Τεχνολογία

Κουμπί SOS: Γιατί το κουμπί SOS έχει σώσει πολλές ζωές σήμερα;

Κουμπί SOS: Γιατί το κουμπί SOS έχει σώσει πολλές ζωές σήμερα;

Κουμπί SOS: Οι συναγερμοί για ηλικιωμένους μπορούν να είναι το πρώτο βήμα για να υποστηρίξετε τον ηλικιωμένο συγγενή σας να παραμείνει ανεξάρτητος και ασφαλής στο σπίτι.

Οι προσωπικοί συναγερμοί ή αλλιώς κουμπιά SOS είναι μικρά φορητά μενταγιόν ή ρολόγια που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ηλικιωμένο άτομο για βοήθεια εάν πέσει, χαθεί, αισθανθεί αδιαθεσία ή χρειαστεί βοήθεια για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα. Στην απλούστερη μορφή τους, οι προσωπικοί συναγερμοί για ηλικιωμένους συνήθως διαθέτουν ένα μεγάλο, καθαρό κουμπί που μπορεί να πατηθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας. Το πάτημα του κουμπιού είτε θα ηχήσει συναγερμός για να ειδοποιήσει τα άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι είτε μπορεί να συνδέσει τον χρήστη απευθείας με μια ομάδα παρακολούθησης 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, εκπαιδευμένη για να ανακαλύψει τι συμβαίνει και να κανονίσει βοήθεια. Αυτό μπορεί να είναι η επικοινωνία με έναν προσυμφωνημένο συγγενή ή γείτονα για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι εντάξει ή εάν αυτό είναι απαραίτητο, να καλέσετε ένα ασθενοφόρο.

 

Κουμπί SOS

Οι συναγερμοί για ηλικιωμένους μπορούν να είναι το πρώτο βήμα για να υποστηρίξετε τον ηλικιωμένο συγγενή σας να παραμείνει ανεξάρτητος και ασφαλής στο σπίτι. Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πανδημίας, εάν δεν μπορείτε να επισκέπτεστε τους γονείς σας συχνά ή καθόλου, τότε ένας προσωπικός συναγερμός μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για να λάβετε υπόψη, για να τους κρατήσετε ασφαλείς και να σας καθησυχάζει κάθε στιγμή. Οι συσκευές έχουν σχεδιαστεί για εύκολη εγκατάσταση, με απλές και σαφείς οδηγίες και μια ομάδα υποστήριξης πελατών στη διάθεσή σας για βοήθεια. Γενικότερα οι προσωπικοί συναγερμοί με κουμπί SOS και δικοί τους γραμμή υποστήριξης έχουν κερδίσει πολύ μεγάλο έδαφος ανά τον κόσμο. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι κορυφαίοι για τον συγκεκριμένο τομέα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στο σπίτι, όσο και όταν βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο. Στόχος της κατασκευής τους είναι να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους να ζήσουν πληρέστερες ζωές, με ασφάλεια και ανεξάρτητοι στα σπίτια τους. Η τυπική ανίχνευση πτώσης, η δυνατότητα ομιλίας μέσω του μενταγιόν με τον προσφωνημένο ανταποκριτή συναγερμού, καθώς και η χρήση τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας που επιτρέπει τη χρήση του συναγερμού πτώσης τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι, σημαίνει ότι αυτό είναι το πιο διαθέσιμο και πλήρες κουμπί SOS που υπάρχει στον κόσμο.

Επενδύστε σε ένα κουμπί SOS σε όποια μορφή και αν βολεύει εσάς ή τον χρήστη του και θα κοιμάστε πιο ήσυχοι αλλά και χωρίς καθόλου άγχος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ψηφιακή μυωπία στη νοσηλευτική και γηριατρική φροντίδα

Κορυφαίες νέες ιατρικές τεχνολογίες που έχουν βοηθήσει πολλούς ανθρώπους

9 ιατρικές ψηφιακές τεχνολογίες για την υγειονομική περίθαλψη

Η τεχνολογία ως αναπόσπαστο τμήμα ενός οικοσυστήματος υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χρήση ρομποτικού ώμου για την ανάπτυξη νέου ιστού τένοντα

Ρομποτική: Τις τελευταίες δεκαετίες, οι επιστήμονες της ιατρικής διερευνούν τη δυνατότητα χρήσης κυττάρων ινοβλαστών για την ανάπτυξη ανθρώπινου ιστού που μπορεί να αντικαταστήσει τον ιστό που έχει χαθεί ή έχει καταστραφεί σε ανθρώπους ασθενείς.

Το μέλλον της τηλε-υγείας στην μετά-COVID εποχή

Κορωνοϊός τηλεϊατρική: Η εξάπλωση του COVID-19 υπήρξε μια σημαντική πρόκληση για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο. Οι γιατροί αντιμετώπισαν έναν άνευ προηγουμένου φόρτο εργασίας και η εξάρτηση από ψηφιακές λύσεις έγινε πιο επίκαιρη από ποτέ. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε πώς η ψηφιακή ιατρική, η ιατρική παρακολούθηση και η τηλεϊατρική έδωσαν λύση στην πανδημία COVID και πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο μετά την πανδημία.

Νέα τεχνολογία δίνει πλήρη εικόνα των δικτύων του εγκεφάλου

Απεικόνιση εγκεφάλου: Ερευνητές στο Ινστιτούτο Francis Crick ανέπτυξαν μια τεχνική απεικόνισης για να συλλάβουν πληροφορίες σχετικά με τη δομή και τη λειτουργία του εγκεφαλικού ιστού σε υποκυτταρικό επίπεδο - μερικά δισεκατομμυριοστά του μέτρου, ενώ ταυτόχρονα συλλαμβάνουν πληροφορίες για το περιβάλλον. 

Αλγόριθμος ΤΝ για την αξιολόγηση data ψηφιακής παθολογίας

Ψηφιακή παθολογία: Eρευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (BUSM) ανέπτυξαν έναν νέο αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης (AI) που βασίζεται σε ένα πλαίσιο που ονομάζεται εκμάθηση αναπαράστασης για την ταξινόμηση του υποτύπου καρκίνου του πνεύμονα με βάση εικόνες ιστού πνεύμονα από όγκους που έχουν αφαιρεθεί.

Ακριβέστερο το app ελέγχου κοπράνων από την κρίση του ασθενούς

Εφαρμογή: Εκτός από τη βελτίωση της ικανότητας του γιατρού να αξιολογεί την πεπτική υγεία των ασθενών του, αυτή η εφαρμογή θα μπορούσε να είναι επωφελής για κλινικές δοκιμές μειώνοντας τη μεταβλητότητα των μέτρα έκβασης των κοπράνων.