Πολιτική Φαρμάκoυ

Τι συστήνει ο FDA στους κατασκευαστές απολυμαντικών χεριών και γιατί

Τι συστήνει ο FDA στους κατασκευαστές απολυμαντικών χεριών και γιατί

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ζήτησε από τους κατασκευαστές απολυμαντικών χεριών να προσθέσουν μετουσιωμένο αλκοόλ στα προϊόντα, προκειμένου να τα καταστήσουν λιγότερο εύγευστα σε μια προσπάθεια να αποθαρρύνουν τους ανθρώπους, ειδικά τα παιδιά, να πίνουν το υγρό.

Ο FDA, δείχνοντας την ευελιξία του κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού, έχει καταγράψει 1.500 επιπλέον κατασκευαστές απολυμαντικών χεριών για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση. Ωστόσο, λόγω των πρόσφατων σχολίων του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με το εάν η ένεση απολυμαντικών μπορεί να θεραπεύσει τη νόσο COVID-19, ο οργανισμός ζητά από τους κατασκευαστές απολυμαντικών χεριών να προσθέσουν μετουσιωμένο αλκοόλ στο προϊόν προκειμένου να το κάνουν λιγότερο εύγευστο σε ενήλικες και παιδιά.
 
“Τα απολυμαντικά χεριών δεν έχει αποδειχθεί ότι αντιμετωπίζουν τον COVID-19, και όπως και άλλα προϊόντα που προορίζονται για εξωτερική χρήση, δεν προορίζονται για κατάποση, εισπνοή ή ενδοφλέβια χρήση”, ανέφερε ο Επίτροπος του FDA, Stephen Hahn. Το πρακτορείο συνέστησε επίσης τα προϊόντα να φέρουν προειδοποιήσεις για την ασφάλεια των παιδιών και πληροφορίες για να λάβουν ιατρική βοήθεια σε περίπτωση τυχαίας κατανάλωσης.
 
Όχι μόνο έχει αυξηθεί η ζήτηση για απολυμαντικά χεριών,  αφού η κυβέρνηση και οι υπηρεσίες υγείας συμβούλεψαν τους ανθρώπους να καθαρίζουν καλά τα χέρια τους, αρκετές φορές την ημέρα, αλλά υπάρχει μεγάλη αύξηση κλλήσεων στο κέντρο δηλητηριάσεων των ΗΠΑ για  κατάποση απολυμαντικών χεριών. Σύμφωνα με στοιχεία που παρέχονται από τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και την ομάδα παρακολούθησης της Αμερικανικής Ένωσης Κέντρων Ελέγχου Δηλητηριάσεων, οι κλήσεις προς το Εθνικό Σύστημα Δεδομένων Δηλητηριάσεων που σχετίζονται με το απολυμαντικό χεριών αυξήθηκαν κατά 79% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019.
 
ΠΟΥ: Μόνο δύο αντισηπτικά καταπολεμούν τον κοροναϊό
 
Την ίδια ώρα, νέες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι μόνο δύο είδη απολυμαντικών που συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξουδετερώνουν τον ιό που προκαλεί τη νόσο Covid -19. Τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών σχετικά με την δράση των απολυμαντικών κατά του κοροναϊού δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Emerging Infectious Diseases.
 
Επειδή ακριβώς δεν υπάρχει εμβόλιο ή κάποιο φάρμακο που να καταπολεμά τον κοροναϊό οι κανόνες υγιεινής και το καλό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι για 20 δευτερόλεπτα είναι από τα λιγοστά μας “όπλα” κατά του SARS-CoV-2.
Τα απολυμαντικά χεριών είναι μια γρήγορη λύση. Παρόλα αυτά δεν ήμασταν έως τώρα σίγουροι ότι μπορούν να εξουδετερώσουν τον ιό. Βασιζόμασταν στο γεγονός ότι τα απολυμαντικά “κάνουν τη δουλειά τους» επειδή ακριβώς προηγούμενες μελέτες δείχνουν ότι ήταν αποτελεσματικά έναντι των άλλων κοροναϊών. Σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ είναι όλα αποτελεσματικά αλλά δύο συγκεκριμένα τα οποία έχει προτείνει ο ΠΟΥ.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson πήρε το πράσινο φως για χρήση στις ΗΠΑ

Στις 11 Μαρτίου η απόφαση του ΕΜΑ για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έγκριση στη χρήση κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron έδωσε ο ΕΜΑ

Η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ σημείωσε ότι η αξιολόγηση σε πραγματικό χρόνο του συνδυασμού αυτού αντισωμάτων συνεχίζεται και θα αποτελέσει τη βάση για τη σύστασή της για μια υπό όρους άδεια κυκλοφορίας στην ΕΕ. Η EMA αξιολογεί επίσης τις θεραπείες αντισωμάτων των Eli Lilly και Celltrion.

