Αυτοφροντίδα

Ύπνος και υγεία: Συμβουλές για να κοιμηθείς καλύτερα

Ύπνος και υγεία: Συμβουλές για να κοιμηθείς καλύτερα

Ύπνος και υγεία: Συμβουλές για να κοιμηθείς καλύτερα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τον τρόπο που κοιμόμαστε.

Από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος του δωματίου μας μέχρι αυτό που είχαμε για δείπνο την προηγούμενη μέρα. Από τη μελέτη αυτών των παραγόντων και της επιρροής τους στον ύπνο, προέκυψε αυτό που είναι γνωστό ως υγιεινή ύπνου. Μια σειρά συστάσεων που υποστηρίζουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και προωθούν συνήθειες που προωθούν έναν πιο ξεκούραστο και αποτελεσματικό ύπνο.

Ο ύπνος είναι μια από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες που κάνουμε στη ζωή μας. Θέλετε να μάθετε πώς να το επιτύχετε; Προτείνουμε βασικές οδηγίες για καλύτερο ύπνο.1 Διατηρήστε μια ωριαία ρουτίνα
Ο ύπνος είναι ρουτίνα και χαιρετίζει τη σταθερότητα. Γι ‘αυτό το σώμα σας θα επωφεληθεί από το να σηκωθείτε και να κοιμηθείτε την ίδια ώρα κάθε μέρα, συμπεριλαμβανομένων των Σαββατοκύριακων. Είναι καλύτερα να ξυπνήσετε νωρίτερα από να κοιμηθείτε αργότερα. Η ποσότητα του ύπνου είναι εξίσου σημαντική με την ποιότητα. Ακόμα κι αν κοιμάσαι 7 ώρες, δεν είναι το ίδιο να κοιμάσαι στις 6 το πρωί από το να κοιμάσαι στις 23:00. Το σώμα είναι προγραμματισμένο να γνωρίζει ότι όταν ανατέλλει ο ήλιος είναι καιρός να σηκωθεί. Το σώμα απελευθερώνει μελατονίνη κατά τη διάρκεια του βραδιού, γι ‘αυτό αρχίζουμε να αισθανόμαστε κουρασμένοι και υπνηλία. Αλλά εάν συνεχώς αναγκάζεστε να αλλάξετε τους κύκλους σας, μπορεί να πληρώσει ακριβά.

Ελέγξτε ό, τι καταναλώσατε από το μεσημέρι. Όταν σκεφτόμαστε συναρπαστικά τρόφιμα, συχνά αναφέρουμε τον καφέ. Αλλά δεν είναι το μόνο ποτό που μας ενεργοποιεί: το τσάι ή άλλα ανθρακούχα ποτά μπορούν επίσης να μας αποτρέψουν από τον ύπνο. Κάνετε τακτικά αθλήματα. Ο αθλητισμός είναι ευεργετικός για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης ή την αποφυγή καθιστικού τρόπου ζωής και είναι επίσης μια εξαιρετική μέθοδος χαλάρωσης και ανακούφισης από το άγχος. Αποφύγετε τις διεγερτικές δραστηριότητες τις ώρες πριν τον ύπνο. Πολλοί ειδικοί έχουν δείξει ότι η συνήθεια παρακολούθησης οπτικοακουστικών προϊόντων αυξάνει τις περιπτώσεις αϋπνίας , κυρίως μεταξύ των νέων ηλικίας μεταξύ 18 και 32 ετών. Ένα δωμάτιο σε άριστη κατάσταση. Ήρεμη και χαλαρή ατμόσφαιρα, όχι πολύ κρύο, όχι πολύ ζεστό και είναι προτιμότερο να κοιμάστε εντελώς στο σκοτάδι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ύπνος είναι το καλύτερο μυστικό για ένα λαμπερό πρόσωπο

Διατροφή ύπνος: Τροφές και ροφήματα σύμμαχοί του

Τα Οφέλη του Ύπνου

Η Ιεροτελεστία του ύπνου

Αν νιώθεις χαμένος θέσε κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό σου για να δεις πού βρίσκεσαι

Αισθάνομαι χαμένος: Οι ερωτήσεις που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου. Όταν αισθάνεστε χαμένοι, μπορούν να σας συνοδεύσουν σπασμωδικά συναισθήματα για το ποιοι είστε ή για το πού πηγαίνετε. Αυτές οι κρίσεις μπορούν να προκαλέσουν φουρτούνες που νομίζατε ότι ήταν ήρεμες. Ωστόσο, η καλύτερη απάντηση μπορεί να ξεκινήσει με την υποβολή μερικών ερωτήσεων.

Δείτε την απάντηση στο δίλημμα "καρδιά ή λογική"

Πολλές φορές η καρδιά είναι τυφλωμένη από έρωτα και αρνείται να δει το αυτονόητο. Αν για παράδειγμα η συμπεριφορά του συντρόφου μας μάς ταπεινώνει σαν άτομο, η λογική πρέπει να μπει μπροστά και να βάλουμε ένα τέλος.

Πώς να διατηρήσεις την χαρά σου σε μία αγχωτική ζωή

Πώς να είμαι χαρούμενος: Όταν η ζωή είναι αγχωτική εσύ μείνε δυνατός. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ευέξαπτοι, συγκλονισμένοι, και απλά όχι με τον καλύτερο τρόπο όταν αισθάνονται υπερφορτωμένοι από τις απαιτήσεις στη ζωή τους. Και ενώ μερικά από τα πράγματα που με κάνουν ευτυχισμένο μπορεί να μην είναι όλα πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο, υπάρχουν κάποια πράγματα που τείνουν να δημιουργούν μια μεγαλύτερη εμπειρία ευτυχίας σχεδόν στη ζωή όλων.