Ομορφιά

Ύπνος ομορφιά: Ο δρόμος για μία υγιή επιδερμίδα

Ύπνος ομορφιά: Ο δρόμος για μία υγιή επιδερμίδα

Ύπνος ομορφιά: Ο δρόμος για μία υγιή επιδερμίδα. Νέες μελέτες δείχνουν ότι η ομορφιά σας εξαρτάται από το πόσο το ρίχνετε ή όχι στον ύπνο! 

Φανταστείτε ένα podcast που λαμβάνει περίπου 3 εκατομμύρια λήψεις το μήνα, αλλά κανείς δεν πρόκειται να το ακούσει. Κατά τη διάρκεια του Drew Ackerman’s Sleep With Me, ο οικοδεσπότης διηγείται ιστορίες για ύπνο που κοιμάται μόνο για να σας βάλει στον ύπνο. Όχι ένα κακό επιχειρηματικό μοντέλο, δεδομένου ότι έως και 70 εκατομμύρια Αμερικανοί αναφέρουν κάποιο είδος διαταραχής του ύπνου, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Η απόκτηση τουλάχιστον επτά ωρών ύπνου αλλάζει τη ζωή: Βελτιώνει την πνευματική αντοχή, την ικανότητα αντιμετώπισης, το μεταβολισμό και την ανοσολογική λειτουργία. Και αν η ομορφιά είναι το κίνητρό σας, υπάρχει και κίνητρο για το δέρμα σας. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε φέτος στο περιοδικό Nature Cell Biology επιβεβαιώνει μια άμεση σχέση μεταξύ λόξυγκας στους κιρκαδικούς ρυθμούς σας (ύπνος, αφύπνιση και φαγητό του σώματος) και την ικανότητα του δέρματος να συνθέτει κολλαγόνο. Ενώ το 25% της γήρανσης του δέρματος μπορεί να αποδοθεί στη γενετική, ένα επιβλητικό 75%  επηρεάζεται από επιγενετικούς, ή περιβαλλοντικούς λόγους και τρόπους ζωής όπως ο ύπνος.

Όσον αφορά την πραγματική μετάβαση σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας; “Το σώμα σας είναι πιο πιθανό να κοιμηθεί βαθιά εάν η θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιο σας είναι στην πιο δροσερή πλευρά”, λένε οι ειδικοί. Αν ξοδεύουμε πάρα πολύ χρόνο στο κρεβάτι πέρα ​​από την πραγματική μας ανάγκη ύπνου, ο ύπνος μας γίνεται ελαφρύτερος και κατακερματισμένος καθώς αυτές οι πολύτιμες ώρες ύπνου κατανέμονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τέλος, μην πηγαίνετε στο κρεβάτι, εκτός εάν νιώθετε υπνηλία. “Αυτό το κύμα υπνηλίας είναι το βέλτιστο στοιχείο”, λέει ο Nofzinger – και αν δεν βγείτε μετά από 30 λεπτά, σηκωθείτε και κάντε κάτι διεγερτικό έως ότου η αίσθηση να επιστρέψει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σχέση ευεξίας με την ώρα που το ξυπνητήρι μας απενεργοποιείται κάθε πρωί.

Η Ιεροτελεστία του ύπνου

Η στάση του ύπνου επηρεάζει την υγεία μας

Ροχαλητό αιτία: πώς θα προστατευτεί ο σύντροφός μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σημαντικές διακρίσεις για την Allergan Aesthetics στα Medical Beauty Awards 2021

Allergan Aesthetics: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, απονεμήθηκε στην Allergan Aesthetics το πλατινένιο βραβείο στην κατηγορία Καινοτόμες Ενέσιμες Θεραπείες, για τη συνολική προσφορά της εταιρείας στις ενέσιμες θεραπείες προσώπου, με κορυφαία καινοτόμα brands τα οποία αναγνωρίζονται από επαγγελματίες υγείας και θεραπευόμενους.

Θεραπεία υπερήχων υψηλής έντασης : Τα οφέλη της στην επιδερμίδα

Θεραπεία υπερήχων υψηλής έντασης : Το HIFU χρησιμοποιεί εστιασμένη ενέργεια υπερήχων για να στοχεύει τα στρώματα του δέρματος ακριβώς κάτω από την επιφάνεια. Η ενέργεια υπερήχων προκαλεί τη γρήγορη θέρμανση του ιστού.

Κορεατική φροντίδα ομορφιάς : Συμβουλές για να την κάνετε

Κορεατική φροντίδα ομορφιάς : Η κορεατική ρουτίνα φροντίδας δέρματος δεν ήταν ανακάλυψη ενός ατόμου ή μάρκας. Ήταν περισσότερο μια σταδιακή εξέλιξη που προήλθε από το σχήμα του δέρματος που ακολουθούν πολλοί Κορεάτες

Δέρμα : Tips για να το φροντίσετε

Δέρμα : Μπορεί να υποψιάζεστε ότι έχετε ξηρό, λιπαρό ή ευαίσθητο δέρμα, αλλά γνωρίζετε πραγματικά τον τύπο του δέρματός σας; Η γνώση του αληθινού τύπου δέρματος μπορεί να βοηθήσει την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο διάδρομο καλλυντικών.

Τα οφέλη του ελαίου λεβάντας για το δέρμα

Αιθέριο έλαιο λεβάντας: Το έλαιο λεβάντας βοηθά στην πρόληψη της εξάπλωσης της ακμής, στη μείωση της φλεγμονής του δέρματος, στην ταχεία επούλωση των πληγών, στην ανακούφιση των μικρών εγκαυμάτων και στη θεραπεία του εκζέματος.