Πολιτική Υγείας

Πλεύρης εφημερίες: Βελτιωμένη η κατάσταση με τα ράντζα στις εφημερίες

Πλεύρης εφημερίες: Βελτιωμένη η κατάσταση με τα ράντζα στις εφημερίες

Πλεύρης εφημερίες: Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα των εφημεριών, ανακοινώνοντας πως η κατάσταση στην Αττική έχει πλέον βελτιωθεί αισθητά.

Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα των εφημεριών, ανακοινώνοντας πως η κατάσταση στην Αττική έχει πλέον βελτιωθεί αισθητά. Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται πως τα ράντζα μειώνονται σε μεγάλο βαθμό. Από τα χτεσινά στοιχεία που παρέθεσε μάλιστα, ο κ. Θάνος Πλεύρης αναφέρει πως παρά τις 2.300 προσελεύσεις στην Αττική χτες, η κατάσταση ήταν πλήρως ελεγχόμενη. Στον Ευαγγελισμό με 870 προσελεύσεις, δεν υπήρχε ανάγκη για ράντζο. Στο Αττικό αντίθετα υπάρχουν 12 ράντζα ως απόρροια των 1.001 προσελεύσεων και απορροφώνται άμεσα.

ΠΟΕΔΗΝ: Τα ράντζα νίκησαν

Η αναφορά του Υπουργού έρχεται 2 μόλις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για την αφόρητη κατάσταση στις εφημερίες και για τα ράντζα που κατακλύζουν τα νοσοκομεία. Στην εφημερία του το Αττικό είχε τότε σπάσει ένα αρνητικό ρεκόρ με 118 ράντζα. Από την ΠΟΕΔΗΝ αναφέρθηκε τότε πως «Για να μην ξαναδούμε το απαράδεκτο φαινόμενο να είναι γεμάτοι οι διάδρομοι των κλινικών ράντζα και φορεία με νοσηλευόμενους ασθενείς χρειαζόμαστε μέτρα. Περισσότερες νοσοκομειακές κλίνες. Έκλεισαν νοσοκομεία και κλινικές νοσοκομείων τη τελευταία δεκαετία και τώρα τα βρίσκουμε μπροστά μας».

«Έκλεισαν νοσοκομεία και κλινικές νοσοκομείων τη τελευταία δεκαετία και τώρα τα βρίσκουμε μπροστά μας. Λειτουργία των κλειστών χειρουργικών αιθουσών (είναι κλειστές το 40%) προκειμένου να μην καθυστερούν έως και μήνα τα χειρουργεία νοσηλευόμενων ασθενών εκτάκτων περιστατικών. Να μην παρκάρονται στα νοσοκομεία κοινωνικά περιστατικά ελλείψει προνοιακών μονάδων».

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το Υπουργείο ανακαλεί την εγκύκλιο για τις εφημερίες στο ΕΣΥ

Πλεύρης: Το ΕΣΥ βγήκε μετά από μια 10ετία υποχρηματοδότησης και μετά από μία πανδημία

ΣΕΥΠ-ΠΦΥ: Η δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην κλίνη του Προκρούστη. Αλήθειες και ψέματα

Υγειονομικοί: Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο ΓΟΝΚ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λινού καρκινοπαθείς: Η ανακουφιστική φροντίδα είναι θέμα ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αγάπης

Λινού καρκινοπαθείς: Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού εξήγησε τι εννοούσε στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει προ 7 ετών σε σχέση με τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου, δίνοντας έμφαση στην ανακουφιστική φροντίδα ως πράξη αξιοπρέπειας και αγάπης.

Με εξώδικο για το κατέβασμα ιστοσελίδας τηλεϊατρικής κινούνται οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας

Έκτος από την προσφυγή στη δικαιοσύνη, οι Ιατρικοί Σύλλογοι καλούν τους πολίτες να είναι επιφυλακτικοί σε οποιεσδήποτε ιατρικές υπηρεσίες εξ αποστάσεως και να συνεχίσουν να επισκέπτονται τον θεράποντα γιατρό τους σε πιστοποιημένους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (αδειοδοτημένα ιατρεία-πολυϊατρεία-νοσοκομεία-κλινικές).

Συνεχίζεται το πρόγραμμα Dentist Pass για τα παιδιά ενώ αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και μέσω ΚΕΠ

Από την Τρίτη, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν πλέον τις αιτήσεις τους και μέσω των ΚΕΠ. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για το Dentist Pass ορίζεται η Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023, για όλα τα ΑΦΜ και για υποβολή, είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των ΚΕΠ.