Πολιτική Υγείας

Υπουργείο Υγείας: Σχέδιο για τη μείωση των ράντζων στα νοσοκομεία εν μέσω της έξαρσης των ιώσεων του χειμώνα

Υπουργείο Υγείας: Σχέδιο για τη μείωση των ράντζων στα νοσοκομεία εν μέσω της έξαρσης των ιώσεων του χειμώνα

Βέβαια, για να χτυπηθούν τα ράντζα, κομβικός αναμένεται να είναι και ο ρόλος του ΕΚΑΒ  καθώς με την ηλεκτρονική αναβάθμισή του που σχεδιάζεται θα υπάρχει καλύτερη επικοινωνία με τα νοσοκομεία και επομένως ορθότερη διαχείριση των περιστατικών και των κλινών.

Υπουργείο Υγείας: Άμεσες παρεμβάσεις αναμένεται να κάνει ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προκειμένου να μειωθούν τα ράντζα στα νοσοκομεία. Μάλιστα, το επόμενο δίμηνο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολο για το ΕΣΥ καθώς οι ειδικοί εκτιμούν πως, η αναζωπύρωση του covid αλλά και της γρίπης θα προκαλέσει αυξημένες ροές ασθενών προς τα νοσοκομεία. Υπό το πρίσμα αυτό, ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας προχωρά στη σύνταξη ενός νέου επιχειρησιακού σχεδίου εξάλειψης των ράντζων από τα νοσηλευτικά ιδρύματα τα οποία εμφανίζονται σχεδόν κάθε χειμώνα.

Χρυσοχοΐδης: Τι σχεδιάζει να κάνει

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σκοπεύει να μηδενίσει τα ράντζα. Έτσι, σε πρώτη φάση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα προχωρήσει σε αλλαγές στις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων. Το σχέδιο, παρά τις σχετικές εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού, δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε τα νοσηλευτικά ιδρύματα να λειτουργούν απρόσκοπτα και χωρίς τις πολύωρες αναμονές και τα ράντζα. Στόχος της κυβέρνησης, άλλωστε, είναι να εξομαλυνθεί η κατάσταση ιδιαίτερα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των μεγάλων νοσοκομείων της Αθήνας, καθώς η εικόνα σήμερα είναι δραματική. Χαρακτηριστικό είναι οι ασθενείς, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι περιμένουν για ώρες να εξυπηρετηθούν ακόμη κι αν αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ράντζα στοιβαγμένα σε χώρους και διαδρόμους χωρίς το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τους ή να τους βρει έναν θάλαμο ή κλίνη για νοσηλεία. Σε δεύτερη φάση αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω η συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα, μια συνεργασία που εγκαινιάστηκε ουσιαστικά εν μέσω πανδημίας. Έτσι, αν η κατάσταση στα νοσοκομεία επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες, τότε το υπουργείο Υγείας θα ανάψει το πράσινο φως, ώστε η εφημερία των νοσοκομείων να συνεπικουρείται από ιδιωτικές ή άλλες δομές όπως είχε συμβεί και πέρυσι χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά οι πολίτες.

Βέβαια, για να χτυπηθούν τα ράντζα, κομβικός αναμένεται να είναι και ο ρόλος του ΕΚΑΒ  καθώς με την ηλεκτρονική αναβάθμισή του που σχεδιάζεται θα υπάρχει καλύτερη επικοινωνία με τα νοσοκομεία και επομένως ορθότερη διαχείριση των περιστατικών και των κλινών. Τέλος, στα πρότυπα του εξωτερικού αλλά και του ιδιωτικού τοµέα θα επιχειρηθεί να δηµιουργηθεί ένα νέο σύστημα διαχείρισης των επειγόντων περιστατικών προκειμένου να μειωθούν τόσο οι ουρές όσο και τα ράντζα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είπε στους Διοικητές ο νέος υπουργός Υγείας για τα ράντζα στα νοσοκομεία

Πλεύρης: Βελτιωμένη η κατάσταση με τα ράντζα στις εφημερίες

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη - Σε αποκλιμάκωση οι ελλείψεις φαρμάκων & τα ράντζα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επιστολική Ψήφος: Ιστορική τομή εκσυγχρονισμού και διεύρυνσης της δημοκρατικής διαδικασίας στη χώρα

«Μαζί με τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή, τολμάμε και μεγάλες αλλαγές που αναβαθμίζουν την πολιτική ζωή. Και νομίζω ότι είναι οι πιο χειροπιαστές απαντήσεις που μπορούμε να δώσουμε για την Ευρώπη, για την Ελλάδα, για τη δημοκρατία που θέλουμε» κατέληξε.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS - Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον HIV

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση του HIV/AIDS (UNAIDS), στόχος είναι μέχρι το 2030 να έχει επιτευχθεί το 95-95-95 που ερμηνεύεται ως εξής: το 95% των ατόμων που ζουν με τον HIV να έχουν διαγνωσθεί, το 90% των ατόμων που ζουν με τον HIV να είναι υπό θεραπεία και το 86% των ατόμων που ζουν με τον HIV να έχουν επιτύχει ιική καταστολή.

Για καινούργιες απώλειες αμάχων προειδοποιούν οι ΗΠΑ

Γάζα Πόλεμος: Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ να περιορίσει τη ζώνη των μαχών, και να ξεκαθαρίσει πού μπορούν να αναζητήσουν καταφύγιο οι Παλαιστίνιοι άμαχοι στη διάρκεια οποιασδήποτε ισραηλινής επιχείρησης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προληπτική χορήγηση αντιρετροϊκών φαρμάκων

Προληπτική χορήγηση φαρμάκων: Το Υπουργείο Υγείας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποφάσισαν με κοινή υπουργική απόφαση να θεσπίζεται η διαδικασία προληπτικής διάθεσης αντιρετροϊκών φαρμάκων

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ στηρίζει τα άτομα με παχυσαρκία

Ο Σύλλογος παρέχει καθοδήγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, ενώ παράλληλα μέσα από τις δράσεις του, επιδιώκει την ενδυνάμωση των σχέσεων και τη δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των μελών (ασθενών με παχυσαρκία και ειδικών με την παχυσαρκία επαγγελματιών).

Τέξας: Εκδίκαση υπόθεσης που αμφισβητεί την απαγόρευση των αμβλώσεων για ιατρικά επείγοντα περιστατικά

Η ιατρική εξαίρεση που προτείνεται από τους ενάγοντες "θα κατάπινε, εκ προμελέτης, τον κανόνα", υποστήριξαν οι δικηγόροι του στην έγγραφη απάντησή τους. "Θα επέτρεπε, για παράδειγμα, αμβλώσεις για έγκυες γυναίκες με ιατρικές παθήσεις που κυμαίνονται από πονοκέφαλο μέχρι αισθήματα κατάθλιψης", αναφέρεται στην απάντηση.