Πολιτική Φαρμάκoυ

Σχέδιο για συγκράτηση τιμών και προσβασιμότητα σε φάρμακα κατά του κοροναϊού

Σχέδιο για συγκράτηση τιμών και προσβασιμότητα σε φάρμακα κατά του κοροναϊού

Αφού οι δημοκρατικοί της βουλής των αντιπροσώπων ανακοίνωσαν ένα σχέδιο για να διασφαλίσουν ότι τα φάρμακα και τα εμβόλια για το Covid-19 είναι προσιτά και προσβάσιμα σε όλους, ένας συνασπισμός συντηρητικών ομάδων άρχισε να εργάζεται υπόγεια για να υπονομεύσει αυτήν την προσπάθεια.

Στις 15 Απριλίου, ο εκπρόσωπος Jan Schakowsky, D-Ill., Μαζί με τους εκπροσώπους Peter DeFazio, D-Ore., Rosa DeLauro, D-Conn. Και Lloyd Doggett, D-Texas, έθεσαν βασικές αρχές για την ανάπτυξη και τιμολόγηση θεραπειών και εμβολίων του κοροναϊού. Τα αιτήματά τους ήταν απλά: Οι φαρμακευτικές εταιρείες πρέπει να καθορίσουν λογικές τιμές για τα φάρμακά τους και τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ή την πρόληψη του Covid-19. Θα πρέπει να απαιτείται να δημοσιοποιούν το κόστος της έρευνας και κατασκευής αυτών των προϊόντων. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανέφεραν οι νομοθέτες, οι εταιρείες δεν πρέπει να μπορούν να επωφελούνται αποκλειστικά από αυτά τα δυνητικά σωτήρια φάρμακα.

«Η αποκλειστικότητα καθορίζει ποιος έχει πρόσβαση, ποιος μπορεί να κατασκευάσει και πώς αυξάνουμε την παραγωγή για να καλύψουμε την ανάγκη», σημείωσαν τα μέλη του Κογκρέσου σε ένα δελτίο τύπου εκείνη την εποχή. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτές τις αποφάσεις σε μια μόνο ιδιωτική εταιρεία με κίνητρο το κέρδος».

Λίγοι έχουν μιλήσει ενάντια στις προστασίες που είχαν σχεδιαστεί για να διασφαλίσουν δίκαιη πρόσβαση σε σωτήρια φάρμακα – τουλάχιστον δημόσια. Αλλά ιδιωτικά, ένας συνασπισμός συντηρητικών ομάδων επιτέθηκε στις προτεινόμενες προστατευτικές ασθενούς ως «επικίνδυνες, αποδιοργανωτικές και απαράδεκτες». Σε επιστολή της 7ης Μαΐου , εκπρόσωποι 31 ομάδων, συμπεριλαμβανομένου του Ινστιτούτου Hudson, του Συμβουλίου για τους Πολίτες ενάντια στα Κυβερνητικά Απόβλητα και της Δράσης των Καταναλωτών για μια Ισχυρή Οικονομία, κάλεσαν το Κογκρέσο να απορρίψει τις οδηγίες τιμολόγησης των φαρμάκων και υπερασπίστηκε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και το αποκλειστικό δικαίωμα κέρδους από φάρμακα ως «τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Αμερικής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 15 από τις ομάδες που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των φαρμακευτικών εταιρειών να επωφελούνται αποκλειστικά από προϊόντα που σχετίζονται με κοροναϊούς έχουν λάβει χρηματοδότηση από τη φαρμακευτική βιομηχανία. Μεταξύ των οργανώσεων που υπέγραψαν την επιστολή και έλαβαν επίσης δωρεές είτε από εταιρείες φαρμάκων είτε από τις εμπορικές ομάδες που τις εκπροσωπούν είναι η Αμερικανική Νομοθετική Επιτροπή Ανταλλαγής Δράσης, της οποίας η μητρική οργάνωση, ALEC, έλαβε τουλάχιστον 530.000 $ από την εμπορική ομάδα Pharmaceutical Research and Manufacturers of America ή PhRMA, από το 2015 · Αμερικανοί για έναν Ισορροπημένο Προϋπολογισμό, ο οποίος έχει λάβει περισσότερα από 375.000 $ από το PhRMA από το 2015. και το Ινστιτούτο για την Πολιτική Καινοτομίας, το οποίο έλαβε 374.500 $ από το PhRMA κατά την ίδια περίοδο. Συνολικά, 15 από τις 31 ομάδες έλαβαν 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε συνεισφορές φαρμακευτικής βιομηχανίας μεταξύ 2015 και 2019, σύμφωνα με ανάλυση των φορολογικών αρχειοθετήσεων και άλλων αρχείων από το Public Citizen.

