Πολιτική Υγείας

Κεραμέως: Σήμερα γυρίζουμε στα θρανία ασφαλείς

Κεραμέως: Σήμερα γυρίζουμε στα θρανία ασφαλείς

Κεραμέως: Επαναλειτουργία με τήρηση αυστηρών κανονισμών των Γυμνασίων και Λυκείων από Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου. Στις περιοχές με αυξημένο φορτίο τα λύκεια θα λειτουργούν εξ αποστάσεως με τηλεκπαίδευση. Ωστόσο τα λύκεια ειδικής αγωγής θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και στις περιοχές αυτές.

Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην ενημέρωση συμμετείχε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Στην ενημέρωση συμμετείχε και η Υπουργός Παιδείας για θέματα που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων. “Ανακοινώνουμε σήμερα την επαναλειτουργία δια ζώσης των Γυμνασίων και των Λυκείων της χώρας από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν της θετικής εισήγησης της επιτροπής των ειδικών. Μετά τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά που λειτουργούν από τις 11 Ιανουαρίου και τα ειδικά σχολεία που λειτουργούν αδιάλειπτα επιστρέφουν στις τάξεις και οι μαθητές γυμνασίων και όλων των τύπων λυκείων με την εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας μέσα και έξω, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες, η χρήση αντισηπτικών, σχολαστικοί καθαρισμοί, τακτικοί αερισμοί των χώρων, ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων, χρήσης μουσικών οργάνων, σχολικοί εορτασμοί με μέτρα κ.τ.λ.

Επιπλέον θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ. Αυτή την εβδομάδα έγιναν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ενδεικτικά σε δημοτικό στον Ασπρόπυργο, μια επιβαρυμένη περιοχή, και δεν είχαμε ούτε ένα θετικό αποτέλεσμα. Επίσης έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί η ειδική πλατφόρμα την οποία μπορεί κανείς να βρει στον σύνδεσμο edu.testing.gov.gr μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί και μάθητες άνω των 16 ετών μπορούν να αιτηθούν δωρεάν εξέταση για τον ιό. Μέσω μηνύματος θα ενημερώνονται για τα ραντεβού και τα πλησιέστερα σημεία ελέγχου. Πρόκειται για μέτρο προληπτικής φύσης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για την ανταπόκριση τους και καλούμε και τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας όπως και τους μαθητές άνω των 16 ετών να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα αυτή.

Στις περιοχές με αυξημένο φορτίο, στις κόκκινες περιοχές τα λύκεια θα λειτουργούν εξ αποστάσεως με τηλεκπαίδευση. Ωστόσο τα λύκεια ειδικής αγωγής θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και στις περιοχές αυτές. Όλες οι άλλες εκπαιδευτικές δομές όπως Πανεπιστήμια, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, κέντρα δια βίου μάθησης παραμένουν για την ώρα σε εξ αποστάσεως λειτουργία. Η διαδικασία είναι δυναμική. Τα δεδομένα εξετάζονται διαρκώς και προσαρμόζονται αναλόγως και οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της φοιτητικής κοινότητας, φοιτητές που επιθυμούν να μετακινηθούν για να αποδεσμεύσουν κάποιο μισθωμένο ακίνητο, θα μπορούν να το κάνουν στο πλαίσιο μετακίνησης συνολικής διάρκειας έως και τριών ημερών με απαραίτητο δικαιολογητικό τη λήξη του σχετικού μισθωτηρίου.

Η πανδημία δε σταματά την παιδεία. Σήμερα προχωράμε στο άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων. όλοι ανυπομονούν να επανέλθουν στη σχολική καθημερινότητα. Για την κυβέρνηση η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων αποτέλεσε προτεραιότητα. Βγαίνουμε όλοι πιο δυνατοί από αυτή τη μεγάλη δοκιμασία. Γυρίζουμε στα θρανία τηρώντας τα μέτρα. Μαθαίνουμε ασφαλείς”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σήμερα η απόφαση για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων -Προβληματίζουν τα 480 ημερήσια κρούσματα

Πάνω από 100 οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση μετά τη Μπεκατώρου

Η Παιδεία θα "φρουρείται" σύμφωνα με νομοσχέδιο προς ψήφιση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σταθμοί ψυχολογικής υποστήριξης για τους σεισμόπληκτους στην περιοχή της Θεσσαλίας

Σεισμός Θεσσαλία: Από το πρωί της Τετάρτης 3.3.2021, αμέσως μετά την εκδήλωση του πρώτου σεισμού στη Θεσσαλία, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη επικοινώνησε με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και την Θεσσαλική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας, Περίθαλψης και Αποκατάστασης (ΘΕΨΥΠΑ) και έδωσε οδηγίες για την οργάνωση ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης του πληθυσμού.

Στη διαχείριση κινδύνων εστιάζει ο ΠΟΥ - Έμφαση στη μείωση βιολογικών κινδύνων

"Οι πανδημίες είναι τελικά μια μορφή καταστροφής. Και καθώς είναι σημαντικό οι χώρες να θεσπίσουν πρωτόκολλα μεταξύ οργανισμών και συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης για τον εντοπισμό φυσικών κινδύνων, όπως κυκλώνες και τσουνάμι, είναι εξίσου σημαντικό να γίνουν παρόμοιες προσπάθειες και επενδύσεις για τη μείωση των βιολογικών κινδύνων και την πρόληψη των εκρήξεων από καταστροφές.

Η Covid-19 θα μπορούσε να φέρει μια νέα εποχή πολιτικής στη δημόσια υγεία - Θα το κάνει;

Η πανδημία Covid-19 θα λάβει χώρα στα χρονικά της ιστορίας ως μια σεισμική παγκόσμια κρίση υγείας. Ένας τρόπος για να αντισταθμίσει τα φρικτά διόδιά της είναι με την ουσιαστική αλλαγή των προσπαθειών δημόσιας υγείας.

Χαρδαλιάς: Σε βαθύ κόκκινο από αύριο η Φωκίδα και ο Δήμος Ανωγίων Ρεθύμνης

Χαρδαλιάς: Αναστέλλεται η ένταξη της Λάρισας στο «βαθύ κόκκινο», λόγω του δεύτερου ισχυρού σεισμού των 5,9 Ρίχτερ. Από τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί ειδικό πλαίσιο για την περιοχή με έμφαση στα ζητήματα δημόσιας υγείας.

Παπαευαγγέλου: Ο δείκτης θετικότητας αυξήθηκε αγγίζοντας το 4%

Παπαευαγγέλου: Η λοιμωξιολόγος τόνισε πως η επιδείνωση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Ο χειμωνιάτικος καιρός μας έκλεισε σε κλειστούς χώρους, είπε και συμπλήρωσε παράλληλα πως οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού έχουν διασπαρεί σε όλη την επικράτεια.

Επίσκεψη των πρωθυπουργών Αυστρίας & Δανίας στον Ντετανιάχου για τα εμβόλια

Την Τρίτη, πριν από το ταξίδι του στο Ισραήλ, ο καγκελάριος είχε συνάντηση στη Βιέννη με εκπροσώπους μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών που διαθέτουν μονάδες παραγωγής στην Αυστρία, όπως οι Pfizer, Novartis, Polymun και Böhringer Ingelheim, με στόχο να συνδυαστούν οι δυνατότητες της Αυστρίας στον τομέα της έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής εμβολίων κατά της Covid-19 και μεθόδων θεραπείας και να ενσωματωθούν στις συνομιλίες με τη Δανία και το Ισραήλ για κοινή παραγωγή εμβολίων.