Πολιτική Φαρμάκoυ

Νέο τακτικό μέλος στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων

Νέο τακτικό μέλος στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων

Η κ. Δέσποινα Μακριδάκη ορίστηκε ως νέο τακτικό μέλος της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων στη θέση του τ. Διευθυντή φαρμάκων του υπουργείου Υγείας κ. Στ. Ευαγγελάτου.

Η κ. Μακριδάκη ήταν μέχρι χθές πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ) . Η αλλαγή συνοδεύτηκε και από αλλαγή των αναπληρωτών τους, ενώ γραμματέας της επιτροπής αναλαμβάνει η κ. Παναγιώτα Φωστίνη, υπάλληλος του υπουργείου, με αντικαταστάτριά της, την κ. Βαρ. Μάγκου, επίσης υπάλληλο του υπουργείου που υπηρετεί στο γραφείο Υπουργού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιβεβαιώθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του healthweb για χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων πρόληψης από την Covid-19

Αποκλειστικό: Άνοιξε η πλατφόρμα για το νέο φάρμακο -συνδυασμός μονοκλωνικών αντισωμάτων για πρόληψη από την Covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΠΕΦ: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής του κλάδου φαρμάκου στην Ευρώπη

ΠΕΦ: Θετικός για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την ανάδειξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας σε πρωταγωνιστή του κλάδου φαρμάκων στην Ευρώπη εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Θ. Τρύφων στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist.

Γιατί τα ποσά για clawback δεν συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας;

Τα ποσά για clawback και για τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που επιστρέφουν στο κράτος οι πάροχοι των υπηρεσιών υγείας αποτελούν δαπάνες υγείας που καταναλώθηκαν από τους ασθενείς και θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας.

Νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τον τομέα υγείας στη μετά Covid εποχή

Στην ετήσια έκθεση «Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2021» παρουσιάζονται τα βασικά διαρθρωτικά στοιχεία, οι εξελίξεις και οι τάσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, στον χώρο του φαρμάκου και το ευρύτερο οικοσύστημα της υγείας.