Η φαρμακευτική βιομηχανία, η οποία δαπάνησε 295 εκατομμύρια δολάρια για την άσκηση πίεσης το 2019, πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τομέα στις ΗΠΑ, υπερασπίστηκε το παρόν σύστημα ανάπτυξης και τιμολόγησης φαρμάκων ως αποτελεσματικό τρόπο παροχής κινήτρων για τις απαραίτητες επενδύσεις στη φαρμακευτική καινοτομία. Επί του παρόντος, οι φαρμακευτικές εταιρείες μπορούν να αποκτήσουν διπλώματα ευρεσιτεχνίας, τα οποία συνήθως τους χορηγούν 20 χρόνια ιδιοκτησίας. Ξεχωριστά, μπορούν να αποκτήσουν αποκλειστικότητα για τα φάρμακά τους, κάτι που μπορεί να απαγορεύσει την πώληση ανταγωνιστικών προϊόντων. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με το PhRMA, το οποίο εκπροσωπεί εταιρείες έρευνας βιοτεχνολογίας, τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας είναι το κλειδί για τη δημιουργία των απαραίτητων φαρμάκων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΣΦΕΕ Κλινικές Μελέτες: Το μεγαλύτερο όφελος είναι για τους Έλληνες ασθενείς

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για το PhARMA Innovation Forum Greece

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επείγουσα ανάγκη για αλλαγή στη διαχείριση της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου (ΧΝΝ) στην Ελλάδα

Νέα Έκθεση του Economist Impact αναδεικνύει την επείγουσα ανάγκη για αλλαγή στη διαχείριση της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου (ΧΝΝ) στην Ελλάδα.Η ΧΝΝ επηρεάζει έναν στους 10 ενήλικες στην Ευρώπη, ωστόσο παραμένει σημαντικά υποδιαγνωσμένη.

Απεταμίνη: Ένα παράνομα εισαγόμενο προϊόν αύξησης βάρους

H απεταμίνη διατίθεται παράνομα στην αγορά για αύξηση βάρους και αύξηση της σωματικής διάπλασης.Μια δημοσιευμένη αναφορά περιγράφει ένα άτομο που ανέπτυξε αυτοάνοση ηπατίτιδα μετά από έξι εβδομάδες καθημερινής χρήσης απεταμίνης.

Ευρωπαικό Κοινοβούλιο: Ανοίγει η συζήτηση για την νέα φαρμακευτική νομοθεσία

Ευρωπαικό Κοινοβούλιο: Η Πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μεταρρύθμιση των φαρμακευτικών προϊόντων η οποία δημοσιεύθηκε στις 26 Απριλίου, θα συζητηθεί στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

Η φαρμακευτική νομοθεσία στην ΕΕ απειλεί να σαμποτάρει το καινοτόμο φάρμακο

Η φαρμακευτική νομοθεσία στην ΕΕ απειλεί να σαμποτάρει το καινοτόμο φάρμακο στην Ευρώπη και να απομακρύνει ακόμα περισσότερο τους Ευρωπαίους ασθενείς από θεραπείες αιχμής. Η απάντηση EFPIA-ΣΦΕΕ στη δημοσίευση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ

Έλενα Χουλιάρα: Πώς θα ενισχύσουμε τη βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα του ΕΣΥ

''Με σταθερό στόχο τη θωράκιση και την περαιτέρω ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας, η AstraZeneca συμμετέχει ενεργά στον διάλογο με κορυφαίους επιστήμονες και εκπροσώπους του τομέα της υγείας, αναδεικνύοντας την ανάγκη για στήριξη του συστήματος υγείας. '', επεσήμανε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου στο panel του Delphi Economic Forum το οποίο εστίασε στις προτάσεις της μελέτης Partnership for Health System Sustainability & Resilience (PHSSR).

Κώστας Παπαγιάννης στο Φόρουμ Δελφών: Τρεις προκλήσεις και μια ευκαιρία στην φαρμακευτική νομοθεσία

Ο Κώστας Παπαγιάννης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas, συμμετείχε στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και αναφέρθηκε στην αναθεώρηση της ευρωπαϊκής φαρμακευτικής νομοθεσίας, αναλύοντας τις τρεις προκλήσεις και τη μια ευκαιρία που παρουσιάζονται.

Αναθεωρείται η φαρμακευτική πολιτική για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις φαρμάκων

H Επιτροπή προτείνει την αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ έτσι ώστε να γίνει πιο ευέλικτη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων σε ολόκληρη την ΕΕ.Μαργαρίτης Σχοινάς και Στέλλα Κυριακίδου παρουσίασαν την πρόταση για την ιστορική αλλαγή της φαρμακευτικής πολιτικής.