Πολιτική Φαρμάκoυ

Κορωνοϊός εμβόλια: Αυξάνεται η εμπιστοσύνη στην Ευρώπη, χάνεται σε Ασία – Αφρική

Κορωνοϊός εμβόλια: Αυξάνεται η εμπιστοσύνη στην Ευρώπη, χάνεται σε Ασία – Αφρική

Κορωνοϊός εμβόλια: Η εμπιστοσύνη του κοινού στην ασφάλεια των εμβολίων αυξάνεται σιγά-σιγά στην Ευρώπη, ακόμη και όταν μειώνεται σε περιοχές της Ασίας και της Αφρικής, ανέφεραν οι ερευνητές, ζητώντας μεγαλύτερη επένδυση σε εκστρατείες ενημέρωσης για την υγεία για το επερχόμενο εμβόλιο Covid-19. Η μεγαλύτερη παγκόσμια έρευνα για την εμπιστοσύνη στα εμβόλια, που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Lancet, δείχνει σαφείς συνδέσεις μεταξύ πολιτικής αστάθειας και παραπληροφόρησης και των επιπέδων εμπιστοσύνης στην ασφάλεια των φαρμάκων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απαριθμεί την διστακτικότητα των εμβολίων ως μία από τις 10 κορυφαίες απειλές για την υγεία στον κόσμο και τα επίπεδα εμβολιασμού που κάλυψαν έχουν εμφανίσει εστίες πρόληψης νόσων, όπως η πολιομυελίτιδα και η ιλαρά τα τελευταία χρόνια. Η έρευνα σχεδόν 300.000 ερωτηθέντων δείχνει ότι η εμπιστοσύνη στην ασφάλεια των εμβολίων αυξάνεται – με ορισμένες εξαιρέσεις – σε ολόκληρη την Ευρώπη.

  • Στη Γαλλία, όπου η εμπιστοσύνη στα εμβόλια ήταν σταθερά χαμηλή για δεκαετίες, δείχνει αύξηση από 22% σε 30% των ανθρώπων που συμφωνούν έντονα ότι είναι ασφαλείς.
  • Στη Βρετανία, η εμπιστοσύνη στην ασφάλεια των εμβολίων αυξήθηκε από 47% τον Μάιο του 2018 σε 52% τον Νοέμβριο του 2019. Ωστόσο, η Πολωνία και η Σερβία σημείωσαν σημαντική μείωση της εμπιστοσύνης των δημόσιων εμβολίων.
  • Το Αφγανιστάν, οι Φιλιππίνες, η Ινδονησία, η Νιγηρία και το Πακιστάν είδαν “ουσιαστικές” αυξήσεις στον αριθμό των ανθρώπων που διαφωνούν έντονα ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή μεταξύ του 2015 και του 2019.
  • Στο Αζερμπαϊτζάν, η δημόσια δυσπιστία αυξήθηκε από 2% σε 17% σε αυτό το χρονικό πλαίσιο.

Οι συγγραφείς της έρευνας αποδίδουν αυτή την «ανησυχητική τάση» εν μέρει στην πολιτική αστάθεια και τον θρησκευτικό εξτρεμισμό.  Δείτε επίσης: Κορωνοϊός πειραματικά εμβόλια: Οι κατασκευαστές, η βιομηχανία φαρμάκων και η έκτακτη ανάγκη

covid.jpg

Η Heidi Larson από τη σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, η οποία ηγήθηκε της έρευνας, δήλωσε ότι η διαδικτυακή παραπληροφόρηση ήταν επίσης ένα σημαντικό πρόβλημα. “Όταν υπάρχει μεγάλη πτώση της κάλυψης εμβολιασμού, συμβαίνει συχνά επειδή υπάρχει μη αποδεδειγμένη ασφάλεια του εμβολίου που προκαλεί αμφιβολίες και δυσπιστία”, είπε. Η Larson είπε ότι η δημόσια δυσπιστία στους πολιτικούς γενικά έπαιξε επίσης πιθανό ρόλο.

Καθώς ο κόσμος αγωνίζεται για να βρει ένα εμβόλιο για να τερματίσει ενδεχομένως την πανδημία Covid-19, οι ερευνητές προειδοποίησαν ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να αυξήσουν τις επενδύσεις σε δημόσιες ενημερωτικές εκστρατείες καθώς και σε υποδομές διανομής. Χωρίς αυτό, ο Daniel Salmon από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του John Hopkins Bloomberg είπε ότι «υπάρχει κίνδυνος εμβολίων SARS-CoV-2 να μην φτάσουν ποτέ στο δυναμικό τους λόγω της συνεχιζόμενης αδυναμίας γρήγορης και αποτελεσματικής ανταπόκρισης σε δημόσια προβλήματα σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων, αληθινά ή αλλιώς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

170 εκ ευρώ το ύψος της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για  εμβόλια

Επεκτείνονται οι ενδείξεις φαρμακευτικού σκευάσματος της Lavipharm και στην ημικρανία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πειραματικό φάρμακο της Merck που θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία ως το πρώτο από του στόματος αντιικό φάρμακο για τη θεραπεία της covid

Φαρμακευτική Merck:Η αμερικανική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αγοράσει αρκετά χάπια για τη θεραπεία 1,7 εκατομμυρίων ανθρώπων, υποθέτοντας ότι ο FDA εγκρίνει το φάρμακο. Εν αναμονή της ομοσπονδιακής έγκρισης, η Merck αναμένει να παράγει 10 εκατομμύρια δόσεις θεραπείας έως το τέλος του 2021. Έχει επίσης συμβάσεις με κυβερνήσεις παγκοσμίως.

Τρεις μεγάλες ομάδες φαρμάκων για την θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Σκλήρυνση κατά πλάκας θεραπεία: Η Σκλήρυνση κατά πλάκας Σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) είναι η πιο συχνή αυτοάνοση νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος και υπολογίζεται οτι σε όλο τον κόσμο πάσχουν περίπου 2.8 εκατομμύρια άτομα, με το 1 εκατομμύριο  να ζει στις Η.Π.Α.

Νέοι κλειστοί προϋπολογισμοί σε φάρμακα

Κλειστός προϋπολογισμός φαρμάκων: Σας παρουσιάζουμε τα φάρμακα που θεσπίστηκε κλειστός προϋπολογισμός και τα οποία θα διατεθούν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στο πότε θα ξεκινήσει η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα στην Ελλάδα

Θάνος Πλεύρης Μονοκλωνικά: Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε πρόσφατα σχόλια εκ μέρους της αντιπολίτευσης, εξηγώντας πού βρισκόμαστε σε σχέση με τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα στην Ελλάδα.

Έγκριση FDA για χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου Pfizer-BioNTech στους άνω των 65 κι ευπαθείς

FDA τρίτη δόση: Ο FDA ενέκρινε χθες τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19 της Pfizer-BioNTech σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω και σε νεότερα άτομα υψηλού κινδύνου.

Νέες Οδηγίες για θεραπεία ασθενών με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια

Bayer: Νέες Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας συμπεριλαμβάνουν την αγωγή με βερισιγουάτη της Bayer για ασθενείς με χρόνια συμπτωματική καρδιακή ανεπάρκεια και μειωμένο κλάσμα εξώθησης.