρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στην τελετή εγκαινίων του έργου επέκτασης και αναδιαρρύθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας.

Γεωργιάδης: "Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως"

Γεωργιάδης: Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως, εσείς τώρα τί πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά σε όλο αυτό, που κρατά ομήρους τα παιδιά;

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ προτρέπει τις χώρες να κλείσουν γρήγορα τη συμφωνία για την πανδημία

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις στον Διεθνή Κανονισμό Υγείας ΔΚΥ, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης περισσότερων αποχρώσεων σε ένα σύστημα που προορίζεται να προειδοποιεί τις χώρες για πιθανές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία παγκόσμιας ανησυχίας, ενδέχεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να εγκριθούν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αυτής της εβδομάδας, είπαν οι παρατηρητές.

Άδωνις Γεωργιάδης: Στα Γρεβενά και στην Κοζάνη ο Υπουργός Υγείας

Άδωνις Γεωργιάδης: Στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Γρεβενά, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την Κιβωτό, όπου δεσμεύτηκε για την περαιτέρω αναβάθμιση των υγειονομικών δομών της περιοχής.

Αγαπηδάκη: Αλλάζουμε το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί το ΕΣΥ

Αγαπηδάκη: Στόχος μας με αυτές τις δράσεις, αλλά και με τις προληπτικές εξετάσεις, είναι να αλλάξουμε το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί το ΕΣΥ: από το να περιμένουμε να έρθει ο πολίτης στο γιατρό, πάμε εμείς στον πολίτη.

Close Icon