Πολιτική Υγείας

Υπουργείο Υγείας παράδοση παραλαβή: Ο Θάνος Πλεύρης παραδίδει τα ηνία στην Αναστασία Κοτανίδου [live]

Υπουργείο Υγείας παράδοση παραλαβή: Ο Θάνος Πλεύρης παραδίδει τα ηνία στην Αναστασία Κοτανίδου [live]

Υπουργείο Υγείας παράδοση παραλαβή: Ο απερχόμενος υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, παραδίδει σε μια λιτή τελετή παράδοσης-παραλαβής το υπουργείο στην κα Αναστασία Κοτανίδου, ενόψει των εθνικών εκλογών που θα λάβουν χώρα στις 25 Ιουνίου 2023.

Ο απερχόμενος υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, παρέδωσε μαζί με την Μίνα Γκάγκα και τη Ζωή Ράπτη σε μια λιτή τελετή παράδοσης-παραλαβής το υπουργείο στην κα Αναστασία Κοτανίδου, ενόψει των εθνικών εκλογών που θα λάβουν χώρα στις 25 Ιουνίου 2023.

Από την πλευρά του, ο κ. Πλεύρης επεσήμανε: “Ξεκινήσαμε με μια μεταρρύθμιση με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα και με αλλαγές στο ΕΣΥ.  Βάλαμε τις βάσεις για την προληπτική υγεία, μαζί με το σχέδιο για την Ψυχική Υγεία. Υπήρξαν μια σειρά από νομοσχέδια, όπως η ανακουφιστική ιατρική, η κατ’ οίκον νοσηλεία, το clawback, η αναδιοργάνωση στον ΕΟΠΥΥ και η νέα λειτουργία του ΕΟΔΥ. Θεωρώ την Αναστασία συνεργάτιδά μου και θέλω να της ευχηθώ καλή τύχη. Το Υπουργείο πρέπει να έχει συνέχεια, και πάντοτε έχει εκπλήξεις ως προς την καθημερινότητά του.”

Η απερχόμενη υφυπουργός Υγείας κα. Μίνα Γκάγκα τόνισε: “Το Υπουργείο Υγείας αποτελεί μια τεράστια δουλειά. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάζονται άκοπα στον κλάδο της Υγείας. Αντιμετωπίσαμε με τον Θάνο το μεγάλο κύμα της πανδημίας. Με τους ΥΠΕάρχες κατεβήκαμε σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία και το βασικό που κάναμε ήταν να μιλήσουμε με κάθε εργαζόμενο και με τους ασθενείς. Κάναμε πολύ μεταρρυθμιστικό έργο και στην Α’βάθμια, και στην Β’ βάθμια, και στα διοικητικά. Τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς διάλογο και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται με την Αναστασία. Καλή επιτυχία και σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ. “

Η Ζωή Ράπτη μίλησε επίσης, ευχαριστώντας την πολιτική και τη διοικητική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. “Θέλω να αναφερθώ στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης με 106 κοινοτικές δομές ψυχικής υγείας έχει εγκαινιαστεί, μαζί με το τηλεφωνικό κέντρο υποστήριξης 10306. Ακόμη θα ήθελα να εξάρω την έλευση της νέας Υπουργού, της Καθηγήτριας κας Αναστασίας Κοτανίδου. Όπως ήταν στην πρώτη γραμμή στην αντιμετώπιση της πανδημίας, έτσι θα είναι και τώρα στην πρώτη γραμμή. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου για να υλοποιήσουμε όλα αυτά για τον κλάδο της ψυχικής υγείας”.

Η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, και Εντατικολόγος στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, Αναστασία Κοτανίδου, ανέφερε: “Θα μου χρειαστεί η τύχη που μου ευχήθηκε ο κ. Πλεύρης. Ένας μήνας είναι, θα περάσει! Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κάτι έκτακτο, γιατί αν συμβεί κάτι έκτακτο να γνωρίζουν οι προλαλήσαντες ότι θα τους ξανακαλέσω. Σας ευχαριστώ πολύ, πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία!”

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτή είναι η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης

Υπηρεσιακή Υπουργός Υγείας Αναστασία Κοτανίδου -Επίσημα

Υπηρεσιακή Υπουργός Υγείας Αναστασία Κοτανίδου: Η προσφορά της την περίοδο της πανδημίας και οι περγαμηνές της

Αναστασία Κοτανίδου: Προτάθηκε για Υπουργός Υγείας στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνεχίζεται το πρόγραμμα Dentist Pass για τα παιδιά ενώ αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και μέσω ΚΕΠ

Από την Τρίτη, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν πλέον τις αιτήσεις τους και μέσω των ΚΕΠ. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για το Dentist Pass ορίζεται η Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023, για όλα τα ΑΦΜ και για υποβολή, είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των ΚΕΠ.

Κοινή ανακοίνωση των ECDC & EMA για τους εμβολιασμούς covid - Συστάσεις για το φθινόπωρο

Στην ίδια ανακοίνωσή τους το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ECDC και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων EMA καθιστούν σαφές πως οι μελλοντικές εκστρατείες εμβολιασμού ενόψει του χειμώνα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα σε όσους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά (ανεξάρτητα από ηλικία) και στις εγκύους.

Τα κρούσματα τροφιμογενών ασθενειών αφορούν συχνότερα τον νοροϊό

"Τα ευρήματα της παρούσας έκθεσης μπορούν να βοηθήσουν τις αρχές δημόσιας υγείας και τον κλάδο των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης τροφίμων να αναπτύξουν βάσει δεδομένων αποτελεσματικές προσεγγίσεις για την πρόληψη των κρουσμάτων τροφιμογενών ασθενειών", γράφουν οι συγγραφείς.

Έρχονται τα Ψηφιακά ραντεβού στα Κέντρα Υγείας & στα Νοσοκομεία

Εξάλλου, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Πιερρακάκης πρόσφατα, θέλουμε να φτιάξουμε ένα αντίστοιχο σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία, το οποίο θα είναι σύντομα έτοιμο και το κεντρικό εργαλείο και έργο είναι ατομικός ψηφιακός φάκελος υγείας. Να έχω το ιατρικό μου ιστορικό σε ένα σημείο».