Πολιτική Φαρμάκoυ

Βιομηχανία Φάρμακο: Ψηφιοποίηση λειτουργιών και αξιοποίηση στρατηγικών βελτίωσης της ποιότητας της θεραπείας

Βιομηχανία Φάρμακο: Ψηφιοποίηση λειτουργιών και αξιοποίηση στρατηγικών βελτίωσης της ποιότητας της θεραπείας

Οι ευέλικτες προσεγγίσεις επιτρέπουν αυξημένα έσοδα και μερίδιο αγοράς, βελτιωμένη απόδοση και χαμηλότερο κόστος. Απαιτείται ευελιξία τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού όσο και σε επίπεδο κατασκευής.

Βιομηχανία Φάρμακο: Η φαρμακευτική βιομηχανία υφίσταται ταχείες αλλαγές για να καλύψει τον αυξημένο παγκόσμιο ανταγωνισμό και τις απαιτήσεις των πελατών της. Καθώς εξελίσσεται η επιστήμη, η εστίαση της φαρμακευτικής βιομηχανίας έχει μετατοπιστεί από την ανάπτυξη και την παραγωγή περιορισμένου αριθμού φαρμάκων μεγάλου όγκου, στην κατασκευή μεγάλου αριθμού ποικίλων θεραπειών (π.χ. εξατομικευμένων φαρμάκων) που στοχεύουν σε μεμονωμένους ασθενείς, ομάδες ασθενών και παγκόσμιες αγορές.

Σήμερα, περισσότερες φαρμακευτικές εταιρείες ενσωματώνουν και εντείνουν τις διαδικασίες, μετακινούνται σε γραμμές και εγκαταστάσεις πολλαπλών προϊόντων, και ψηφιοποιούν λειτουργίες για τη βελτίωση του αυτοματισμού, ενώ αξιοποιούν τις προηγμένες στρατηγικές βελτίωσης της ποιότητας που αναπτύχθηκαν από τη Pharma 4.0.

Ιδιαίτερα, από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, έχει υπάρξει μια κίνηση για αύξηση της ευελιξίας.

Οι ψηφιακές αναλύσεις και τα μοντέλα χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της κατασκευής, ενώ το Βιομηχανικό Διαδίκτυο των πραγμάτων και οι έννοιες πίσω από τη Pharma 4.0 υπόσχονται να μειώσουν το σφάλμα του χειριστή και να βελτιώσουν την ποιότητα του προϊόντος. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι ο κανόνας. Για παρεντερικά φάρμακα, για παράδειγμα, ο σχηματισμός συσκευασίας, η πλήρωση και η σφράγιση μπορούν να επιτευχθούν από την ίδια μηχανή.

Η τεχνολογία Blow-fill-seal (BFS) ενσωματώνει χύτευση με εμφύσηση, αποστειρωμένη πλήρωση και ερμητική σφράγιση σε μία συνεχή λειτουργία για την παραγωγή ασηπτικών υγρών φαρμακευτικών προϊόντων. Το BFS, καθώς και άλλες μορφές, διαδικασίες πλήρωσης και σφράγισης χρησιμοποιούν πολυμερή δοχεία, αντί για γυάλινα φιαλίδια.

Τα πολυμερή προσφέρουν ευελιξία στην αλλαγή του σχήματος ή του μεγέθους μιας συσκευασίας. Ωστόσο, απαιτούνται μελέτες χημικής συμβατότητας και μελέτες σταθερότητας για την αξιολόγηση των αλληλεπιδράσεων φαρμάκων με τη συσκευασία και τη διασφάλιση της επιλογής του κατάλληλου υλικού συσκευασίας. Οι μέθοδοι δοκιμής προχωρούν. Για παράδειγμα, ο έλεγχος συμβατότητας με την επιταχυνόμενη γήρανση μαζί με τον χαρακτηρισμό του υλικού παίζει βασικό ρόλο στη διασφάλιση της στειρότητας και της ακεραιότητας της συσκευασίας και του φαρμακευτικού προϊόντος. Μέθοδοι δοκιμής όπως διαφορική θερμιδομετρία σάρωσης, θερμοβαρυμετρική ανάλυση,  θερμομηχανική ανάλυση και μετασχηματισμός φασματοσκοπίας υπερύθρων Fourier παρέχουν πληροφορίες σε μοριακό επίπεδο σχετικά με τη χημική συμβατότητα. Επιπλέον, οι μηχανικές μέθοδοι όπως η αντοχή σε εφελκυσμό και η δοκιμή μείωσης της ολκιμότητας παρέχουν πληροφορίες για την υποβάθμιση του υλικού λόγω γήρανσης και χημικών επιπτώσεων.

Αυτό το άρθρο υπογραμμίζει τις τρέχουσες τάσεις υιοθέτησης της τεχνολογίας στη φαρμακευτική βιομηχανία και παραδείγματα όπου εφαρμόζονται νέα εργαλεία σε μεμονωμένες λειτουργίες μονάδων και στη συνολική κατασκευή.

