Πολιτική Υγείας

Αναστασία Κοτανίδου: Ένας μήνας είναι, θα περάσει – Θα μου χρειαστεί η τύχη

Αναστασία Κοτανίδου: Ένας μήνας είναι, θα περάσει – Θα μου χρειαστεί η τύχη

Αναστασία Κοτανίδου: Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα ολοκληρώθηκε η παράδοση-παραλαβή του χαρτοφυλακίου της Υγείας, με την κα Αναστασία Κοτανίδου να παραλαμβάνει τα ηνία για την περίοδο μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα ολοκληρώθηκε η παράδοση-παραλαβή του χαρτοφυλακίου της Υγείας, με την κα Αναστασία Κοτανίδου να παραλαμβάνει τα ηνία για την περίοδο μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Η νέα Υπουργός Υγείας αστειεύτηκε λέγοντας πως αναμένει ότι τίποτε έκτακτο δεν πρόκειται να συμβεί. Διαφορετικά, προειδοποίησε τους απερχόμενους υπουργούς πως θα τους καλέσει να συνδράμουν.

“Η τύχη που μού ευχήθηκε ο κ. Πλεύρης μάλλον θα μού χρειαστεί. Ένας μήνας είναι θα περάσει”, αστειεύτηκς η υπηρεσιακή υπουργός.“Ελπίζω να μη συμβεί κάτι έκτακτο, διότι – να είναι σίγουροι – θα καλέσω τον υπουργό, την αναπληρώτρια και την υφυπουργό να βοηθήσουν”. Λίγο νωρίτερα ο κ. Πλεύρης, αφού έκανε έναν απολογισμό της θητείας του στο Υπουργείο, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κα Κοτανίδου για τα νέα της καθήκοντα. Μάλιστα, επεσήμανε πως ο ίδιος την θεωρεί ήδη συνεργάτιδά του, καθώς είχαν συνεργαστεί στενά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υπουργείο Υγείας: Ο Θάνος Πλεύρης παραδίδει τα ηνία στην Αναστασία Κοτανίδου [live]

Αυτή είναι η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης

Υπηρεσιακή Υπουργός Υγείας Αναστασία Κοτανίδου -Επίσημα

Αναστασία Κοτανίδου: Προτάθηκε για Υπουργός Υγείας στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίκειται πρόγραμμα τηλεσυμβουλευτικής για ασθενείς με χρόνια νοσήματα μετά τις εκλογές από το Υπουργείο Υγείας

Στόχος είναι να μπορούν όσοι έχουν χρόνια νοσήματα, να απευθύνονται άμεσα σε γιατρούς για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να αποσυμφορηθούν οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αλλά και τα νοσοκομεία από τις συνεχείς επισκέψεις των ασθενών με χρόνια προβλήματα, όταν οι δυσκολίες αυτές θα μπορούσαν να λύνονται και μέσω τηλεσυμβουλευτικής από το σπίτι.

Ο FDA ενέκρινε τελικά το τσιπ Neuralinkτου Έλον Μασκ για δοκιμές σε ανθρώπους. Έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι ανησυχίες;

Ισχυρίστηκε ότι το Neuralink θα μπορούσε να αυξήσει την ανθρώπινη νοημοσύνη δημιουργώντας μια σύνδεση κατ' απαίτηση με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης - επιτρέποντας, για παράδειγμα, βελτιωμένη γνώση μέσω ενισχυμένης μνήμης και βελτιωμένες δεξιότητες μάθησης και επίλυσης προβλημάτων.

ΕΣΥ Νέα Κατάσταση - Αλλαγές στα νοσοκομεία με πράσινο φως Μητσοτάκη

Ριζικές αλλαγές αναμένεται να φέρει ο νέος Χάρτης Υγείας και στις κλινικές αλλά και γενικότερα στις δομές του ΕΣΥ. Πράγμα που σημαίνει στην πράξη ότι με τον νέο Χάρτη Υγείας θα υπάρξουν τόσο συγχωνεύσεις νοσοκομείων, όσο και αλλαγή χρήσης σε αρκετές δομές Υγείας.

Δρομολογούνται από το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης», νέα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου τους επόμενους μήνες.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται πως θα ξεκινήσουν οι δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις για λιπιδαιμικό και μεταβολικό προφίλ σε 5.706.125 άτομα (30-70 ετών). Σημειώνεται πως η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως, καθώς ένας στους τρεις θανάτους οφείλεται σε καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές στην Τουρκία με 52%

Εκλογές Τουρκία: Μεγάλος νικητής για 11η φορά αναδείχθηκε στον β΄γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πήρε άνετη νίκη έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Εκλογές Τουρκία: Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκρούονται

Εκλογές Τουρκία: Προβλέποντας μια νίκη Ερντογάν και περαιτέρω οικονομική αστάθεια, οι χρηματοπιστωτικές αγορές αντέδρασαν με την τουρκική λίρα να φτάνει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ έναντι του δολαρίου την Παρασκευή.