Ρεπορτάζ Υγείας

Σισμανόγλειο: Αφόρητη η κατάσταση στις εφημερίες του νοσοκομείου

Σισμανόγλειο: Αφόρητη η κατάσταση στις εφημερίες του νοσοκομείου

Σισμανόγλειο: Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, και στις τρεις τελευταίες γενικές εφημερίες μετά τη λήξη τους παρέμειναν στο ΤΕΠ γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη στο νοσοκομείο περί τους 30 ασθενείς, ενώ μετά την γενική εφημερία στις 17 Ιανουαρίου παρέμεναν 43 ασθενείς.

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» ασφυκτιά, με δεδομένη την αυξανόμενη προσέλευση ασθενών με αναπνευστικές  λοιμώξεις και ιώσεις. Η κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο μήνα έχει φθάσει στο απροχώρητο, με ασθενείς να ξεμένουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες νοσηλείας. Όλα αυτά τα αναφέρει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), σε επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, και στις τρεις τελευταίες γενικές εφημερίες (δηλαδή στις 9,στις 13 και στις 17 Ιανουαρίου), μετά τη λήξη τους “παρέμειναν στο ΤΕΠ – γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη στο νοσοκομείο- περί τους 30 ασθενείς, ενώ μετά την γενική εφημερία στις 17 Ιανουαρίου παρέμεναν 43 ασθενείς στο ΤΕΠ, κυρίως με πνευμονολογικά και παθολογικά περιστατικά, μέχρι να βρεθεί νοσηλευτική κλίνη σε οποιοδήποτε τμήμα, αρκετές ώρες ή και μέρες μετά”. Με δεδομένο ότι το νοσοκομείο πραγματοποιεί και πρωινή εφημερία δύο ημέρες μετά τη γενική εφημερία, οι διαθέσιμες κενές κλίνες πριν την εφημερία, είναι πλέον ελάχιστες, σημειώνει η ΕΙΝΑΠ.

“Κατά την έναρξη της εφημερίας στις 13 Ιανουαρίου, υπήρχαν 7 κενές κλίνες για παθολογικά περιστατικά, 1 για χειρουργικά και 2 για πνευμονολογικά περιστατικά. Είναι πλέον δεδομένο ότι η εφημερία του νοσοκομείου έχει υποστεί έμφραγμα”, αναφέρει η ΕΙΝΑΠ. Παράλληλα, κάνει λόγο για “τραγική υποστελέχωση των δύο παθολογικών τμημάτων, που από την αρχή του 2023, λόγω συνταξιοδοτήσεων, έχουν απομείνει με τρεις ειδικευμένους το κάθε ένα, όπως και των δύο χειρουργικών τμημάτων όπου υπηρετούν τρεις ειδικευμένοι στο ένα και τέσσερις στο άλλο (ο ένας με παράταση συνταξιοδότησης)”.

Η ΕΙΝΑΠ ζητά:

  • την κατά το δυνατόν γρηγορότερη μεταφορά των ασθενών από το ΤΕΠ στα διάφορα τμήματα, μετά το τέλος της πρωινής και γενικής εφημερίας,
  • αναδιάρθρωση της πνευμονολογικής εφημερίας του λεκανοπεδίου,
  • άμεση προκήρυξη 6 θέσεων παθολόγων, 5 χειρουργών και 2 θωρακοχειρουργών, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες και επείγουσες ανάγκες αυτών των τμημάτων.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση εδώ

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καταιγισμός κινητοποιήσεων στα δημόσια νοσοκομεία

Στον δρόμο κατεβαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί για το νομοσχέδιο δευτεροβάθμιας περίθαλψης

Καμία παράταση προστίμου στους 60+, το Σισμανόγλειο νοσοκομείο Covid

Αποκλειστικά για Covid περιστατικά το «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο από τη Δευτέρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι ισχυρές σχέσεις μεταξύ εφήβων και γονέων οδηγούν σε καλύτερα αποτελέσματα για την υγεία των νεαρών ενηλίκων

"Το συνολικό μοτίβο αυτών των αποτελεσμάτων υποδηλώνει ότι οι ισχυρές σχέσεις μεταξύ των εφήβων και των μητέρων και των πατέρων τους οδηγούν σε καλύτερη υγεία και ευημερία στη νεαρή ενήλικη ζωή", δήλωσε ο Ford. "Οι προσπάθειες για την ενίσχυση των σχέσεων γονέων και εφήβων μπορεί να έχουν σημαντικά μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία".

Πεντάγωνο: Υψηλότερα ποσοστά καρκίνου για πιλότους & πληρώματα εδάφους

Πεντάγωνο: Οι στρατιωτικοί πιλότοι και τα πληρώματα εδάφους που τροφοδοτούν και συντηρούν τα αεροσκάφη τους έχουν υψηλότερα ποσοστά ορισμένων τύπων καρκίνου, δείχνει μια νέα μελέτη.

Μη ρεαλιστικές απόψεις για το άτμισμα: Σχεδόν το 50% των γονέων είναι σίγουρο ότι θα γνώριζε αν το παιδί του ατμίζει

Μη ρεαλιστικές απόψεις για το άτμισμα: Σχεδόν οι μισοί γονείς δηλώνουν ότι θα γνώριζαν σίγουρα αν το παιδί τους ατμίζει, παρά τα χαρακτηριστικά των συσκευών ατμίσματος που καθιστούν εύκολη την απόκρυψη ή τη συγκάλυψη της χρήσης τους, σύμφωνα με νέα εθνική δημοσκόπηση. Τέσσερις στους πέντε γονείς πιστεύουν επίσης ότι ο έφηβος ή η έφηβος τους […]

Νέο αυτοκόλλητο επίθεμα ικανό για τη θεραπεία του στοματικού λειχήνα και της υποτροπιάζουσας αφθώδους στοματίτιδας

Η μελέτη, με επικεφαλής τον David T. Wu της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, χαρακτήρισε ex vivo την προσκόλληση σε διάφορους στοματικούς ιστούς (γλώσσα, χείλη, ούλα, βλεννογόνος του βλεννογόνου) με μηχανικές δοκιμές

Η υπολειτουργία της ανοσολογικής απόκρισης μπορεί να εξηγήσει τη σχέση της παχυσαρκίας με τη σοβαρότητα της COVID-19

Όμως, τα παχύσαρκα άτομα έχουν ήδη χρόνια υψηλότερα επίπεδα λεπτίνης και ο Clatworthy λέει ότι είναι πιθανό να μην παράγουν πλέον επαρκή πρόσθετη λεπτίνη ως απάντηση στη μόλυνση ή να μην είναι ευαίσθητα σε αυτήν, με αποτέλεσμα να μην διεγείρονται επαρκώς τα ανοσοποιητικά τους κύτταρα.

Ωνάσειο: Ελληνικά Προγράμματα Μεταμόσχευσης Συμπαγών Οργάνων

Ωνάσειο: Παρουσίαση των τριών Ελληνικών Προγραμμάτων Μεταμόσχευσης Συμπαγών Οργάνων, της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Γ.Ν.Θ. «Ιπποκρατείου», του Γ.Ν. «Λαϊκό» και του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.