Η ευέλικτη κατασκευή έχει γίνει βασικός στόχος. Περισσότεροι κατασκευαστές φαρμακευτικών προϊόντων κινούνται προς πολυπαραγωγικές και ευέλικτες εγκαταστάσεις για να καλύψουν τις απαιτήσεις της αγοράς και των πελατών, να ανταποκριθούν πιο γρήγορα στην αλλαγή της ζήτησης και να δημιουργήσουν παραγγελίες.

Οι ευέλικτες προσεγγίσεις επιτρέπουν αυξημένα έσοδα και μερίδιο αγοράς, βελτιωμένη απόδοση και χαμηλότερο κόστος. Απαιτείται ευελιξία τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού όσο και σε επίπεδο κατασκευής.

Καθώς η χρήση ευέλικτου και φορητού εξοπλισμού συνεχίζει να αυξάνεται, τρεις τάσεις επιτρέπουν τη μετάβαση σε ευέλικτη κατασκευή:

  • Βελτιωμένη μεταφορά τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας ψηφιακή τεχνολογία και μοντελοποίηση
  • Αυξημένη χρήση ολίσθησης και φορητού εξοπλισμού
  • Μεγαλύτερη υιοθέτηση τεχνολογίας μίας χρήσης σε βιοφαρμακευτικές εργασίες.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα μεγάλα σχέδια της φαρμακευτικής SK Bioscience

Οι τρεις παράγοντες που θα εξελίξουν την ψηφιακή υγεία το 2021

Ο αγώνας δρόμου για εμβόλια αποκατέστησε τη φήμη της φαρμακοβιομηχανίας

Φαρμακοβιομηχανίες πανδημία: Ενίσχυση της φήμης και της εμπιστοσύνης των καταναλωτών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λετονία: Ουρές από 30άρηδες για ένα εμβόλιο της AstraZeneca

Λετονία: Ουρές – όχι για τεστ κατά του κορωνοϊού – αλλά για το εμβόλιο της AstraZeneca σχημάτισαν από το πρωί οι 30άρηδες στη Λετονία, μετά την απόφαση των αρχών της βαλτικής χώρας να προσφέρουν το εν λόγω σκεύασμα σε όποιον το επιθυμεί, καθώς η άρνηση πολλών ηλικιωμένων να το λάβουν έχει δημιουργήσει μεγάλα αποθέματα.

Johnson & Johnson Εμβόλιο: Αναστέλλεται προληπτικά η χρήση του στις ΗΠΑ

Johnson & Johnson Εμβόλιο: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις ΗΠΑ αναφορικά με τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson. Όπως έγινε γνωστό οι αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας ζητούν να ανασταλλεί προσωρινά η χρήση του, μετά από έξι περιστατικά θρομβώσεων, που εμφανίστηκαν περίπου δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό.

PIF : Δέσμευση Φιλίππου για αξιολόγηση φαρμάκων μέχρι 8 μήνες

Σε θετικό κλίμα διεξήχθη η διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ του Κου Φιλίππου, Προέδρου της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων και Προέδρου του ΕΟΦ και εκπροσώπων του PhRMA Innovation Forum (PIF) την 8η Μαρτίου 2021.

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Ναι στη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε άτομα άνω των 30 ετών

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, μετά από αξιολόγηση των διαθέσιμων δεδομένων, συνιστά τη συνέχιση του προγράμματος εμβολιασμού με κάθε διαθέσιμο εμβόλιο, περιλαμβανομένου και του εμβολίου AstraZeneca, στα άτομα ηλικίας 30 ετών και άνω.

Μειωμένες οι παρενέργειες της Covid-19 με τη λήψη φαρμάκου για την Ηπατίτιδα

Κορωνοϊός Παρενέργειες: Μια εφάπαξ δόση του φαρμάκου για την ηπατίτιδα C όταν ληφθεί νωρίς, θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς Covid-19 να ανακάμψουν γρηγορότερα, και να αποφύγουν επιπλοκές που παρατηρήθηκαν στα προχωρημένα στάδια της νόσου, δήλωσε η Cadila Healthcare Ltd της Ινδίας.

Ήρθε η ώρα για την Ευρώπη να γεφυρώσει το χάσμα στον έλεγχο νεογνώνγια Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία

Η πρόσφατα σχηματισμένη Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τον Διαγνωστικό Έλεγχο Νεογνών για Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία, αποτελούμενη από ευρωπαϊκές οργανώσεις ασθενών, ακαδημαϊκούς και τη φαρμακευτική βιομηχανία, δημοσίευσε  την πρώτη της Λευκή Βίβλο με τίτλο «Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: διαγνώστε κατά τη γέννηση, σώστε ζωές (Spinal muscular atrophy: screen at birth, save lives)», με την οποία καλεί όλα τα ευρωπαϊκά κράτη να εισάγουν έλεγχο-ρουτίνα όλων των νεογνών για νωτιαία μυϊκή ατροφία (SMA) έως το 2025.