Τεχνολογία

Health Tech: Τι είναι η Τεχνολογία Υγείας και ποια τα πλεονεκτήματά της;

Health Tech: Τι είναι η Τεχνολογία Υγείας και ποια τα πλεονεκτήματά της;

Health Tech: Λόγω της τεχνολογικής ανάπτυξης, η ενσωμάτωση τόσο των φυσιολογικών ενδείξεων όσο και της αλγοριθμικής ανάλυσης μείωσε τη συχνότητα εμφάνισης ψευδών συναγερμών. Ως συνέπεια των μεγαλύτερων επενδύσεων στην τεχνολογία υγείας, προκύπτουν λιγότερα ιατρικά λάθη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ορίζει την τεχνολογία υγείας ως την εφαρμογή οργανωμένων γνώσεων και δεξιοτήτων με τη μορφή φαρμάκων, εμβολίων, ιατρικών συσκευών και διαδικασιών, παράλληλα με συστήματα που χρησιμοποιούνται για την επίλυση πολλών προβλημάτων υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Τα οργανωτικά συστήματα είναι η πιο σημαντική μορφή τεχνολογιών υγείας. Ωστόσο, τα φαρμακευτικά προϊόντα, οι διαδικασίες και οι συσκευές χρησιμοποιούν επίσης υπολογιστές και πληροφοριακά συστήματα με μόχλευση δεδομένων για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους.  Στα συστήματα πληροφοριών που υποστηρίζονται από υπολογιστή, έχουν αναπτυχθεί αλγόριθμοι πρόβλεψης ανάλυσης στους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης για την ανάλυση των ελλείψεων πόρων και τον προγραμματισμό τους εκ των προτέρων.

Ιστορία της τεχνολογίας υγείας και τα πλεονεκτήματά της

Πριν από την ψηφιοποίηση της υγειονομικής περίθαλψης, οι ασθενείς ήταν πιο πιθανό να υποστούν βλάβη λόγω αναποτελεσματικών και ελαττωματικών συνθηκών.  Αρκετά ιατρικά λάθη προέκυψαν λόγω μη ανεπτυγμένης τεχνολογίας και περιελάμβαναν ανεπιθύμητες ενέργειες φαρμάκων. Ωστόσο, επιδεινώθηκε πριν από την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Ορίζεται ως επαναλαμβανόμενη ενεργοποίηση ή δραστηριότητα συστημάτων συναγερμού που έχουν ως αποτέλεσμα την απευαισθητοποίηση του ανταποκριτή.

Λόγω της τεχνολογικής ανάπτυξης, η ενσωμάτωση τόσο των φυσιολογικών ενδείξεων όσο και της αλγοριθμικής ανάλυσης μείωσε τη συχνότητα εμφάνισης ψευδών συναγερμών. Ως συνέπεια των μεγαλύτερων επενδύσεων στην τεχνολογία υγείας, προκύπτουν λιγότερα ιατρικά λάθη. Επιπλέον, οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης που υποστηρίζουν την τεχνολογία υγείας απομακρύνονται από τα ξεπερασμένα έντυπα αρχεία στα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη ενδυνάμωση των ασθενών και αποτελεσματική τεκμηρίωση του ιατρικού ιστορικού. Συνολικά, η τεχνολογία υγείας είχε ως αποτέλεσμα βελτιώσεις στη Διαχείριση Φαρμάκων, πρόσβαση σε ιατρικές πληροφορίες, ολοκληρωμένη υγειονομική περίθαλψη, βελτιωμένη διάγνωση και θεραπεία, βελτιωμένη δημόσια υγεία και αυξημένη οικονομική εξοικονόμηση καθώς και επεκτασιμότητα των υπηρεσιών. Αν και έχουν γίνει βελτιώσεις στην τεχνολογία υγείας, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες βελτίωσης που θα βοηθήσουν στην ακριβή διάγνωση, στη μείωση του κινδύνου για τους ασθενείς και στη βελτίωση των αποτελεσμάτων και του προσδόκιμου ζωής.

