Πολιτική Υγείας

ΠΟΥ: Κυκλοφορεί οδηγό για την υγιεινή διατροφή σε αθλητικές εκδηλώσεις

ΠΟΥ: Κυκλοφορεί οδηγό για την υγιεινή διατροφή σε αθλητικές εκδηλώσεις

ΠΟΥ: Προτείνει πέντε ενέργειες για την επίτευξη πιο υγιεινών τροφίμων και υγιεινότερων περιβαλλόντων διατροφής μέσα και γύρω από τα αθλητικά στάδια.

Σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσιεύει έναν νέο οδηγό δράσης για τους διοργανωτές αθλητικών εκδηλώσεων και για πιο υγιεινά τρόφιμα και πιο υγιεινά περιβάλλοντα διατροφής σε αθλητικές εκδηλώσεις. Η έκδοση, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Κατάρ, απευθύνεται στους διοργανωτές αθλητικών εκδηλώσεων. Προτείνει πέντε ενέργειες για την επίτευξη πιο υγιεινών τροφίμων και υγιεινότερων περιβαλλόντων διατροφής μέσα και γύρω από τα αθλητικά στάδια, από τη βελτίωση των προσφερόμενων τροφίμων έως την πρόληψη του επιβλαβούς μάρκετινγκ.

Ο οδηγός δράσης προτείνει δραστηριότητες που μπορούν να πραγματοποιηθούν κατά τη φάση σχεδιασμού, λειτουργίας και μετά την εκδήλωση αθλητικών εκδηλώσεων. Η δημοσίευση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από τις κυβερνήσεις, τις τοπικές αρχές και τους υπεύθυνους αθλητικών σταδίων για τη δημιουργία υγιεινών δημόσιων πολιτικών προμηθειών τροφίμων και υπηρεσιών για αθλητικές εγκαταστάσεις γενικότερα.

Οι υγιεινές, ασφαλείς και βιώσιμες δίαιτες είναι σημαντικές τόσο για την ανθρώπινη όσο και για την υγεία του πλανήτη και οι αθλητικές εκδηλώσεις θα πρέπει να αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για να μοντελοποιήσουν και να προωθήσουν την υγιεινή διατροφή ως μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Η υψηλή προβολή των αθλητικών μεγάλων εκδηλώσεων προσφέρει πολύτιμες ευκαιρίες για δυνητικά μεγαλύτερες επιπτώσεις που αγγίζουν δισεκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας θετικές αντιλήψεις για πιο υγιεινά τρόφιμα και ποτά.

Το 2022, ως μέρος μιας μοναδικής παγκόσμιας συνεργασίας για την προώθηση της υγείας, ο ΠΟΥ συνεργάστηκε με την Πολιτεία του Κατάρ και τη Διεθνή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) για να υποστηρίξει μια πιο υγιεινή προσφορά τροφίμων στα στάδια κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA Κατάρ 2022™. Η συνεργασία εξασφάλισε ότι περισσότερο από το 30% των ειδών μενού που σερβίρονται σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση είχαν ένα υγιεινό διατροφικό προφίλ σύμφωνα με τα πρότυπα του ΠΟΥ.

Αυτός ο οδηγός δράσης βασίζεται στην επιτυχημένη εμπειρία που αποκτήθηκε στο FIFA World Cup Qatar 2022™ και αντιπροσωπεύει ένα ισχυρό μοντέλο για μελλοντικές αθλητικές εκδηλώσεις για την καταπολέμηση του υπερβολικού βάρους και της παχυσαρκίας και των μη μεταδοτικών ασθενειών που σχετίζονται με τη διατροφή. Στόχος του είναι να εμπνεύσει δράση για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας του πληθυσμού και να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι αθλητικές εκδηλώσεις σε αυτή την προσπάθεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί η βρώμη αποτελεί σημαντική πηγή φυτικών ινών;

Τι είναι αυτό που κάνει το πεπόνι ένα πολύ δημοφιλές φρούτο;

15 Τρόποι για να αλλάξετε τον τρόπο διατροφής σας

Πώς μπορείτε να κάνετε διατροφή μετά από διακοπές;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα σταματά τις παραδόσεις στη βόρεια Γάζα

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για επικείμενο λιμό στο βορρά από τον Δεκέμβριο. Το WFP λέει ότι αυτές οι τελευταίες εκθέσεις αποτελούν απόδειξη μιας «απότομης διολίσθησης στην πείνα και τις ασθένειες».

Νέα προειδοποίηση του ΠΟΥ για το πότε θα «χτυπήσει» ένα νέο παθογόνο και μια νέα πανδημία.

«Η Covid ήταν μια ασθένεια “X”, ένα νέο παθογόνο που προκάλεσε μια νέα νόσο, αλλά θα υπάρξει μια άλλη ασθένεια “Χ”, ή νόσος “Υ” ή νόσος “Ζ”», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Γιατροί της Νότιας Κορέας απεργούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Η Νότια Κορέα έχει μία από τις χαμηλότερες αναλογίες γιατρού προς ασθενή μεταξύ των μεγάλων οικονομιών, επομένως η κυβέρνηση θέλει να προσθέσει περισσότερες τοποθετήσεις σε ιατρικές σχολές.

Τον Μάρτιο η έναρξη των απογευματινών χειρουργείων - Τα κόστη

Σε περιοχές όπου τα νοσοκομεία δεν μπορούν να κάνουν βραδινές χειρουργικές επεμβάσεις, ιδιωτικές κλινικές θα παρέμβουν για να εξυπηρετήσουν αυτές τις περιπτώσεις χωρίς κόστος για τους ασθενείς. 

Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς η ΕΕ και η Ελλάδα θα περιορίσουν εγκλήματα και απάτες

Σε εθνικό επίπεδο, μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου για την κυβερνοασφάλεια, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης φέρνει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, σε δημόσια διαβούλευση, νομοσχέδιο για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Η νομοθετική πράξη θα σηκώσει ανάχωμα απέναντι στις μεγάλες πλατφόρμες.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Άμεση ανθρωπιστική παύση για βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητά η Ε.Ε

Οι κυρώσεις σε βάρος των βίαιων εποίκων εξακολουθούν να αποτελούν αντικείμενο διαφωνίας, καθώς ορισμένα κράτη μέλη δεν επιθυμούν τη Χαμάς και τους εποίκους να τοποθετούνται δίπλα-δίπλα στη σειρά της υιοθέτησης περιοριστικών μέτρων.