Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Τα εντυπωσιακά οφέλη της κολύμβησης για τα βρέφη

Τα εντυπωσιακά οφέλη της κολύμβησης για τα βρέφη

Η κολύμβηση στο νερό εμπλέκει το σώμα του μωρού σας με έναν εντελώς μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας δισεκατομμύρια νέους νευρώνες καθώς το μωρό σας κλωτσάει, γλιστρά και χτυπάει το νερό.

Το κολύμπι μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία. Οι διμερείς διασταυρούμενες κινήσεις, οι οποίες χρησιμοποιούν και τις δύο πλευρές του σώματος για να κάνουν μια ενέργεια, βοηθούν τον εγκέφαλο του μωρού σας να αναπτυχθεί. Οι διασταυρούμενες κινήσεις δημιουργούν νευρώνες σε όλο τον εγκέφαλο, αλλά ειδικά στο corpus callosum. Αυτό διευκολύνει την επικοινωνία, την ανατροφοδότηση και τη διαμόρφωση από τη μία πλευρά του εγκεφάλου στην άλλη.

Ο χρόνος κολύμβησης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πνιγμού. Ο χρόνος κολύμβησης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πνιγμού σε παιδιά άνω των 4 ετών. Το κολύμπι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σε παιδιά ηλικίας 1 έως 4 ετών, αλλά τα στοιχεία δεν είναι αρκετά ισχυρά για να το πούμε σίγουρα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο χρόνος κολύμβησης δεν μειώνει τον κίνδυνο πνιγμού σε παιδιά κάτω των 1 ετών.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP), ο πνιγμός είναι η κύρια αιτία θανάτου μεταξύ παιδιών και μικρών παιδιών. Οι περισσότεροι από αυτούς τους πνιγμούς σε παιδιά κάτω των 4 ετών συμβαίνουν σε πισίνες στο σπίτι. Εάν έχετε πισίνα, τα μαθήματα πρώιμης κολύμβησης μπορεί να είναι χρήσιμα. Ακόμα και τα νεότερα μωρά μπορούν να διδαχθούν δεξιότητες κολύμβησης, όπως να επιπλέουν στην πλάτη τους. Ωστόσο, για βρέφη κάτω του 1 έτους, αυτό δεν τα κρατά ασφαλέστερα από τον πνιγμό.

Το κολύμπι μπορεί να βελτιώσει την εμπιστοσύνη. Οι περισσότερες τάξεις για βρέφη περιλαμβάνουν στοιχεία όπως παιχνίδι με νερό, τραγούδια και επαφή δέρματος με δέρμα με γονείς ή φροντιστές. Τα παιδιά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με τον εκπαιδευτή και αρχίζουν να μαθαίνουν να λειτουργούν σε ομάδες. Αυτά τα στοιχεία, καθώς και η διασκέδαση από την εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας, μπορούν να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση του μωρού σας.

Μια μελέτη του 2010 έδειξε ότι τα παιδιά 4 ετών που είχαν κάνει μαθήματα κολύμβησης κάποια στιγμή από την ηλικία των 2 μηνών έως 4 ετών ήταν καλύτερα προσαρμοσμένα σε νέες καταστάσεις, είχαν περισσότερη αυτοπεποίθηση και ήταν πιο ανεξάρτητα από τους μη κολυμβητές. Μια παλαιότερη μελέτη ενίσχυσε αυτά τα ευρήματα, δείχνοντας ότι ένα πρόγραμμα που περιελάμβανε μαθήματα κολύμβησης νωρίς, όλο το χρόνο για συμμετέχοντες προσχολικής ηλικίας συσχετίστηκε με: μεγαλύτερο αυτοέλεγχο, μια ισχυρότερη επιθυμία για επιτυχία, καλύτερη αυτοεκτίμηση, περισσότερη άνεση σε κοινωνικές καταστάσεις. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί οι κολυμβητές υποφέρουν με χρόνιους πονοκεφάλους

Η ευεργετική δράση της θάλασσας στις δερματικές παθήσεις

Αθλητισμός για μικρά παιδιά: Πώς να επιλέξετε με βάση την ηλικία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έρευνα προτείνει πιθανούς στόχους για την πρόληψη και την έγκαιρη αναγνώριση ψυχωσικών διαταραχών

Αυτή η πενταετής μελέτη παρακολουθεί 1.500 παιδιά και νέους που παρουσιάζονται για υπηρεσίες ψυχικής υγείας, εξετάζει τη βιολογία, την εκπαίδευση και τη γνωστική τους ικανότητα, κοινωνικούς παράγοντες και πρότυπα χρήσης υπηρεσιών. Ο στόχος είναι να αυξηθεί η κατανόηση του ποιος κινδυνεύει για ψύχωση και, το πιο σημαντικό, πώς να μετριαστεί αυτός ο κίνδυνος μέσω προηγούμενης παρέμβασης.

Ανθρώπινη Πρωτεΐνη - Ελπίδα για μελλοντικές μη εθιστικές θεραπείες πόνου

Καθώς η επιστήμη συνεχίζει να αποκαλύπτει τα μυστήρια των βιολογικών μας μηχανισμών, μελέτες όπως αυτή δείχνουν πώς η εξελικτική βιολογία και η σύγχρονη φαρμακολογία μπορούν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των πιεστικών ιατρικών αναγκών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για όσους υποφέρουν από χρόνιο πόνο.

Συνταγή που περιλαμβάνει ψητό κοτόπουλο

Ψητό κοτόπουλο: Το ψητό κοτόπουλο είναι ένα ευέλικτο και νόστιμο πιάτο που μπορεί να παρασκευαστεί με πολλούς τρόπους, με τον καθένα να αναδεικνύει μοναδικές γεύσεις και υφές.

Πώς η οδήγηση μππορεί και να επηρεάσει την ψυχική μας υγεία;

Οδήγηση ψυχική: Η οδήγηση, ενώ συχνά θεωρείται ως μια δραστηριότητα ρουτίνας, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχική υγεία με διάφορους τρόπους, επηρεάζοντας τη διάθεση, τα επίπεδα άγχους και τη συνολική ευεξία.

Δροσιστικό ρόφημα με καφέ, σοκολάτα και πάγο

Δροσιστικό ρόφημα: Η δημιουργία ενός δροσιστικού ποτού με σοκολάτα καφέ είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να συνδυάσετε τις πλούσιες γεύσεις του καφέ και της σοκολάτας με τη δροσιά του πάγου

Μπορεί το μηνιγγίωμα να αντιμετωπιστεί με ακτινοθεραπεία;

Μινιγγίωμα ακτινοθεραπεία: Τα μηνιγγιώματα είναι γενικά βραδέως αναπτυσσόμενοι όγκοι που προέρχονται από τις μήνιγγες, τα προστατευτικά στρώματα που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό.

Close Icon