Σεξουαλική Υγεία

Σεξ: Γιατί το σεξ είναι καλύτερο όταν είστε ερωτευμένοι;

Σεξ: Γιατί το σεξ είναι καλύτερο όταν είστε ερωτευμένοι;

Σεξ: Η αγάπη και το σεξ είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ωστόσο, υπάρχουν πολύ διαφορετικές απόψεις στην κοινωνία για το πώς συνδέονται. 

Η αγάπη και το σεξ είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ωστόσο, υπάρχουν πολύ διαφορετικές απόψεις στην κοινωνία για το πώς συνδέονται.  Μερικοί πιστεύουν ότι τα δύο είναι σχεδόν εναλλάξιμα. Υποθέτουν ότι αν υπάρχει σεξ, τότε υπάρχει και αγάπη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μερικούς πολύ δύσκολους δρόμους.  Άλλοι πιστεύουν ότι τα δύο δεν συνδέονται καθόλου. Πιστεύουν ότι μπορείτε εύκολα να έχετε το ένα χωρίς το άλλο χωρίς να υπάρχουν διαρκή αποτελέσματα.

Έρωτας Vs Σεξ

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η αγάπη και το σεξ μπορεί να πάνε μαζί, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

  • Η αγάπη και η σεξουαλική επιθυμία προέρχονται από το ίδιο μέρος.
    Αν θέλετε να αφήσετε το συναίσθημα και την άποψη έξω από τη συζήτηση για το αν η αγάπη και το σεξ πάνε μαζί, η επιστήμη έχει αποδείξει ότι συνδέονται, τουλάχιστον για όσους βιώνουν σεξουαλική έλξη. Καναδοί ερευνητές διεξήγαγαν μια μελέτη το 2012 που διαπίστωσε ότι το μέρος του εγκεφάλου σας που χειρίζεται τα συναισθήματα είναι από όπου προέρχεται η σεξουαλική επιθυμία. Τόσο η συναισθηματική αγάπη όσο και η σεξουαλική επιθυμία προέρχονται από τον νησιωτικό φλοιό. Αυτά τα ευρήματα οδηγούν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι και τα δύο συνδέονται σε ένα επίπεδο που αφαιρεί την επιλογή μας από αυτό. Μπορούμε να επιλέξουμε να κάνουμε σεξ όταν δεν υπάρχει αγάπη, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο. Η σεξουαλική επιθυμία και η αγάπη οδηγούν σε μερικές από τις ίδιες αντιδράσεις στον εγκέφαλό σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι εύκολο να συγχέετε αυτό που βιώνετε. Αυτός είναι ο λόγος που μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι είναι ερωτευμένοι αφού κάνουν σεξ, ενώ ο άλλος δεν το κάνει. Η επιστήμη εξηγεί επίσης ότι αυτό κάνει το σεξ ακόμα καλύτερο όταν είσαι ερωτευμένος επειδή λαμβάνεις διπλή δόση από τις χημικές ουσίες που σε κάνουν να νιώθεις καλά.
  • Η αγάπη κάνει το σεξ πιο εκπληρωτικό.  Οι ερευνητές του Penn State πραγματοποίησαν μια μελέτη σχετικά με τη σεξουαλική εμπειρία και τη σεξουαλική επαφή, όπου ανέκριναν 98 γυναίκες. Διαπίστωσαν ότι η πλειοψηφία των γυναικών πιστεύει ότι όταν υπάρχει αγάπη, η σεξουαλική εμπειρία είναι καλύτερη και πιο ικανοποιητική. Αυτά τα αποτελέσματα ήταν ανεξάρτητα από το αν ήταν σε σχέση γάμου ή ραντεβού. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους πιστεύεται ότι συμβαίνει αυτό και περιλαμβάνονται παρακάτω.
  • Η αγάπη προσθέτει εμπιστοσύνη και άνεση. Αυτό θα μπορούσε να μετρηθεί ως δύο διαφορετικοί λόγοι. Ωστόσο, συνδέονται στενά. Δεν μπορείς πάντα να εμπιστεύεσαι κάποιον που δεν γνωρίζεις. Όταν υπάρχει αγάπη, συνήθως υπάρχει και η εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη προσθέτει ένα ορισμένο επίπεδο άνεσης στη σχέση, συμπεριλαμβανομένου του σεξ. Όταν κάνεις έρωτα με κάποιον που ερωτεύεσαι, δεν ανησυχείς μήπως σε κρίνουν. Αυτή η σύνδεση σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να είστε πιο ανοιχτοί κατά τη σεξουαλική εμπειρία. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι μπορείτε εύκολα να κάνετε τα πράγματα που σας αρέσουν και αυτά που δεν σας αρέσουν. Με την εμπιστοσύνη κάτω από τη ζώνη σας, είναι πιο πιθανό να μην φοβάστε να ζητήσετε τα πράγματα που θέλετε.

  • Το σεξ έχει μεγαλύτερο νόημα με την αγάπη. Η σεξουαλική επιθυμία είναι ένας τρόπος να δείξετε αγάπη σε ένα άλλο άτομο. Μπορείς να κάνεις σεξ χωρίς να υπάρχει αγάπη, αλλά μπορεί να το βρεις λιγότερο ικανοποιητικό. Ακόμα κι αν το απολαμβάνετε σωματικά, μπορεί να υπάρχει ένα επίπεδο κενού που έρχεται με το να κάνετε έρωτα όταν η αγάπη απουσιάζει. Ωστόσο, όταν αγαπάς το άτομο με το οποίο είσαι μαζί, παίρνει τη σεξουαλική εμπειρία πιο βαθιά. Οι συναισθηματικές ανάγκες ικανοποιούνται όπως και οι σωματικές ανάγκες.
  • Οι άνθρωποι προσπαθούν ανεπιτυχώς να γεμίσουν το κενό της αγάπης με το σεξ. Πιθανότατα γνωρίζετε κάποιον που είναι συνεχώς σε επιφυλακή για one-night stands. Δεν ψάχνουν καν για σχέση. απλά ψάχνουν να συνδεθούν. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν υπάρχει αγάπη σε αυτούς τους τύπους συνδέσεων. είναι καθαρά σεξουαλικό. Ο λόγος που αυτό το άτομο πρέπει να συνεχίσει να ψάχνει για την επόμενη εμπειρία είναι ότι η σεξουαλική εκπλήρωση είναι βραχυπρόθεσμη.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι σεξουαλικές ορμές αυξάνονται όταν είστε έγκυος

Συνδεθείτε συναισθηματικά με το ταίρι σας

4 προβλήματα υγείας που σκοτώνουν τη libido σας

Απολαύστε περισσότερο την ερωτική σας ζωή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 συμβουλές για υπέροχο σεξ με προφυλακτικό

Σεξ προφυλακτικό: Ξέρατε ότι τα προφυλακτικά μπορούν πραγματικά να ενισχύσουν τη σεξουαλική σας ζωή; Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τα προφυλακτικά μέρος του υπέροχου σεξ.

Η καραντίνα μπορεί να αναδείξει νέες πτυχές της σεξουαλικότητάς σας

Σεξουαλικότητα πτυχές: Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου τομείς που δεν επηρεάζονται πολύ από την πανδημία του COVID-19 και δυστυχώς το σεξ , η επιθυμία και η οικειότητα δεν είναι ένα από αυτά.