Τεχνολογία

Τεχνολογία: Μια ματιά στα ασθενοφόρα του μέλλοντος

Τεχνολογία: Μια ματιά στα ασθενοφόρα του μέλλοντος

Τεχνολογία: Η ανάπτυξη της ιατρικής τεχνολογίας παρατηρείται και στην εξέλιξη των ασθενοφόρων.

Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ασθενοφόρων στην Ευρώπη, η WAS, αναπτύσσει 1.300 οχήματα ετησίως χρησιμοποιώντας τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία για να διευκολύνει το χειρισμό των ασθενών και τη φροντίδα. Τα οχήματα χρησιμοποιούν μια ποικιλία εικονικών ενσωματωμένων “βοηθών” για να εξασφαλίσουν την υψηλότερη αποτελεσματικότητα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης.

Έξυπνα ασθενοφόρα

Η έξυπνη υποβοήθηση WAS πραγματοποιεί αυτόματη απογραφή όλων των ενσωματωμένων ιατρικών αναλώσιμων και εξοπλισμού, παρέχοντας στους γιατρούς πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις ημερομηνίες λήξης, τη χρήση και τη συντήρηση και τα διαστήματα. Χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία RFID, αυτό μπορεί να παρακολουθείται εν κινήσει.

Εν τω μεταξύ, το σύστημα υποβοήθησης πόρτας WAS αποφεύγει τον δυνητικά καταστροφικό υπερβολικό θόρυβο διασφαλίζοντας ότι όλες οι πόρτες στο σώμα του κουτιού WAS κλείνουν αθόρυβα. Ο παραϊατρός οδηγεί την πόρτα στο πρώτο μάνδαλο της συσκευής κλεισίματος και στη συνέχεια η πόρτα τραβιέται αυτόματα μέσα στις τσιμούχες, αθόρυβα και χωρίς να προκαλεί κραδασμούς. Οι πόρτες είναι καλά κλειστές και δεν μπορούν να ανοίξουν ξανά. Μια τέτοια ιδέα είναι το πρώτο εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό ασθενοφόρο στον κόσμο που η εταιρεία κυκλοφόρησε πρόσφατα στην κατηγορία GVW 5 τόνων.

Το μοντέλο με διαχείριση μπαταρίας ζυγίζει πέντε τόνους και μπορεί να φτάσει τα 120 χλμ. την ώρα. Με έδρα τη Γερμανία, η εταιρεία προμηθεύει ασθενοφόρα στην Ευρώπη, την περιοχή του Κόλπου, την Ασία και περιοχές της Αφρικής. Διαθέτοντας μία από τις πιο εκτεταμένες σειρές οχημάτων πρώτης απόκρισης και φορτηγών έκτακτης ανάγκης στον κόσμο, η εσωτερική ομάδα ανάπτυξης χρησιμοποιεί επίσης τεχνολογία πλοήγησης με οθόνη αφής και αυτόματο έλεγχο κλιματισμού επί του σκάφους.

Τεχνητή νοημοσύνη

Στη Βρετανία, η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τα συστήματα διαχείρισης των φωτεινών σηματοδοτών, προκειμένου να επιταχυνθούν τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης στους γεμάτους δρόμους της πόλης. Η εταιρεία τεχνολογίας Red Ninja με έδρα το Λίβερπουλ έχει αναπτύξει έναν αλγόριθμο που ονομάζεται Life First Emergency Traffic Control (LiFE) που επιτρέπει στους παραϊατρικούς να χρησιμοποιούν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη συμφόρηση για να χειριστούν την κυκλοφορία.

Η έξυπνη τεχνολογία του Red Ninja ανοίγει το δρόμο για τα πληρώματα ασθενοφόρων. Μέσω εκτενούς ανάλυσης δεδομένων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα φανάρια για τον έλεγχο της συμφόρησης, η ομάδα Red Ninja συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να χειριστεί την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν τεχνητή νοημοσύνη για να αναπτύξουν έναν αλγόριθμο που θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ξεκάθαρη διαδρομή στην κυκλοφορία. Το σύστημα επιτρέπει στα ασθενοφόρα να φτάνουν πιο γρήγορα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ενσωματώνοντας εφαρμογές εντοπισμού διαδρομής ασθενοφόρων με συστήματα διαχείρισης της κυκλοφορίας της πόλης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορεί να γίνει αξιολόγηση στο Σύστημα Υγείας;

Ανοίγει νέος δρόμος για τη γονιδιακή θεραπεία

Ο εξοπλισμός ατομικής προστασίας αλλάζει!

Κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ με τη βοήθεια 10 έξυπνων προϊόντων

Συνεργασία εταιρειών για τη διασφάλιση ερευνητικών ιατρικών προγραμμάτων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έλλειψη κλινικών στοιχείων αποτελεί μεγάλο κενό στην ψηφιακή υγεία

Ιατρική περίθαλψη: Η χρηματοδότηση των αμερικανικών εταιρειών ψηφιακής υγείας αυξήθηκε πέρυσι παρά τις μελέτες που βρήκαν μικρή κλινική επικύρωση και έλλειψη ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων ότι οι λύσεις ψηφιακής υγείας είναι αποτελεσματικές.

5 επιδράσεις της τεχνολογίας στη σωματική υγεία και τι πρέπει να κάνετε γι' αυτές

Υγεία τεχνολογία: Είναι αδύνατο να αποφευχθεί η τεχνολογία στην καθημερινή ζωή και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει κάνει μεγάλο μέρος της ζωής πιο διαχειρίσιμο. Ωστόσο, ορισμένες πτυχές του μπορεί να επηρεάσουν το σώμα σας με δυνητικά αρνητικούς τρόπους.

Αλματώδης αύξηση ενδιαφέροντος για τεχνολογία διαχείρισης πένθους

Startups πένθος: Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πενθεί, χρησιμοποιώντας μια σειρά από επιχειρηματικά μοντέλα.

4 ιατρικές τεχνολογίες του 2022

Τεχνολογία:Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη στο μέλλον και, ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Ακριβής διάγνωση όγκων εγκεφάλου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ταξινόμηση των όγκων του εγκεφάλου - και επομένως η επιλογή των βέλτιστων επιλογών θεραπείας - μπορεί να γίνει πιο ακριβής μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με φυσιολογική απεικόνιση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας εκτενούς μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Cancers και διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Karl Landsteiner για Επιστήμες Υγείας (KL Krems).

Κατανόηση της συναπτικής διαβίβασης με υπερυπολογιστή

Εγκέφαλος: Ο εγκέφαλός μας έχει δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα ή νευρώνες και κάθε νευρώνας έχει χιλιάδες συνδέσεις με άλλους νευρώνες. Οι βαθμονομημένες αλληλεπιδράσεις αυτών των νευρώνων είναι αυτό από το οποίο αποτελούνται οι σκέψεις. Στόχος του Jose Rizo-Rey, καθηγητή Βιοφυσικής στο Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας είναι κατανοήσει πώς συμβαίνει η ενεργοποίηση της σκέψης.

Η εικονική σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει το ψυχοκοινωνικό στρες και το άγχος

Εικονική σωματική άσκηση: Τα αποτελέσματα έδειξαν μειωμένη απόκριση στο ψυχοκοινωνικό στρες και χαμηλότερα επίπεδα άγχους μετά την εικονική προπόνηση, συγκρίσιμα με αυτό που συμβαίνει μετά την πραγματική άσκηση.