Παρασκήνιο

Αναστασία Κοτανίδου: Προτάθηκε για Υπουργός Υγείας στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση

Αναστασία Κοτανίδου: Προτάθηκε για Υπουργός Υγείας στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση

Αναστασία Κοτανίδου: Η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Εντατικολόγος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έχει προταθεί για τη θέση της Υπηρεσιακής Υπουργού Υγείας.

Παρά τα όσα ίσως ήλπιζαν από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Θάνος Πλεύρης δεν θα παραμείνει Υπουργός Υγείας, τουλάχιστον όχι κατά τη διάρκεια της βραχύβιας θητείας της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, ενόψει των νέων εκλογών της 25ης Ιουνίου. Η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Εντατικολόγος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου, έχει προταθεί για τη θέση αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Κοτανίδου αποδέχθηκε τη θέση, και με δεδομένο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ένσταση προς το πρόσωπό της, θα κληθεί να αναλάβει καθήκοντα αμέσως μετά την ανακοίνωση της υπηρεσιακής κυβέρνησης την ερχόμενη Πέμπτη. Η ορκωμοσία των υπηρεσιακών υπουργών αναμένεται να γίνει την αμέσως επόμενη μέρα, δηλαδή την Παρασκευή.

Εάν δεν αλλάξουν τα πράγματα, οι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου Υγείας, δηλαδή οι Ιωάννης Κωτσιόπουλος και Μάριος Θεμιστοκλέους, θα κρατήσουν τις θέσεις τους μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Το ίδιο, ωστόσο, δεν μπορεί να συμβεί με την κ. Μίνα Γκάγκα, που θεωρείται πολιτικό πρόσωπο και δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ομιλία του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στην Ολομέλεια της Βουλής

Αναστασία Κοτανίδου για ΜΕΘ: Δεν γίνεται επιλογή ασθενών αλλά διαλογή

Κοτανίδου: Λίγη υπομονή για να κάνουμε Πάσχα στα χωριά μας

Η Α.Κοτανίδου πρόεδρος στην Επιτροπή για σχεδιασμό ΜΕΘ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΟΠΥΥ: Τι απαντά στο πρόβλημα ότι ‘Δεν αποζημιώνει το οξυγόνο στους ασθενείς με πνευμονική υπέρταση’

Άμεση ήταν η απάντηση του ΕΟΠΥΥ για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με πνευμονική υπέρταση και αφορά στην μη  αποζημίωση του υγρού οξυγόνου από τον Οργανισμό .

ΕΟΠΥΥ δεύτερη συνεδρίαση του νέου ΔΣ : Στο επίκεντρο η νέα Επιτροπή Ενστάσεων Φαρμακείων και Παρόχων Υγείας

Συνεχίζονται οι εργασίες στο νέο 7 μελές ΔΣ του ΕΟΠΥΥ το οποίο συνεδριάζει , όπως μαθαίνουμε, με βαριά ατζέντα...Στο επίκεντρο της ημερήσιας διάταξης, η νέα Επιτροπή Ενστάσεων Φαρμακείων και Παρόχων Υγείας.

ΕΚΑΠΥ : Έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για ψηφιακές προμήθειες του ΕΣΥ

Έτοιμη είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας ( Ε.Κ.Α.Π.Υ. ) για ψηφιακές προμήθειες του ΕΣΥ και  η οποία πρόκειται να ξεκινήσει να  λειτουργεί  στις 3 Απριλίου 2023 .