Πολιτική Φαρμάκoυ

Θ.Τρύφων: Λουκέτο στις ελληνικές φαρμακευτικές ”βάζει”ο Σαμαράς

Θ.Τρύφων: Λουκέτο στις ελληνικές φαρμακευτικές ”βάζει”ο Σαμαράς

 

Σε λουκέτο οδηγούνται οι ελληνικές φαρμακευτικές εταιρίες βάζοντας τέλος στο ελληνικό φάρμακο με την υπογραφή της κυβέρνησης υποστήριξε, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Θεόδωρος Τρύφων, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

‘’Ο προϋπολογισμός για το φάρμακο είναι δεδομένο ότι είναι πολύ χαμηλός και προειδοποίησε ότι δυστυχώς θα έχουμε πιθανότατα ελλείψεις φαρμάκων και αυξημένη συμμετοχή για τους ασφαλισμένους’’ τόνισε ο κ. Τρύφων .

Απροκάλυπτη χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), την παρέμβαση της τρόικα αφού εξειδικεύει και προσπαθεί να διατεθούν 2 δισεκατομμύρια ευρώ της δαπάνης στην Υγεία,με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να προωθούνται συγκεκριμένα φάρμακα. Ενώ, υπογράμμισε ο κ. Τρύφων ότι στην περίπτωση που συνεχιστούν οι μειώσεις τιμών στα φάρμακα αλλά και το μέτρο της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία, τότε σε 18 μήνες με 2 χρόνια, δεν θα υπάρχει ελληνικό φάρμακο’’

Παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην ίδια εκπομπή ότι ”είχα ζητήσει η δαπάνη στην Υγεία να διαμορφωθεί στα 2,150 δισεκατομμύρια, ωστόσο ο στόχος να καθορίζεται από τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης. Παρόλα αυτά, επέμεινε στην υπεράσπιση της πολιτικής που ακολουθείται, με τις ευλογίες της τρόικας. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο η φαρμακευτική δαπάνη συγκρατήθηκε εντός στόχου, λόγω του πλαφόν στη συνταγογράφηση και του νέου δελτίου τιμών των φαρμάκων.’’

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αύξηση της ευελιξίας στην παραγωγή φαρμάκου από την έναρξη της πανδημίας COVID-19

Οι δέκα κορυφαίοι παράγοντες επιρροής στα ψηφιακά φαρμακευτικά προϊόντα το 4ο τρίμηνο του 2020

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Janssen. : Τι περιέχει ;

Στις 27 Φεβρουαρίου 2020 ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ανακοίνωσε την έγκριση για επείγουσα χορήγηση του εμβολίου Ad.26.COV2S (ή JNJ-78436725) έναντι του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 της εταιρείας Janssen.

Όταν οι φαρμακευτικές της Ινδίας προσπαθούν για την παραγωγή ποιοτικού φαρμάκου

Μακροπρόθεσμα, ο Gupta της Lupine επεσήμανε ότι οι ινδικές εταιρείες φαρμάκων έπρεπε «να κάνουν ό, τι χρειάζεται» για να διατηρήσουν τη σημαντική τους θέση στον παγκόσμιο χάρτη. «Δημιουργήσαμε τη θέση που έχει η Ινδία στον γενικό χάρτη με την αξία μας και είναι στο χέρι μας να μην τη χάσουμε», είπε, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο εφησυχασμού.

Το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson πήρε το πράσινο φως για χρήση στις ΗΠΑ

Εμβόλιο κορωνοϊός: Πέρα από το ότι είναι μονοδοσικό, το εν λόγω εμβόλιο έχει επίσης το υλικοτεχνικό πλεονέκτημα ότι μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες ψυγείου, κάτι που θα διευκολύνει σημαντικά τη διανομή του.

Έγκριση στη χρήση κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron έδωσε ο ΕΜΑ

Η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ σημείωσε ότι η αξιολόγηση σε πραγματικό χρόνο του συνδυασμού αυτού αντισωμάτων συνεχίζεται και θα αποτελέσει τη βάση για τη σύστασή της για μια υπό όρους άδεια κυκλοφορίας στην ΕΕ. Η EMA αξιολογεί επίσης τις θεραπείες αντισωμάτων των Eli Lilly και Celltrion.

Η Ανοσο-Ογκολογία στην COVID-19 εποχή: Νέες συνθήκες και εξελίξεις στη φροντίδα των ασθενών

Παγκοσμίως, 1 στους 6 θανάτους οφείλεται στον καρκίνο. Όμως, αυτό ενδεχομένως να αλλάξει στο κοντινό μέλλον, χάρη σε μια κατηγορία ογκολογικών θεραπειών που τα τελευταία χρόνια έχει βελτιώσει σημαντικά την πρόγνωση των ασθενών με αρκετές μορφές προχωρημένου ή μεταστατικού καρκίνου: την Ανοσο-Ογκολογία.

Η αύξηση των τιμών τροπονίνης στον ορό σε ασθενείς με βαριά λοίμωξη COVID-19

Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό European Heart Journal (DOI: 10.1093/eurheartj/ehab075) παρατηρήθηκε ότι το 54% των ασθενών που ανέρρωσαν από σοβαρή COVID 19 λοίμωξη και είχαν αυξημένες τιμές τροπονίνης κατά τη νοσηλεία τους, είχαναπεικονιστικά ευρήματα ισχαιμικών ή ινωτικών αλλοιώσεων σε μαγνητική τομογραφία καρδιάς (CMR).

Τελ Αβίβ: Η 1η συναυλία μόνο για εμβολιασμένους είναι γεγονός

Κορωνοϊός Ισραήλ: Οι παρευρισκόμενοι υποχρεώθηκαν να παρουσιάσουν ένα «πράσινο διαβατήριο», ένα πιστοποιητικό επικυρωμένο από τις κρατικές αρχές το οποίο δείχνει ότι είχαν λάβει και τις δύο δόσεις ενός εμβολίου περισσότερο από μια εβδομάδα πριν την εκδήλωση ή ότι είχαν αναρρώσει από την Covid-19 και θεωρούνται ότι έχουν ανοσία.