Παρασκήνιο

Επιτροπή προστασίας δικαιωμάτων ψυχικά ασθενών : Πρόεδρος η Μαρία Μητροσύλη

Επιτροπή προστασίας δικαιωμάτων ψυχικά ασθενών : Πρόεδρος η Μαρία Μητροσύλη

Δημιουργήθηκε η νέα επιτροπή προστασίας των δικαιωμάτων των Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές, μετά από αντικατάσταση των μελών λόγω παραιτήσεων .

Ορίστηκαν τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές (2017 – 2022) . Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται η Μαρία Μητροσύλη , νομικός .Ειδικότερα, γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Ελένη Παπουδάκη  του Νικολάου , του κλάδου ΠΕ Διοικητικού, η οποία υπηρετεί στο Αυτοτελές Τμήμα Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας , με αναπληρώτρια την Μαρία Γαροφαλάκη  του Ιωάννη , του κλάδου ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, η οποία υπηρετεί στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων του Υπουργείου Υγείας.

Αναλυτικότερα, η Ειδική Επιτροπή Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές, διαμορφώνεται ως εξής :

  1. ΔΙΚΑΙΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του Ιωάννη Ψυχίατρος, με αναπληρωτή τον ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ του Νικολάου Ψυχίατρο.
  2. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΑΛΙΚΗ του Γεωργίου , Παιδοψυχίατρος, με αναπληρωτή τον ΓΚΡΙΤΖΕΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟ του Γρηγορίου Παιδοψυχίατρο.
  3. ΑΣΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΙΣΙΟΣ του Κωνσταντίνου καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με αναπληρώτρια την ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του Φώτιου Κοινωνικό Λειτουργό στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείo Αττικής (ΨΝΑ).
  4. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Παύλου Νοσηλευτής στο ΨΝΑ, με αναπληρωτή τον ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗ ΤΖΑΝΝΗ του Ιωάννη, Νοσηλευτή στο ΨΝΑ.
  5. ΦΙΤΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Αθανασίου Ψυχολόγος, με αναπληρωτή τον ΤΣΑΚΟ ΑΡΓΥΡΙΟ του Μιχαήλ Ψυχολόγο.
  6. ΜΗΤΡΟΣΥΛΗ ΜΑΡΙΑ του Κωνσταντίνου Νομικός, με αναπληρωτή τον ΚΟΣΜΑΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ του Γεράσιμου , Νομικό.
  7. ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Σταματίου , Νομικός, με αναπληρωτή τον ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟ του Εμμανουήλ , Νομικό.
  8. D’ ELIA PAOLO του Ιωσήφ ,εκπρόσωπος του Σωματείου Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», με αναπληρώτριά την ΚΟΚΚΟΛΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ του Κωνσταντίνου), Εκπρόσωπος του Σωματείου Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας «ΑΥΤΟΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ».
  9. ΝΟΜΙΔΟΥ ΝΙΚΗ-ΕΛΕΝΗ του Γεωργίου Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (Π.Ο.Σ.Ο.Ψ.Υ.), με αναπληρώτρια την ΜΠΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Γεωργίου, Εκπρόσωπο της Π.Ο.Σ.Ο.Ψ.Υ.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σκάνδαλο στον ΕΟΠΥΥ : Αποζημιώνει σκευάσματα που έχει απορρίψει ο ΕΟΦ

Παρασκήνιο: Τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ κυκλοφορούν σε newsletters

Παρασκήνιο:Ο πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ θα υιοθετήσει το Αγγλικό Σύστημα Προμήθειων Υγείας . Το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα !

Ο Θεόδωρος Παπαϊωάννου πρόεδρος της επιτροπής διαπραγμάτευσης ιατροτεχνολογικών του ΕΟΠΥΥ

Συστάθηκε η επιτροπή η διαπραγμάτευσης αμοιβών και τιμών ιατροτεχνολογικών προϊόντων του εθνικού οργανισμού παροχής υπηρεσιών υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.). της οποίας πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Θεόδωρο Παπαϊωάννου καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Η Υπηρεσία ψηφιοποίησης του υπουργείου Υγείας και ο υπεύθυνος

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Υγείας ορίζεται ως Υπηρεσία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με αποστολή τον συντονισμό όλων των δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού του Υπουργείου Υγείας και των εποπτευόμενων από αυτό φορέων.

Πόσους νόμους χρειάζεται η Ελλάδα για να κάνει προμήθειες στα νοσοκομεία;

Προμήθειες νοσοκομείων: Νέο νομοσχέδιο για το σύστημα προμηθειών του ΕΣΥ αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος. Αναρωτιόμαστε τι ακριβώς εννοεί; Είναι γνωστό ότι ο νόμος 4412/2016 είναι η ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις προμήθειες στις Εθνικές νομοθεσίες. Αυτός ο νόμος δεν μπορεί να αλλάξει.

ΕΟΠΥΥ: Η σύνθεση και ο τρόπος λειτουργίας της Eπιτροπής Διαπραγμάτευσης Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων

Καθορίστηκε η σύνθεση και ο τρόπος λειτουργίας της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Αμοιβών και Τιμών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), με απόφαση του Υπουργού Υγειας Βασίλη  Κίκιλια .Αναμένεται και η σύσταση της επιτροπής με τα πρόσωπα που θα την απαρτίζουν .

Κορωνοϊός: Τα Rapid test εκτός φαρμακείου

Αποκλείστηκαν τα φαρμακεία από την διάθεση των rapid test που συνδέονται με τον κορωνοϊό COVID-19, παρότι ως χώρος  έχει οριστεί να  συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.