Πολιτική Φαρμάκoυ

Θ.Τρύφων: Λουκέτο στις ελληνικές φαρμακευτικές ”βάζει”ο Σαμαράς

Θ.Τρύφων: Λουκέτο στις ελληνικές φαρμακευτικές ”βάζει”ο Σαμαράς

 

Σε λουκέτο οδηγούνται οι ελληνικές φαρμακευτικές εταιρίες βάζοντας τέλος στο ελληνικό φάρμακο με την υπογραφή της κυβέρνησης υποστήριξε, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Θεόδωρος Τρύφων, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

‘’Ο προϋπολογισμός για το φάρμακο είναι δεδομένο ότι είναι πολύ χαμηλός και προειδοποίησε ότι δυστυχώς θα έχουμε πιθανότατα ελλείψεις φαρμάκων και αυξημένη συμμετοχή για τους ασφαλισμένους’’ τόνισε ο κ. Τρύφων .

Απροκάλυπτη χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), την παρέμβαση της τρόικα αφού εξειδικεύει και προσπαθεί να διατεθούν 2 δισεκατομμύρια ευρώ της δαπάνης στην Υγεία,με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να προωθούνται συγκεκριμένα φάρμακα. Ενώ, υπογράμμισε ο κ. Τρύφων ότι στην περίπτωση που συνεχιστούν οι μειώσεις τιμών στα φάρμακα αλλά και το μέτρο της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία, τότε σε 18 μήνες με 2 χρόνια, δεν θα υπάρχει ελληνικό φάρμακο’’

Παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην ίδια εκπομπή ότι ”είχα ζητήσει η δαπάνη στην Υγεία να διαμορφωθεί στα 2,150 δισεκατομμύρια, ωστόσο ο στόχος να καθορίζεται από τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης. Παρόλα αυτά, επέμεινε στην υπεράσπιση της πολιτικής που ακολουθείται, με τις ευλογίες της τρόικας. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο η φαρμακευτική δαπάνη συγκρατήθηκε εντός στόχου, λόγω του πλαφόν στη συνταγογράφηση και του νέου δελτίου τιμών των φαρμάκων.’’

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Έρευνα: Ενέσιμα εμφυτεύματα και εμβόλιο έναντι του SARS-CoV-2

Pfizer: Περιορισμός στις καθυστερήσεις του εμβολίου εντός μίας εβδομάδας

Η AstraZeneca κατέθεσε αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας στον ΕΜΑ

AstraZeneca εμβόλιο: Κατέθεσε αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας στον ΕΜΑ. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έλαβε αίτηση για άδεια κυκλοφορίας υπό όρους (CMA) για το εμβόλιο COVID- 19 που παρασκευάστηκε από την  AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η αξιολόγηση του εμβολίου, γνωστού ως COVID- 19 Εμβόλιο AstraZeneca, θα συνεχιστεί κάτω από ένα ταχύ χρονοδιάγραμμα.

Ιορδανία: Το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm χορηγήθηκε σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους

Κορωνοϊός: "Η Ιορδανία συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές του κινεζικού εμβολίου, ο πρωθυπουργός, μερικοί υπουργοί και εγώ ο ίδιος εμβολιαστήκαμε με αυτό", δήλωσε ο Ναζίρ Ομπέιντατ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Έρχεται νέο εμβόλιο κατά της Covid-19 από συνεργασία CureVac - Bayer

Κορωνοϊός: Με βάση τη συμφωνία συνεργασίας, η CureVac θα είναι ο κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας για το προϊόν, ενώ η Bayer θα υποστηρίξει τη CureVac με διάφορες διαδικασίες στις χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και επιλεγμένων επιπλέον αγορών.

Έγκριση για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V ζητά βραζιλιάνικη φαρμακευτική εταιρεία

Κορωνοϊός Sputnik-V: Ο Φερνάντο ντε Κάστρο Μάρκες, διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας União Química Farmacêutica Nacional δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα είναι διαθέσιμες τον επόμενο μήνα, καθώς η εταιρεία διασφάλισε την έγκρισή του από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας Anvisa.

Γιατί καθυστερούν τα εμβόλια, τι φταίει; Υπάρχει λύση;

Η Eυρωπαϊκή Επιτροπή καλούσε τον Απρίλιο τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν ότι οι Ευρωπαίοι θα έχουν πρόσβαση σε βασικά φάρμακα κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Η πανδημία είχε αναδείξει σημαντικές προκλήσεις σε ό,τι αφορά στην διασφάλιση του εφοδιασμού με τα αναγκαία κρίσιμα φάρμακα, καθώς και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει μία τέτοια πανδημία στην αλυσίδα εφοδιασμού των φαρμάκων στην ΕΕ.

H ΕΕ εξετάζει την έγκριση για το εμβόλιο Covid-19 της Moderna

Εμβόλιο Κορωνοϊός: Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και το Ισραήλ έχουν ήδη εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου Moderna. Οι ΗΠΑ του έδωσαν το πράσινο φως για χρήση έκτακτης ανάγκης σε άτομα άνω των 18 ετών στις 18 Δεκεμβρίου.