Παρασκήνιο

Σκάνδαλο στον ΕΟΠΥΥ : Αποζημιώνει σκευάσματα που έχει απορρίψει ο ΕΟΦ

Σκάνδαλο στον ΕΟΠΥΥ : Αποζημιώνει σκευάσματα που έχει απορρίψει ο ΕΟΦ

Της Νικολέτας Ντάμπου

Διαβάστε στο παρασκήνιο του www.healthweb.gr  ότι ένα τεράστιο σκάνδαλο εκτυλίσσεται στο ΕΟΠΥΥ καθώς αποζημιώνει σκευάσματα ειδικής διατροφής για τα οποία ο ΕΟΦ έχει εκδώσει ανακοίνωση ότι είναι ακατάλληλα .

Συγκεκριμένα , ο ΕΟΦ έχει απορρίψει τα τρόφιμα ιατρικών ειδικών σκοπών( FSMP) που περιέχουν colostrum-πρωτόγαλα από αυξητικό παράγοντα καθώς δεν έχουν στοιχεία ασφάλειας κατανάλωσης και είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία και τους ασθενείς. Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση- ΕΔΩ.

Ωστόσο, ο ΕΟΠΥΥ ακόμα και σήμερα, παραβλέποντας την συγκεκριμένη ανακοίνωση κατασπαταλά δημόσιο χρήμα για προϊόντα που σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ δεν είναι αποδεκτά ως FSMP και είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και τους ασθενείς. Διαβάστε το τελευταίο ΦΕΚ με βάση το οποίο αποζημιώνονται τα συγκεκριμένα προϊόντα : ΦΕΚ ΕΔΩ

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νοσοκομεία: Η χρηματοδότηση ,οι δαπάνες και το clawback το 2020

22.500,00€ δαπανά το Υπουργείο Υγείας για ταχυδρομικές υπηρεσίες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μίνα Γκάγκα: Ποια είναι η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

Έκπληξή αποτέλεσε η  κ. Μίνα Γκάγκα η οποία ανέλαβε την θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας καθώς δεν ήταν στις προβλέψεις των ‘’ στοιχημάτων ‘’ πριν ανακοινωθεί το νέο σχήμα της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας.

Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να κινείται χωρίς πυξίδα

Ο ΕΟΠΠΥ είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός του δημοσίου και της Υγείας με προϋπολογισμό που ξεπερνάει τα 6,7 δις ευρώ ετησίως. Πολύ πιο μικρότεροι οργανισμοί και επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να δημοσιεύουνισολογισμό και τους επιβάλλεται πρόστιμο εάν δεν το κάνουν. Ο ΕΟΠΠΥ όμως δεν δημοσιεύει ισολογισμό τα τελευταία χρόνια παρόλο που μεγαλώνει συνεχώς το ποσό που διαχειρίζεται και επιβάλλει clawback και rebate στους παρόχους.

Βαλτάς : Θα ζητήσει αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου χορήγησης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων

Αλλαγή του τρόπου αποζημίωσης και χορήγησης των Ιατροτεχνολογικών προϊόντων από τον ΕΟΠΥΥ , πρόκειται να ζητήσει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού  Συλλόγου που είναι και μέλος του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ κ.  Απόστολος Βαλτάς, σύμφωνα με πληροφορίες του healthweb.gr . Με αφορμή  την τεράστια  απάτη  εις βάρος του ΕΟΠΥΥ που  αποκάλυψε η Ελληνική Οικονομική Αστυνομία ο πρόεδρος […]