Πολιτική Υγείας

Ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού στο GREEK ECONOMIC SUMMIT 2023

Ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού στο GREEK ECONOMIC SUMMIT 2023

Ο Δρ. Άρης Αγγελής έκλεισε την ομιλία του υπογραμμίζοντας, ότι η φαρμακευτική πολιτική θα πρέπει να διασφαλίζει την ισότιμη και καθολική πρόσβαση των ασθενών στη φαρμακευτική περίθαλψη, αλλά με τρόπο που θα θωρακίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας.

Ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού, Δρ. Άρης Αγγελής συμμετείχε στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Greek Economic Summit, στην ενότητα με τίτλο: «Fireside Chat: Towards a sustainable Pharmaceutical Market».

Ο Δρ. Άρης Αγγελής αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τις προτεραιότητες για ένα βιώσιμο σύστημα φαρμακευτικής περίθαλψης στη χώρα, σημειώνοντας ότι η υγεία αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, το φάρμακο χρειάζεται να αντιμετωπίζεται ως κοινωνικό και όχι ως καθαρά εμπορικό αγαθό. Πρόκειται για μια «άσκηση» εξισορρόπησης των προτεραιοτήτων της πολιτικής υγείας με την ενίσχυση της βιομηχανικής πολιτικής, όπως σημείωσε.

Επιπλέον, τόνισε πως ως προς αυτή την κατεύθυνση, σημαντική είναι μια σειρά προτεραιοτήτων και πολιτικών που έχει θέσει και δρομολογεί το Υπουργείο Υγείας, με τη χάραξη της νέας εθνικής φαρμακευτικής πολιτικής, στηριζόμενης στις αρχές της διαφάνειας, της προβλεψιμότητας και της δικαιοσύνης, με αξιοποίηση των δεδομένων και αντίστοιχα με την αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ, που θα λειτουργήσει ευεργετικά για το οικοσύστημα της υγείας και του φαρμάκου.

Ταυτόχρονα, σημείωσε πως, η ενίσχυση του μηχανισμού Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (Health Technology Assessment – HTA), οδεύοντας προς την εναρμόνιση της χώρας με τον νέο ευρωπαϊκό κανονισμό ΗΤΑR, μαζί με μια σειρά μέτρων που καλύπτουν την προσφορά και τη ζήτηση του φαρμάκου, θα βοηθήσουν στον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού, εκτίμησε ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των ελλείψεων μέσω των δράσεων του Υπουργείου Υγείας, μαζί με την ενίσχυση της εποπτείας του φαρμάκου και η εμπέδωση της υγιούς επιχειρηματικότητας, μέσω επενδύσεων στην έρευνα και την ανάπτυξη, θα αυξήσουν περαιτέρω την αναπτυξιακή προοπτική του κλάδου και την επάρκεια του φαρμάκου στη χώρα.

Ο Δρ. Άρης Αγγελής έκλεισε την ομιλία του υπογραμμίζοντας, ότι η φαρμακευτική πολιτική θα πρέπει να διασφαλίζει την ισότιμη και καθολική πρόσβαση των ασθενών στη φαρμακευτική περίθαλψη, αλλά με τρόπο που θα θωρακίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Astellas: O κ. Χαράλαμπος Λάμπρου αναλαμβάνει καθήκοντα General Manager της A&P

Ένας χρόνος HealthCare Accelerator από την Bayer Ελλάς Δράσεις και επιτεύγματα

Έλενα Χουλιάρα: Στήριξη της καινοτομίας στο φάρμακο και ουσιαστική συνεργασία, κλειδί για τη βιωσιμότητα του συστήματος Υγείας

Η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της Novartis Hellas για 2020-2021

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα προειδοποίηση του ΠΟΥ για το πότε θα «χτυπήσει» ένα νέο παθογόνο και μια νέα πανδημία.

«Η Covid ήταν μια ασθένεια “X”, ένα νέο παθογόνο που προκάλεσε μια νέα νόσο, αλλά θα υπάρξει μια άλλη ασθένεια “Χ”, ή νόσος “Υ” ή νόσος “Ζ”», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Γιατροί της Νότιας Κορέας απεργούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Η Νότια Κορέα έχει μία από τις χαμηλότερες αναλογίες γιατρού προς ασθενή μεταξύ των μεγάλων οικονομιών, επομένως η κυβέρνηση θέλει να προσθέσει περισσότερες τοποθετήσεις σε ιατρικές σχολές.

Τον Μάρτιο η έναρξη των απογευματινών χειρουργείων - Τα κόστη

Σε περιοχές όπου τα νοσοκομεία δεν μπορούν να κάνουν βραδινές χειρουργικές επεμβάσεις, ιδιωτικές κλινικές θα παρέμβουν για να εξυπηρετήσουν αυτές τις περιπτώσεις χωρίς κόστος για τους ασθενείς. 

Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς η ΕΕ και η Ελλάδα θα περιορίσουν εγκλήματα και απάτες

Σε εθνικό επίπεδο, μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου για την κυβερνοασφάλεια, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης φέρνει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, σε δημόσια διαβούλευση, νομοσχέδιο για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Η νομοθετική πράξη θα σηκώσει ανάχωμα απέναντι στις μεγάλες πλατφόρμες.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Άμεση ανθρωπιστική παύση για βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητά η Ε.Ε

Οι κυρώσεις σε βάρος των βίαιων εποίκων εξακολουθούν να αποτελούν αντικείμενο διαφωνίας, καθώς ορισμένα κράτη μέλη δεν επιθυμούν τη Χαμάς και τους εποίκους να τοποθετούνται δίπλα-δίπλα στη σειρά της υιοθέτησης περιοριστικών μέτρων.

Πάνω από 29.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

 Ο πόλεμος, που δεν δείχνει σημάδια λήξης, έχει εκδιώξει περίπου το 80% των Παλαιστινίων στη Γάζα από τα σπίτια τους και έχει αφήσει το ένα τέταρτο του πληθυσμού να λιμοκτονεί, σύμφωνα με αξιωματούχους του ΟΗΕ.