Αυτοφροντίδα

Ύπνος Ξεκούραση: Ιεροτελεστία του ύπνου

Ύπνος Ξεκούραση: Ιεροτελεστία του ύπνου

Ύπνος Ξεκούραση: Ιεροτελεστία του ύπνου. Τα λεπτά πριν πάτε για ύπνο είναι ζωτικής σημασίας για να επιβραδύνετε την ταχύτητα με την οποία λειτουργεί το μυαλό και να προετοιμαστούμε για ξεκούραση.

Αυτό που θα μας εξυπηρετούσε, για να κλείσουμε αρμονικά την ημέρα που τελειώνει και να προετοιμάσουμε τον εαυτό μας για ξεκούραση και να ξεκινήσουμε μια νέα μέρα ανανεωμένη, είναι να δημιουργηθεί μια ρουτίνα που μας βοηθούσε.

Τέσσερα πράγματα που μπορείς να κάνεις στο τέλος της ημέρας:

1. Να είσαι ευγνώμον. Η ευγνωμοσύνη είναι ένα πολύ πρακτικό όφελος για την ευημερία.Έτσι, κάθε βράδυ, αφιερώστε λίγα λεπτά για να κοιτάξετε πίσω όλες τις ευλογίες που απολαμβάνετε. Πάρτε τη συνήθεια να ευχαριστείτε για τουλάχιστον τρία πράγματα που έχουν συμβάλει στο να σας κάνει ευτυχισμένους κάθε μέρα. Αυτή η απλή άσκηση μας βοηθά να αναπτύξουμε έναν πιο θετικό νου, να αισθανθούμε πληρέστεροι και πιο ικανοποιημένοι με τη ζωή μας και να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον.

2. Συγχαρείτε τον εαυτό σας. Πότε ήταν η τελευταία φορά που μιλήσατε στον εαυτό σας με αγάπη, που αναγνωρίσατε τα επιτεύγματα, τα πλεονεκτήματα και τις προσπάθειές σας; Η αυτο-αγάπη είναι η βάση της ευημερίας μας και της ικανότητάς μας να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Αναγνωρίστε τις καλές πράξεις που κάνατε καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας και πηγαίνετε στο κρεβάτι, νιώθοντας περήφανοι για το ποιοι είστε. Κάν’τε το συνήθεια να αναγνωρίζετε την αξία σας σε καθημερινή βάση.

3. Ανακατεύθυνση. Η ανάλυση των λαθών που κάναμε δεν είναι από μόνη της αρνητική, το θέμα είναι ότι το κάνουμε γενικά με επίπληξη και αυτο-τιμωρία. Ο στόχος δεν θα πρέπει να είναι να απαριθμήσουμε όλες τις αποτυχίες μας για διανοητικό μαστίγιο, αλλά να αναλύσουμε σε ποιες ώρες της ημέρας έχουμε ενεργήσει με τρόπο που δεν μας αρέσει και πώς μπορούμε να το αλλάξουμε .

4. Προβολή. Η οπτικοποίηση είναι μια από τις δραστηριότητες που δεν πρέπει να λείπει στη νυχτερινή μας ρουτίνα. Οι επαγγελματίες αθλητές, μουσικοί και άλλες σημαντικές προσωπικότητες γνωρίζουν και χρησιμοποιούν τη δύναμη της οπτικοποίησης για να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας στους στόχους τους.  Κατά την οπτικοποίηση, οι ίδιες δομές ενεργοποιούνται σε εγκεφαλικό επίπεδο που θα συνέβαινε εάν τα φανταστικά συνέβαιναν πραγματικά. Επομένως, αυτές οι «ψυχικές πρόβες» μας προδιαθέτουν να επιτύχουμε τους στόχους. Κάθε βράδυ, οραματίζεστε τον εαυτό σας στην επιτυχημένη κατάσταση που θέλετε να πετύχετε και κοιμάστε σε αυτήν την κατάσταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέο μέλος στην οικογένεια; Τρόποι για να μην χάσετε τον ύπνο σας

Συμβουλές για μακριά νύχια

Η στάση του ύπνου επηρεάζει την υγεία μας

Βάλτε τέλος στους μαύρους κύκλους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κάντε την οικονομική ευεξία μέρος του σχεδίου αυτοφροντίδας σας

Budgeting: Το οικονομικό άγχος μπορεί να μετατραπεί σε σωματικές παθήσεις, όπως καρδιακές παθήσεις και κακή έκβαση για άλλες ασθένειες. Τα χρήματα είναι επίσης μια από τις κύριες αιτίες διαζυγίων.

Πώς να αντιμετωπίσετε το πρήξιμο στην κοιλιά

Πρήξιμο κοιλιά: Οι ασκήσεις, τα συμπληρώματα και τα μασάζ μπορούν να βοηθήσουν στη γρήγορη μείωση του φουσκώματος και οι απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να αποτρέψουν την επανεμφάνισή του.

7 Tips για τη φροντίδα του εαυτού σας

Ηρεμία και χαλάρωση: Προσθέστε στο πρόγραμμά σας τη φροντίδα του εαυτού σας και γίνετε εσείς η προτεραιότητά σας. Μάθετε εδώ πώς θα το καταφέρετε αυτό.

Το πρώτο lockdown αύξησε τη δημιουργικότητά μας

Κορωνοϊός ψυχική υγεία: Τα lockdown για τον COVID-19 μπορεί να έχουν περιορίσει πολλούς ανθρώπους στα σπίτια τους, αλλά νέα έρευνα δείχνει ότι αυτά τα όρια δεν εμπόδισαν τους ανθρώπους να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους. Θα μπορούσε αυτή η δημιουργικότητα να έχει τροφοδοτηθεί από άγνωστα συναισθήματα ή, ίσως, περισσότερο ελεύθερο χρόνο; 

Πρόγραμμα άσκησης βοηθά τους ηλικιωμένους να αυτοεξυπηρετούνται

Αθλητισμός: Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε την άσκηση -- και οι σωστές δραστηριότητες μπορεί να σας βοηθήσουν να παραμείνετε ανεξάρτητοι και να αυτοεξυπηρετείστε ακόμη και σε μεγάλη ηλικία.

Γνωρίστε τα μυστικά για ένα ανώδυνο και χαλαρωτικό ξύρισμα

Ξύρισμα ποδιών: Μπορεί το ξύρισμα να αποτελεί τον πιο ανώδυνο τρόπο για την απομάκρυνση των τριχών, αλλά συχνά προκαλούνται μολύνσεις και ξηροδερμία. Ας αποφύγουμε τους τραυματισμούς κι ας μάθουμε τους τρόπους που θα μας κάνουν να έχουμε ένα τέλειο και λείο αποτέλεσμα.