Πολιτική Φαρμάκoυ

Νέες τιμές φαρμάκων από την Πέμπτη στα φαρμακεία

Νέες τιμές φαρμάκων από την Πέμπτη στα φαρμακεία

 

Το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων θα έχει ισχύει από την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι τιμές 1.600 γενοσήμων για 100 περίπου καινοτόμα σκευάσματα και για off patent.

Η παραπάνω υπουργική Απόφαση που αναρτήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2013 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αφορά για στην ισχύς του νέου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης για τα ιδιωτικά φαρμακεία καθώς για τις φαρμακευτικές εταιρίες , το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων ισχύει από τις 2 Σεπτεμβρίου και για τις φαρμακαποθήκες από τις 9 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

70% επιτυχία για το νέο εμβόλιο της Οξφόρδης

Τα επόμενα βήματα για να φτάσουν τα εμβόλια στους παραλήπτες τους

Μπουρλά: Το εμβόλιο θα διανεμηθεί αμέσως μετά την έγκριση του

Μπουρλά pfizer: Το εμβόλιο θα διανεμηθεί αμέσως μετά την έγκριση του. Ο Albert Bourla δήλωσε στο Sky News ότι η ανακάλυψη της αποτελεσματικότητας του εμβολίου  ήταν η “πιο λαμπρή μέρα” της ζωής του. Ο γενικός διευθυντής στη συνέντευξη που έδωσε στο δίκτυο Sky News είπε ότι η εταιρεία του θα υποβάλει αίτηση για άδεια από […]

Στιγμή ορόσημο στην ανάπτυξη του υποψήφιου εμβολίου της Moderna

Αυτή η ιδιαίτερα θετική εξέλιξη από την ενδιάμεση ανάλυση της Φάσης 3 της δοκιμής μας προσφέρει την πρώτη κλινική επικύρωση ότι το εμβόλιό μας μπορεί να αποτρέψει την μόλυνση από COVID-19 και να προλάβει την βαριάς μορφής νόσηση,» δήλωσε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

Εμβόλιο στα αρχικά στάδια κλινικών δοκιμών ετοιμάζει Γερμανική φαρμακευτική εταιρεία

Το εμβόλιο της Curevac βρίσκεται επί του παρόντος στα αρχικά στάδια των κλινικών δοκιμών και δεν μπορεί ακόμα να προβλεφθεί εάν τελικά θα είναι αποτελεσματικό και ασφαλές. Ούτε η ανάπτυξη του δραστικού συστατικού των εταιρειών Biontech και Pfizer έχει όμως ακόμη ολοκληρωθεί.