Ρεπορτάζ Υγείας

Ματίνα Παγώνη: Αισιόδοξη για την πανδημία στη χώρα μας η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

Ματίνα Παγώνη: Αισιόδοξη για την πανδημία στη χώρα μας η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

Τι μάσκες να βρεθούν, τι αποστάσεις να τηρηθούν», είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, υπενθυμίζοντας ότι και πριν από τον πόλεμο η Ουκρανία είχε πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Ματίνα Παγώνη: “Πιστεύουμε σε αποκλιμάκωση μέχρι το Πάσχα” – Ουκρανία: Η διασπορά θα είναι μεγάλη «Μέσα στην τραγωδία δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί τίποτα στην εμπόλεμη Ουκρανία και στους αμάχους που στοιβάζονται για να διαφύγουν. Τι μάσκες να βρεθούν, τι αποστάσεις να τηρηθούν», είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, υπενθυμίζοντας ότι και πριν από τον πόλεμο η Ουκρανία είχε πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Για τη χώρα μας η Ματίνα Παγωνη ανέφερε ότι «είμαστε τυχεροί» καθώς η μετάλλαξη «Δέλτα» σχεδόν έφυγε και η «’Ομικρον» με υποπαραλλαγές της είναι αντιμετωπίσιμη, ιδιαίτερα στους εμβολιασμένους. «Πιστεύουμε στην αποκλιμάκωση μέχρι το Πάσχα με περαιτέρω μείωση σκληρών δεικτών» ( εσαγωγές, θάνατοι), είπε η κ. Παγώνη.

Η αύξηση κρουσμάτων στις απλές κλίνες είναι απόρροια της Τσικνοπέμπτης και της χαλαρότητας με τις μάσκες και σε εσωτερικούς χώρους, επισημαίνει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, επαναλαμβάνοντας ότι «ο ιός θα είναι εδώ και εάν χρειαστεί και τέταρτη δόση θα προχωρήσουμε

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ματίνα Παγώνη: Καλεσμένη στο Νίκο Χατζηνικολάου και το Ενώπιος Ενωπίω

Πολλές εισαγωγές non Covid ασθενών στις τελευταίες εφημερίες, λέει η κα Ματίνα Παγώνη

Παγώνη: 5 μέρες καραντίνας δεν αρκούν για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό - Πιέζεται το ΕΣΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το οικονομικό βάρος της παιδικής λεκτικής κακοποίησης από ενήλικες υπολογίζεται σε 300 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως

Η αντιμετώπισή της μας δίνει ένα ισχυρό μοχλό πρόληψης των διαταραχών ψυχικής υγείας και του τεράστιου κόστους τους τόσο για το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για την παγκόσμια οικονομία.

Οδηγίες καταλληλότητας οδηγών με καρδιολογικές παθήσεις από την Καναδική Καρδιαγγειακή Εταιρεία

"Εάν ένας γιατρός πιστεύει ότι ένας οδηγός είναι επικίνδυνος, σε ορισμένες επαρχίες του Καναδά, η αναφορά στις αρχές μεταφορών είναι υποχρεωτική. Αυτή είναι μία από τις κατευθυντήριες γραμμές που εκδόθηκαν για την ασφάλεια των ασθενών και επίσης για την ασφάλεια των γύρω τους ."

Ντελέκος: Ένα πλαίσιο για να μοιραστούμε το ρίσκο από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Ντελέκος (Gallagher Re): Πώς οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι ρυθμιστικές αρχές στον κόσμο, την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.

Οι ειδικοί δίνουν συστάσεις για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή

Μια χαμηλή επιβάρυνση με κολπική μαρμαρυγή σχετίζεται με χαμηλά ποσοστά εγκεφαλικού και καρδιακής ανεπάρκειας. Η μείωση της επιβάρυνσης της κολπικής μαρμαρυγής ΚΜ εξελίσσεται σε θεραπευτικό στόχο σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή ΚΜ».