Ψυχική Υγεία

Πως η διάθεση της εγκύου μεταφέρεται και στο μωρό της

Πως η διάθεση της εγκύου μεταφέρεται και στο μωρό της

Όλοι έχουμε γελάσει με την ψυχή μας! Με γέλια ικανά να θεραπεύσουν την ψυχή μας και να φέρουν δάκρυα ευτυχίας στα μάτια μας! Και το καλύτερο; Αποδεικνύεται ότι αυτά δεν είναι μόνο υπέροχες στιγμές για μας – είναι και για το αγέννητο μωρό μας!

Από έξι μηνών, το έμβρυο επηρεάζεται από τα συναισθήματά μας, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Επιστημών Ψυχολογίας. Τα αποτελέσματα είναι τόσο ισχυρά ώστε η συναισθηματική μας υγεία μπορεί  να διαμορφώνει τη στάση του μωρού μας για τη ζωή.

Το τι τρώμε, πώς διαχειριζόμαστε το άγχος, τα βγάζουμε πέρα με τη θλίψη, φροντίζουμε το σώμα μας – όλα αυτά τα πράγματα επηρεάζουν το μικροσκοπικό μωρό στη μήτρα μας.

Πώς ακριβώς το γέλιο επηρεάζει το μωρό;

Είναι σαν το τρενάκι του λούνα παρκ

Σωματικά, το μωρό κινείται πάνω και κάτω όταν γελάει η μητέρα.

«Όταν παρακολουθούμε το έμβρυο στο υπερηχογράφημα και η μητέρα αρχίζει να γελάει, μπορούμε να δούμε το έμβρυο, να είναι ανάποδα στη μήτρα και το κεφάλι να πηγαίνει πάνω κάτω σαν να αναπηδά σε ένα τραμπολίνο» δήλωσε ο Janet DiPietro, από το τμήμα ερευνών του John Hopkins. «Όταν οι μητέρες παρακολουθήσουν στην οθόνη τι γίνεται στη μήτρα τους, γελούν πιο έντονα και το έμβρυο ανεβαίνει και κατεβαίνει ακόμα πιο γρήγορα. Αναρωτιόμαστε αν αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αρέσει στους ανθρωπους το τρενάκι του λούνα παρκ.»

Ο Δρ. DiPietro έχει κάνει πολλές έρευνες για τα έμβρυα. Δώδεκα εβδομάδες πριν γεννηθεί το μωρό, συμπεριφέρεται ήδη σαν νεογέννητο. Αυτό σημαίνει ότι το γέλιο μας επηρεάζει τα συναισθήματά του καθώς και την κίνηση.

Η διάθεση μεταφέρεται (κατά κάποιο τρόπο) στο μωρό μας

Οι μακροχρόνιες ανησυχίες, το άγχος ή η κατάθλιψη αλλάζουν το αγέννητο μωρό σας. Οι μαμάδες που είναι άκρως ανήσυχες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν ανήσυχα μωρά. Τα μωρά που γεννιούνται από καταθλιπτικές μητέρες είναι 1,5 φορές πιο πιθανό να έχουν κατάθλιψη σε ηλικία 18 ετών και έχουν περισσότερα συναισθηματικά προβλήματα, όπως επιθετικότητα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ορμόνες μπορούν να περάσουν στον πλακούντα. Με άλλα λόγια, στο περιβάλλον του μωρού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σπάστε τα δεσμά του φόβου στη ζωή σας

Όταν το στρες διαλύει τη σχέση

Έχεις κάψει τον εγκέφαλό σου από την υπερβολική σκέψη. Δες 3 τρόπους για να απαλλαγείς

Υπερβολική σκέψη: Τρεις χειροπιαστές συμβουλές για να το σταματήσεις. Υπάρχει σαφής διαφορά μεταξύ της σκέψης και της εμμονή σε μία κατάσταση. Η υπερβολική σκέψη είναι μια στρατηγική που εφαρμόζεται συχνά από άτομα με άγχος για να αισθάνονται περισσότερο υπό τον έλεγχο μιας κατάστασης. Το πρόβλημα με την υπερβολική σκέψη είναι ότι σε αυτή την προσπάθεια να "το καταλάβεις", το άτομο αποσπάται από το να νιώθει τα συναισθήματά του και αυτό μπορεί να γίνει εντελώς εξουθενωτικό.

Ανδρική κατάθλιψη και συμπτώματα

Αναγνώριση της κατάθλιψης στους άνδρες: 7 σημάδια για παρακολούθηση. Είσαι εσύ ή κάποιος που ξέρεις να παλεύει με την κατάθλιψη; Φαίνεται ότι ο αδερφός, ο θείος, ο πατέρας ή ο φίλος δεν είναι ο συνήθης εαυτός του; Λέει ότι νιώθει κουρασμένος όλη την ώρα; Η γνώση των σημείων κατάθλιψης στους άνδρες είναι σημαντική, ώστε ο αγαπημένος σας να μπορέσει να λάβει την απαραίτητη θεραπεία και να μην ξεπεραστεί από την κατάθλιψη.

Τρόποι απόκρισης στη «σιωπηλή τιμωρία»

Αυτοί οι άνθρωποι, όταν θυμώνουν από κάτι που είπε ή έκανε ο/η σύντροφός τους, γίνονται ψυχροί. Μπορεί να μην εκφράζουν κακία απευθείας, αλλά συμπεριφέρονται στον άλλο σαν να είναι κάποιος που σχεδόν δεν γνωρίζουν ή σαν να μιλούν στον γείτονα ή στον συνάδελφό τους.

Μήν αφήνετε πεποιθήσεις και ανασφάλειες να αλληλεπιδρούν αρνητικά στη ζωή σας

Ή ίσως ο τρόπος που ο καλύτερος φίλος σας έχει επιλέξει να κάνει τη ζωή του να μην ταιριάζει σε εσάς, αλλά ταιριάζει σε εκείνον. Αυτό είναι το σημείο στο οποίο μπορείτε να αρχίσετε να αναπλαισιώνετε τον τρόπο που βλέπετε τις καταστάσεις.

Αποτελεσματικοί τρόποι θεραπείας ασθενών με οδοντικό άγχος

Οδοντικό άγχος: Αποτελεσματικοί τρόποι θεραπείας ασθενών.  Σε πρόσφατη έρευνα 18.000 ατόμων παγκοσμίως, το 61% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι πάσχουν από οδοντικό φόβο και άγχος. Συχνά, το άγχος του ασθενούς εκδηλώνεται ως οδοντιατρική αποφυγή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες επιπλοκές από το στόμα ή σε χαμηλή ποιότητα ζωής.

Μπορεί να μην την έχεις ακούσει αλλά υπάρχει η γελοφοβία

Γελοφοβία: Η ευαισθησία αυτή μπορεί να εμποδίσει την επιτυχία στις σχέσεις. Μια νέα μελέτη αποδεικνύει ότι η ευαισθησία στο γέλιο μπορεί να εμποδίσει την επιτυχία ενός ατόμου στις ρομαντικές σχέσεις και συνδέεται με την ανασφαλή προσκόλληση. Η γελοφοβία είναι μια κοινωνική φοβία που χαρακτηρίζεται από έναν υπερβολικό φόβο να γελοιοποιηθεί. Οι άνθρωποι με αυτές τις τάσεις είναι υπερευαίσθητοι στο γέλιο και συχνά παρερμηνεύουν τους ήχους του γέλιου ως γελοιοποίηση που απευθύνεται στους εαυτούς τους.