Πολιτική Φαρμάκoυ

Εμβόλιο Sputnik – V: Έγκριση μέχρι Μάρτιο – Απρίλιο

Εμβόλιο Sputnik – V: Έγκριση μέχρι Μάρτιο – Απρίλιο

Εμβόλιο Sputnik – V: Ο Covid έφερε όχι μόνο τις συνήθεις επιχειρηματικές αλλαγές για τα εργαστήρια του Δρ Reddy, αλλά και τους cyberhackers που χτυπούν τις πόρτες του.

Ο συμπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του φαρμακευτικού γίγαντα G V Prasad λέει ότι το εμβόλιο Sputnik V, το οποίο παράγει, θα πρέπει να πάρει την έγκριση της κυβέρνησης μέχρι το Μάρτιο – Απρίλιο, καθώς η δοκιμή φάσης ΙΙΙ θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου…

Πώς επηρέασε ο Covid την επιχείρησή σας;

Δεν είχαμε επιχειρηματική πρόκληση, αλλά είχαμε επιχειρησιακές προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε καλά. Αρχικά, είχαμε πολλούς ανθρώπους θετικούς στον Covid, αλλά κάναμε καλή δουλειά δοκιμάζοντας καθημερινά και απομονώνοντας τους ανθρώπους, οπότε οι λειτουργίες ανέκαμψαν πολύ γρήγορα. Διπλασιάσαμε τον στόλο μεταφορών μας και μειώσαμε τον αριθμό των ατόμων στον όροφο του καταστήματος συνδυάζοντας ορισμένες εργασίες και δημιουργώντας 12ωρες βάρδιες.

Πόσο έχουν επανέλθει οι εργασίες στο φυσιολογικό;

Είναι νορμάλ. Τα τελευταία τρία τρίμηνα, επιδείξαμε ανάπτυξη σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, εξακολουθούμε να έχουμε ορισμένα προβλήματα σε μία από τις τοποθεσίες μας στο Μεξικό, όπου η συμμετοχή είναι πολύ χαμηλή.

Ποιες στρατηγικές επιχειρηματικές επανευθυγράμμισε η πανδημία;

Έπρεπε να αντιδράσουμε στην κατάσταση covid και ξεκινήσαμε δύο προϊόντα εδώ (Favipiravir και Remdesivir). Εξακολουθούμε να κάνουμε κάποιες κλινικές δοκιμές και ελπίζουμε να διανείμουμε το εμβόλιο Sputnik. Οι αντι-ιογενείς δεν ήταν ποτέ μέρος του χαρτοφυλακίου μας. Αλλά καθώς η χώρα το χρειαζόταν, αντιδράσαμε πολύ γρήγορα και πήραμε τα προϊόντα στην αγορά σε χρόνο ρεκόρ.

Καμία ενημέρωση σχετικά με την κυκλοφορία του Sputnik V;

Έχουμε μια δοκιμή 1.500 ασθενών (φάση ΙΙΙ) σε εξέλιξη. Μας ζητήθηκε να κάνουμε 1.600 (φάση ΙΙ/ΙΙΙ). Η μεγαλύτερη (στη Ρωσία) τελειώνει σχεδόν. Έτσι, στο τέλος Φεβρουαρίου, θα πάρουμε το πλήρες πακέτο δεδομένων. Θα προσθέσουμε τα δεδομένα μας σε αυτό και θα τα υποβάλουμε στην κυβέρνηση. Νομίζω ότι μέχρι το Μάρτιο – Απρίλιο, θα πρέπει να πάρουμε έγκριση.

Ποιος ήταν ο αντίκτυπος της κυβερνοεπίθεσης; Είχε σχέση με το εμβόλιο;

Αρκετές εταιρείες αντιμετώπισαν κυβερνοεπιθέσεις. Ήταν περισσότερο σαν μια ταλαιπωρία που χρειαζόταν κάποια προσπάθεια για να αποκατασταθεί. Τίποτα μόνιμης φύσης.

Ποιες νέες ευκαιρίες έχει ξεκλειδώσει ο Covid;

Ο ίδιος ο Covid είναι μια φευγαλέα ευκαιρία. Δεν το θεωρούμε ως μια πολύ στρατηγική ευκαιρία επειδή, αργά ή γρήγορα, θα περιοριστεί. Ωστόσο, η συνολική εστίαση στην υγειονομική περίθαλψη θα βελτιωθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Το Νεπάλ ενέκρινε κινέζικο εμβόλιο για επείγουσα χορήγηση

Κινεζικό εμβόλιο παρέλαβε κράτος - μέλος της Ε.Ε.