Το Μέλλον της Τεχνολογίας Υγείας

Αυτή η εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας υγείας είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση της βλάβης στους ασθενείς καθώς και για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής χρήσης των νοσοκομειακών πόρων και την οικονομική βιωσιμότητα. Βασικό συστατικό αυτής της εξέλιξης είναι η διαλειτουργικότητα καθώς νέα μοντέλα φροντίδας αναδύονται και εξελίσσονται. Η διαλειτουργικότητα θα επιτρέψει την αποτελεσματική ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ περιοχών φροντίδας, οργανισμών και γεωγραφικών τοποθεσιών σε μεγάλη κλίμακα και θα διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών σε μικρότερη κλίμακα μεταξύ επαγγελματιών και ασθενών για τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων των ασθενών και της ποιότητας της περίθαλψης. Αυτό εξαρτάται από την ικανότητα των συστημάτων πληροφορικής σε θέματα υγείας και περίθαλψης να είναι διαλειτουργικά, δηλαδή συμβατά μεταξύ τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορεί να γίνει αξιολόγηση στο Σύστημα Υγείας;

Ερευνητές αναγεννούν τα κύτταρα της καρδιάς

Μάθε τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών με SMS

Καινοτόμα μέθοδος AI ανιχνεύει αυτόματα σοβαρές καρδιακές παθήσεις

Οι «για πάντα χημικές ουσίες» στο νερό και τις συσκευασίες μπορούν να διακινδυνεύσουν την υγεία, λέει ο Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έλλειψη κλινικών στοιχείων αποτελεί μεγάλο κενό στην ψηφιακή υγεία

Ιατρική περίθαλψη: Η χρηματοδότηση των αμερικανικών εταιρειών ψηφιακής υγείας αυξήθηκε πέρυσι παρά τις μελέτες που βρήκαν μικρή κλινική επικύρωση και έλλειψη ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων ότι οι λύσεις ψηφιακής υγείας είναι αποτελεσματικές.

5 επιδράσεις της τεχνολογίας στη σωματική υγεία και τι πρέπει να κάνετε γι' αυτές

Υγεία τεχνολογία: Είναι αδύνατο να αποφευχθεί η τεχνολογία στην καθημερινή ζωή και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει κάνει μεγάλο μέρος της ζωής πιο διαχειρίσιμο. Ωστόσο, ορισμένες πτυχές του μπορεί να επηρεάσουν το σώμα σας με δυνητικά αρνητικούς τρόπους.

Αλματώδης αύξηση ενδιαφέροντος για τεχνολογία διαχείρισης πένθους

Startups πένθος: Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πενθεί, χρησιμοποιώντας μια σειρά από επιχειρηματικά μοντέλα.

4 ιατρικές τεχνολογίες του 2022

Τεχνολογία:Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη στο μέλλον και, ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Ακριβής διάγνωση όγκων εγκεφάλου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ταξινόμηση των όγκων του εγκεφάλου - και επομένως η επιλογή των βέλτιστων επιλογών θεραπείας - μπορεί να γίνει πιο ακριβής μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με φυσιολογική απεικόνιση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας εκτενούς μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Cancers και διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Karl Landsteiner για Επιστήμες Υγείας (KL Krems).

Κατανόηση της συναπτικής διαβίβασης με υπερυπολογιστή

Εγκέφαλος: Ο εγκέφαλός μας έχει δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα ή νευρώνες και κάθε νευρώνας έχει χιλιάδες συνδέσεις με άλλους νευρώνες. Οι βαθμονομημένες αλληλεπιδράσεις αυτών των νευρώνων είναι αυτό από το οποίο αποτελούνται οι σκέψεις. Στόχος του Jose Rizo-Rey, καθηγητή Βιοφυσικής στο Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας είναι κατανοήσει πώς συμβαίνει η ενεργοποίηση της σκέψης.