Πολιτική Υγείας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τι είπε στους Διοικητές ο νέος υπουργός Υγείας για τα ράντζα στα νοσοκομεία

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τι είπε στους Διοικητές ο νέος υπουργός Υγείας για τα ράντζα στα νοσοκομεία

Θα βρίσκεται πλέον σε συνεχή εφημερία και το στρατιωτικό Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ το οποίο είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό και η εφημέρευσή του έχει επεκταθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, για να μην περιμένουν ατέλειωτες ώρες οι ασθενείς όταν έχουν πάρει εξιτήριο για ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ώστε να τους μεταφέρει στο σπίτι τους, θα επεκταθεί η συνεργασία των δημοσίων νοσοκομείων με εταιρείες που διαθέτουν ιδιωτικά ασθενοφόρα. Ήδη, εδώ και καιρό μεγάλα νοσοκομεία το εφαρμόζουν στην πράξη. 

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Εντολή να μηδενιστούν άμεσα τα ράντζα στα νοσοκομεία που ταλαιπωρούν τους ασθενείς σε κάθε εφημερία ειδικά στα μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, έδωσε ο νέος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προς τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών ΥΠΕ αλλά και των Νοσοκομείων. Ο νέος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επεξεργάστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο για τα νοσοκομεία που είχαν ήδη έτοιμο οι δύο Υγειονομικές Περιφέρειες της Αττικής. Το σχέδιο συζήτησε εκτενώς ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Διοικητή της Α΄ ΥΠΕ Παναγιώτη Στάθη και τον Διοικητή της Β΄ ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό, καθώς και με τους Διοικητές των Νοσοκομείων που έχουν συνήθως ράντζα όπως είναι το Αττικόν, το Αλεξάνδρα, το Λαϊκό και το Γεννηματάς. Να σημειωθεί ότι παρέστη και ο Διοικητής του Ευαγγελισμού όπου όμως τα ράντζα είτε δεν υπάρχουν καθόλου είτε έχουν ελαχιστοποιηθεί και οι ασθενείς απορροφώνται άμεσα σε θαλάμους.

Χρυσοχοΐδης: «Διοικήστε και παραμερίστε τις πελατειακές σχέσεις» Μετά τις τραγικές εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, όπου ασθενείς στοιβάζονταν σε ράντζα στους διαδρόμους και σε μικρούς θαλάμους νοσοκομείων, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στο «Αττικόν», η νέα ηγεσία καλείται να εξαλείψει άμεσα το φαινόμενο. Άλλωστε, η οδηγία που έδωσε στους δύο Περιφερειάρχες Υγείας αλλά και στους Διοικητές Νοσοκομείων ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι: «Διοικήστε και στριμώξτε τις πελατειακές σχέσεις» όπως είπε χαρακτηριστικά για να «μηδενιστούν άμεσα τα ράντζα». Γεγονός που σημαίνει ότι ο νέος υπουργός Υγείας ζητά από τους Διοικητές να βάλουν φρένο στις πελατειακές σχέσεις που αναπτύσσουν καθηγητές και μεγαλογιατροί στο ΕΣΥ, για να εξυπηρετούν τους δικούς τους ασθενείς με το αζημίωτο βέβαια. Επίσης, η νέα ηγεσία διαμήνυσε στους επικεφαλής δύο Υγειονομικών Περιφερειών ότι θα πρέπει να κινηθούν άμεσα καθώς η κυβέρνηση δεν θα επιδείξει καμία ανοχή μπροστά σε αυτό το νοσηρό φαινόμενο. Ένα φαινόμενο που αρχίζει να εντείνεται από τους Φθινοπωρινούς μήνες και κορυφώνεται τον χειμώνα. Άλλωστε, πολλοί ασθενείς το καλοκαίρι μεταχρονολογούν τις ιατρικές τους ανάγκες όταν δεν είναι επείγουσες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια.

Το σχέδιο για τα ράντζα στα νοσοκομεία

 Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, το σχέδιο που θα εφαρμοσθεί για τα ράντζα έχει ως εξής: Επέκταση της συνεργασίας του ΕΣΥ με ιδιωτικές κλινικές ώστε να μεταφέρονται ασθενείς όταν αναπτύσσονται ράντζα στα δημόσια νοσοκομεία. Ήδη, είναι σε εξέλιξη σχετική συνεργασία της Α΄ ΥΠΕ με ιδιωτικές κλινικές και έχουν παραχωρηθεί 54 κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα. Αντίστοιχα, και η Β΄ ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου που ελέγχει τα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και της παραλιακής, όπως είναι το Ασκληπιείο της Βούλας, έχει προχωρήσει σε «επινοικίαση» κλινών στον ιδιωτικό τομέα αλλά σε μικρότερο βαθμό Η συνεργασία σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, επέφερε μείωση στα ράντζα και πλέον κατά μέσον όρο υπάρχουν 25 ανά νοσοκομείο σε κάθε εφημερία που αντιμετωπίζει πρόβλημα υπερπληρότητας. Θα βρίσκεται πλέον σε συνεχή εφημερία και το στρατιωτικό Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ το οποίο είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό και η εφημέρευσή του έχει επεκταθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, για να μην περιμένουν ατέλειωτες ώρες οι ασθενείς όταν έχουν πάρει εξιτήριο για ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ώστε να τους μεταφέρει στο σπίτι τους, θα επεκταθεί η συνεργασία των δημοσίων νοσοκομείων με εταιρείες που διαθέτουν ιδιωτικά ασθενοφόρα. Ήδη, εδώ και καιρό μεγάλα νοσοκομεία το εφαρμόζουν στην πράξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αλλαγές στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ινκόγνιτο ο Χρυσοχοΐδης στο νοσοκομείο Αττικόν

Τι ζήτησε ο νέος Υπουργός Υγείας από τους Διοικητές για τις προσλήψεις των 863 μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ

Αιφνιδιαστική  επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στο ΕΚΑΒ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων.

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: «Ο ΕΟΠΥΥ μεθοδικά, σταθερά και αποφασιστικά μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Οργανισμό εστιάζοντας πάντα στην βέλτιστη εξυπηρέτηση του ασθενή».

Μητσοτάκης: Δέσμευσή μας να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση μιας πιο ισότιμης κοινωνίας

Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό για τους συμπολίτες μας που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο είναι το «Δικαίωμα στη Λήθη» που θεσπίσαμε ώστε να μην υπάρχουν πλέον οικονομικές και κοινωνικές διακρίσεις εις βάρος τους στη συνέχεια της ζωής τους.

Το CDC μοιράζεται το όραμα για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας

Το CDC δίνει προτεραιότητα στις επικοινωνίες για την υγεία ως ζωτική δεξιότητα για το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας και αναγνωρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο το κοινό καταναλώνει τις πληροφορίες συνεχώς εξελίσσεται.

Κικίλιας: Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι

Κικίλιας: Δηλώσεις για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων έκανε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία έκανε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας.