Πολιτική Φαρμάκoυ

Γαλλικές αρχές υγείας: Τα αντιφλεγμονώδη μπορεί να επιδεινώσουν τον Κοροναϊό

Γαλλικές αρχές υγείας: Τα αντιφλεγμονώδη μπορεί να επιδεινώσουν τον Κοροναϊό

Οι ασθενείς με κοροναϊό δεν πρέπει να λαμβάνουν ορισμένα αντιφλεγμονώδη διότι επιδεινώνουν την λοίμωξη όπως είναι η δραστική ουσία Ιβουπροφαίνη, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Υγείας Olivier Véran .

Την δραστική ουσία Ιβουπροφαίνη περιέχουν φάρμακα τα οποία διατίθενται και στην Ελλάδα και είναι: Algofren, Advil, Brufen και Nurofen. 

Συγκεκριμένα , ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι οι ασθενείς σε περίπτωση πυρετού μπορούν να λαμβάνουν παρακεταμόλη, αντί για ιβουπροφαίνη τονίζοντας ότι ‘’Εάν λαμβάνετε ήδη αντιφλεγμονώδη φάρμακα, ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας.’’

Οι αρμόδιοι για την υγεία επισημαίνουν ότι τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα είναι γνωστό ότι αποτελούν κίνδυνο για άτομα με μολυσματικές ασθένειες, επειδή τείνουν να μειώνουν την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος. Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας πρόσθεσε ότι οι ασθενείς θα πρέπει να επιλέγουν παρακεταμόλη επειδή «θα μειώσει τον πυρετό χωρίς αντεπίθεση της φλεγμονής».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τον τομέα υγείας στη μετά Covid εποχή

Ανοίγει η πλατφόρμα για την 4η δόση στους άνω των 30 ετών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διάθεση αντιικών χαπιών από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

Αντιιικά: Το Υπουργείο Υγείας, με την αμέριστη υποστήριξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών έχει μεριμνήσει για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών με Covid-19 στις θεραπείες αντιικών χαπιών τις ημέρες των αργιών - εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο από το γιατρό τους.

Συνάντηση της PIF με Πλεύρη και Σκέρτσο

Η πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum (PIF) Greece συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη αλλά και τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο και τον Γενικό Γραμματέα συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Θανάσης Κοντογεώργης.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Κοινή αγορά εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Ευρωπαϊκή Ένωση: Οι 27 χώρες της ΕΕ συμφώνησαν ότι η HERA θα προμηθεύσει τα εμβόλια για λογαριασμό τους το συντομότερο δυνατό, ενώ οι ακριβείς διαδικασίες θα καθοριστούν με τα κράτη μέλη τις επόμενες ημέρες.

Στα σκαριά η διάθεση προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης από τα φαρμακεία

Στη διευκόλυνση επενδύσεων για την παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης τόσο για την κάλυψη της ελληνικής αγοράς, όσο και για εξαγωγές στοχεύει το νομοθετικό πλαίσιο N. 4523/2018.