Η Ανοσο-Ογκολογία στην COVID-19 εποχή: Νέες συνθήκες και εξελίξεις στη φροντίδα των ασθενών

Παγκοσμίως, 1 στους 6 θανάτους οφείλεται στον καρκίνο. Όμως, αυτό ενδεχομένως να αλλάξει στο κοντινό μέλλον, χάρη σε μια κατηγορία ογκολογικών θεραπειών που τα τελευταία χρόνια έχει βελτιώσει σημαντικά την πρόγνωση των ασθενών με αρκετές μορφές προχωρημένου ή μεταστατικού καρκίνου: την Ανοσο-Ογκολογία.

Η αύξηση των τιμών τροπονίνης στον ορό σε ασθενείς με βαριά λοίμωξη COVID-19

Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό European Heart Journal (DOI: 10.1093/eurheartj/ehab075) παρατηρήθηκε ότι το 54% των ασθενών που ανέρρωσαν από σοβαρή COVID 19 λοίμωξη και είχαν αυξημένες τιμές τροπονίνης κατά τη νοσηλεία τους, είχαναπεικονιστικά ευρήματα ισχαιμικών ή ινωτικών αλλοιώσεων σε μαγνητική τομογραφία καρδιάς (CMR).

Τελ Αβίβ: Η 1η συναυλία μόνο για εμβολιασμένους είναι γεγονός

Κορωνοϊός Ισραήλ: Οι παρευρισκόμενοι υποχρεώθηκαν να παρουσιάσουν ένα «πράσινο διαβατήριο», ένα πιστοποιητικό επικυρωμένο από τις κρατικές αρχές το οποίο δείχνει ότι είχαν λάβει και τις δύο δόσεις ενός εμβολίου περισσότερο από μια εβδομάδα πριν την εκδήλωση ή ότι είχαν αναρρώσει από την Covid-19 και θεωρούνται ότι έχουν ανοσία.

Η J&J ορίζει σχεδόν 4 δισεκατομμύρια δολάρια για την ετυμηγορία Talc

Johnson & Johnson: Η Johnson & Johnson αγωνίζεται εδώ και χρόνια εναντίον αγωγών που ισχυρίζονται ότι οι σκόνες τάλκης προκαλούν καρκίνο, αλλά τώρα οι επενδυτές έχουν την αίσθηση του τι θα μπορούσε να κοστίσει η διαφορά για τον γίγαντα των ναρκωτικών. Και είναι περίπου διπλάσιο από ό, τι είχε καταλάβει η J&J πέρυσι.

Η AstraZeneca ίσως παραδώσει στην ΕΕ λιγότερα από τα μισά συμφωνημένα εμβόλια

Κορωνοϊός εμβόλια: Αυτό το έλλειμμα, το οποίο δεν είχε γίνει γνωστό μέχρι τώρα, έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη μείωση των παραδόσεων κατά το πρώτο τρίμηνο, και ενδέχεται να πλήξει τις προσδοκίες της ΕΕ ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού.

Στη λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων στην Ελλάδα τα δισκία κλαδριβίνης

Δισκία κλαδριβίνης: Στη λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων στην Ελλάδα. Στη θετική λίστα φαρμάκων της Ελλάδας περιλαμβάνεται πλέον η πρώτη βραχείας διάρκειας από του στόματος θεραπεία για την υποτροπιάζουσα πολλαπλή σκλήρυνση υψηλής ενεργότητας. Τα δισκία κλαδριβίνης διαθέτουν αποδεδειγμένη κλινική αποτελεσματικότητα έως και 4 έτη με μέγιστη διάρκεια θεραπείας τις 20 ημέρες σε διάστημα 2 ετών 

Πιο αποτελεσματικό το εμβόλιο της AstraZeneca αν η δέυτερη δόση χορηγηθεί μετά από τρεις μήνες

Εμβόλιο Κορωνοϊού: Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που ανέπτυξε η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι πιο αποτελεσματικό εφόσον η δεύτερη δόση του χορηγηθεί τρεις μήνες μετά την πρώτη, αντί για έξι εβδομάδες.