ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Τα εντυπωσιακά οφέλη της κολύμβησης για τα βρέφη

Τα εντυπωσιακά οφέλη της κολύμβησης για τα βρέφη

Η κολύμβηση στο νερό εμπλέκει το σώμα του μωρού σας με έναν εντελώς μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας δισεκατομμύρια νέους νευρώνες καθώς το μωρό σας κλωτσάει, γλιστρά και χτυπάει το νερό.

Το κολύμπι μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία. Οι διμερείς διασταυρούμενες κινήσεις, οι οποίες χρησιμοποιούν και τις δύο πλευρές του σώματος για να κάνουν μια ενέργεια, βοηθούν τον εγκέφαλο του μωρού σας να αναπτυχθεί. Οι διασταυρούμενες κινήσεις δημιουργούν νευρώνες σε όλο τον εγκέφαλο, αλλά ειδικά στο corpus callosum. Αυτό διευκολύνει την επικοινωνία, την ανατροφοδότηση και τη διαμόρφωση από τη μία πλευρά του εγκεφάλου στην άλλη.

Ο χρόνος κολύμβησης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πνιγμού. Ο χρόνος κολύμβησης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πνιγμού σε παιδιά άνω των 4 ετών. Το κολύμπι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σε παιδιά ηλικίας 1 έως 4 ετών, αλλά τα στοιχεία δεν είναι αρκετά ισχυρά για να το πούμε σίγουρα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο χρόνος κολύμβησης δεν μειώνει τον κίνδυνο πνιγμού σε παιδιά κάτω των 1 ετών.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP), ο πνιγμός είναι η κύρια αιτία θανάτου μεταξύ παιδιών και μικρών παιδιών. Οι περισσότεροι από αυτούς τους πνιγμούς σε παιδιά κάτω των 4 ετών συμβαίνουν σε πισίνες στο σπίτι. Εάν έχετε πισίνα, τα μαθήματα πρώιμης κολύμβησης μπορεί να είναι χρήσιμα. Ακόμα και τα νεότερα μωρά μπορούν να διδαχθούν δεξιότητες κολύμβησης, όπως να επιπλέουν στην πλάτη τους. Ωστόσο, για βρέφη κάτω του 1 έτους, αυτό δεν τα κρατά ασφαλέστερα από τον πνιγμό.

Το κολύμπι μπορεί να βελτιώσει την εμπιστοσύνη. Οι περισσότερες τάξεις για βρέφη περιλαμβάνουν στοιχεία όπως παιχνίδι με νερό, τραγούδια και επαφή δέρματος με δέρμα με γονείς ή φροντιστές. Τα παιδιά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με τον εκπαιδευτή και αρχίζουν να μαθαίνουν να λειτουργούν σε ομάδες. Αυτά τα στοιχεία, καθώς και η διασκέδαση από την εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας, μπορούν να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση του μωρού σας.

Μια μελέτη του 2010 έδειξε ότι τα παιδιά 4 ετών που είχαν κάνει μαθήματα κολύμβησης κάποια στιγμή από την ηλικία των 2 μηνών έως 4 ετών ήταν καλύτερα προσαρμοσμένα σε νέες καταστάσεις, είχαν περισσότερη αυτοπεποίθηση και ήταν πιο ανεξάρτητα από τους μη κολυμβητές. Μια παλαιότερη μελέτη ενίσχυσε αυτά τα ευρήματα, δείχνοντας ότι ένα πρόγραμμα που περιελάμβανε μαθήματα κολύμβησης νωρίς, όλο το χρόνο για συμμετέχοντες προσχολικής ηλικίας συσχετίστηκε με: μεγαλύτερο αυτοέλεγχο, μια ισχυρότερη επιθυμία για επιτυχία, καλύτερη αυτοεκτίμηση, περισσότερη άνεση σε κοινωνικές καταστάσεις. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί οι κολυμβητές υποφέρουν με χρόνιους πονοκεφάλους

Η ευεργετική δράση της θάλασσας στις δερματικές παθήσεις

Αθλητισμός για μικρά παιδιά: Πώς να επιλέξετε με βάση την ηλικία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αν η μυρωδιά της αναπνοής σας είναι φρουτώδης ίσως πάσχετε από διαβήτη

Οι κετόνες είναι υδατοδιαλυτά μόρια που παράγονται από το ήπαρ και σχηματίζονται από λιπαρά οξέα μέσα στο σώμα όταν δεν παράγεται αρκετή ινσουλίνη για να μετατραπεί η γλυκόζη σε ενέργεια.

Ο έγκαιρος εντοπισμός ψυχικών ασθενειών με την ανίχνευση του "γονιδίου της παρορμητικότητας"

Ελπίζεται ότι περιγράφοντας τη λειτουργία των γονιδιακών δικτύων που συνθέτουν τη βαθμολογία, η μελέτη θα υποκινήσει πρόσθετες έρευνες με στόχο την ανάπτυξη νέων θεραπειών στο μέλλον.

Σεξουαλική απόλαυση μετά τον τοκετό: Έχει σημασία ο τρόπος του τοκετού;

Συνδυασμοί βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων μπορούν να επηρεάσουν τον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ υπάρχει και ένα διαπροσωπικό στοιχείο που πρέπει να έχουμε κατά νου, σημείωσε η Rosen.

Τα παιδιατρικά συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για παιδιά με καρκίνο αποτελούν επιτυχία στα νοσοκομεία της Λατινικής Αμερικής

Σημειωτέον, ένα σχόλιο που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο CANCER συνοψίζει τις κορυφαίες εξελίξεις στον παιδιατρικό καρκίνο κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

Παγκόσμια Ημέρα Αμφιβληστροειδούς - Προσβασιμότητα για Άτομα με Προβλήματα Όρασης

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις συνέπειες της πανδημίας στην κοινότητα των Ατόμων με Προβλήματα Όρασης, η Retina International καλεί τις κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο να δώσουν προτεραιότητα και να προστατεύσουν την ευημερία και την ένταξη όσων έχουν προσβληθεί από Σπάνιες Κληρονομικές, Εκφυλιστικές Παθήσεις του Αμφιβληστροειδή.

Αποκόλληση υαλοειδούς: Πόσο σοβαρή είναι;

Αν ξαφνικά αρχίσετε να βλέπετε στο ένα μάτι σκιές, μυγάκια ή συννεφάκια που κινούνται, τότε πιθανότατα να έχετε κάποια αποκόλληση υαλοειδούς ή κάποιο άλλο πρόβλημα στο βυθό του οφθαλμού σας.

Η κεταμίνη σε συνδυασμό με την παρακολούθηση χαμογελαστών προσώπων υπόσχεται πολλά για άτομα ανθεκτικά στη θεραπεία για την κατάθλιψη

Οι ασθενείς στη δοκιμή μας θα συνεχίσουν να συμπληρώνουν ερωτηματολόγια σχετικά με τα συμπτώματα κατάθλιψης για ένα ολόκληρο έτος μετά την έγχυση, επιτρέποντάς μας να αποκτήσουμε μια αρχική κατανόηση του πόσο ακριβώς μπορεί να διαρκέσει αυτό το όφελος.