ΕΚΑΠΥ

Υπουργική έγκριση για το νέο κανονισμό λειτουργίας του ΕΚΑΠΥ

Υπουργική έγκριση για το νέο κανονισμό λειτουργίας του ΕΚΑΠΥ

Εγκρίθηκε από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο Κανονισμός Λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (Ε.Κ.Α.Π.Υ.), με τον οποίο καθορίζονται οι αναγκαίες διαδικασίες «που θα συμβάλουν στην ορθή, απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο καλείται να στηρίξει στο μέγιστο βαθμό την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της ΕΚΑΠΥ».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΑΠΥ είναι εννιαμελές και αποτελεί το ανώτατο όργανο διοίκησής του. Συνεδριάζει τακτικά, τουλάχιστον δύο ( 2 ) φορές τον μήνα και εκτάκτως, εάν ζητηθεί από τον Πρόεδρο ή από το 1/3 των μελών του.

Όπως αναφέρεται, «ο παρών Κανονισμός εγκρίνεται από τον Υπουργό Υγείας και ισχύει από την ημέρα δημοσίευσής του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τροποποιείται με ανάλογο τρόπο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ιδού το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΑΠΥ

Παρασκήνιο: Τα νοσοκομεία αγωνιούν και η ΕΚΑΠΥ αναπαύεται

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η ΕΚΑΠΥ αντικαθιστά την ΕΠΥ με το νομοσχέδιο για τις προμήθειες

Καταργείται η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) και συστήνεται η Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ),με το σχέδιο νόμου που έθεσε χθες σε διαβούλευση το Υπουργείο Υγείας, για την «Ίδρυση της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας για την Κεντρικοποίηση Προμηθειών των εποπτευόμενων από το Υπουργείο Υγείας Φορέων». Συγκεκριμένα , αντικαθίσταται  η ΕΠΥ με την ΕΚΑΠΥ  η […]