Γιώργος Γεωργακόπουλος: ΕΕ και πανδημία - αστείες κριτικές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Ανοσο-Ογκολογία στην COVID-19 εποχή: Νέες συνθήκες και εξελίξεις στη φροντίδα των ασθενών

Παγκοσμίως, 1 στους 6 θανάτους οφείλεται στον καρκίνο. Όμως, αυτό ενδεχομένως να αλλάξει στο κοντινό μέλλον, χάρη σε μια κατηγορία ογκολογικών θεραπειών που τα τελευταία χρόνια έχει βελτιώσει σημαντικά την πρόγνωση των ασθενών με αρκετές μορφές προχωρημένου ή μεταστατικού καρκίνου: την Ανοσο-Ογκολογία.

Η αύξηση των τιμών τροπονίνης στον ορό σε ασθενείς με βαριά λοίμωξη COVID-19

Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό European Heart Journal (DOI: 10.1093/eurheartj/ehab075) παρατηρήθηκε ότι το 54% των ασθενών που ανέρρωσαν από σοβαρή COVID 19 λοίμωξη και είχαν αυξημένες τιμές τροπονίνης κατά τη νοσηλεία τους, είχαναπεικονιστικά ευρήματα ισχαιμικών ή ινωτικών αλλοιώσεων σε μαγνητική τομογραφία καρδιάς (CMR).

Τελ Αβίβ: Η 1η συναυλία μόνο για εμβολιασμένους είναι γεγονός

Κορωνοϊός Ισραήλ: Οι παρευρισκόμενοι υποχρεώθηκαν να παρουσιάσουν ένα «πράσινο διαβατήριο», ένα πιστοποιητικό επικυρωμένο από τις κρατικές αρχές το οποίο δείχνει ότι είχαν λάβει και τις δύο δόσεις ενός εμβολίου περισσότερο από μια εβδομάδα πριν την εκδήλωση ή ότι είχαν αναρρώσει από την Covid-19 και θεωρούνται ότι έχουν ανοσία.

Η J&J ορίζει σχεδόν 4 δισεκατομμύρια δολάρια για την ετυμηγορία Talc

Johnson & Johnson: Η Johnson & Johnson αγωνίζεται εδώ και χρόνια εναντίον αγωγών που ισχυρίζονται ότι οι σκόνες τάλκης προκαλούν καρκίνο, αλλά τώρα οι επενδυτές έχουν την αίσθηση του τι θα μπορούσε να κοστίσει η διαφορά για τον γίγαντα των ναρκωτικών. Και είναι περίπου διπλάσιο από ό, τι είχε καταλάβει η J&J πέρυσι.

Η AstraZeneca ίσως παραδώσει στην ΕΕ λιγότερα από τα μισά συμφωνημένα εμβόλια

Κορωνοϊός εμβόλια: Αυτό το έλλειμμα, το οποίο δεν είχε γίνει γνωστό μέχρι τώρα, έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη μείωση των παραδόσεων κατά το πρώτο τρίμηνο, και ενδέχεται να πλήξει τις προσδοκίες της ΕΕ ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού.

Στη λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων στην Ελλάδα τα δισκία κλαδριβίνης

Δισκία κλαδριβίνης: Στη λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων στην Ελλάδα. Στη θετική λίστα φαρμάκων της Ελλάδας περιλαμβάνεται πλέον η πρώτη βραχείας διάρκειας από του στόματος θεραπεία για την υποτροπιάζουσα πολλαπλή σκλήρυνση υψηλής ενεργότητας. Τα δισκία κλαδριβίνης διαθέτουν αποδεδειγμένη κλινική αποτελεσματικότητα έως και 4 έτη με μέγιστη διάρκεια θεραπείας τις 20 ημέρες σε διάστημα 2 ετών 

Πιο αποτελεσματικό το εμβόλιο της AstraZeneca αν η δέυτερη δόση χορηγηθεί μετά από τρεις μήνες

Εμβόλιο Κορωνοϊού: Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που ανέπτυξε η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι πιο αποτελεσματικό εφόσον η δεύτερη δόση του χορηγηθεί τρεις μήνες μετά την πρώτη, αντί για έξι εβδομάδες.