Ψυχική Υγεία

Πανδημία επιπτώσεις: Πως η καραντίνα επηρεάζει την ψυχική υγεία των παιδιών

Πανδημία επιπτώσεις: Πως η καραντίνα επηρεάζει την ψυχική υγεία των παιδιών

Πανδημία επιπτώσεις: Τα ευάλωτα παιδιά πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο των κυβερνητικών σχεδίων, ώστε να «χτίσουν καλύτερα» μετά την πανδημία, εξηγεί η Επίτροπος για τα παιδιά της Αγγλίας.

Η Άνν Λονγκφιλντ κάλεσε τον Μπόρις Τζόνσον , προκειμένου να συζητήσουν το «κεντρικό στάδιο» των σχεδίων για «να ενθαρρύνουν» το έθνος. Μετά από έξι χρόνια σε αυτή τη θέση και παρακολουθώντας τον παλμό των εξελίξεων είπε ότι οι ζωές των παιδιών έχουν χειροτερέψει κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Από την πλευρά τους οι υπουργοί δήλωσαν ότι η προστασία των ευάλωτων παιδιών είναι από τα βασικά θέματα που έχουν να αντιμετωπίσουν. Ένας από τους εκπροσώπους πρόσθεσε: «Γι ‘αυτό επιτρέψαμε στα πιο ευάλωτα παιδιά να συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο αυτοπροσώπως, παρέχοντας φορητούς υπολογιστές, συσκευές και πακέτα δεδομένων σε όσους κάνουν μαθήματα στο σπίτι και διασφαλίζουν ότι τα πιο μειονεκτούντα παιδιά τρέφονται και είναι καλά στην υγεία τους».

Μετά από προειδοποιήσεις ότι τα παιδιά μπορεί να “χάνουν κάθε ελπίδα για το μέλλον τους”, έρευνες δείχνουν ότι η ψυχική υγεία των νέων επιδεινώνεται, λόγω του Covid-19. Η κ. Λόνγκφιλντ δήλωσε ότι η δέσμευση του πρωθυπουργού να θέσει τα σχολεία στο επίκεντρο του ανοίγματος της κοινωνίας όταν χαλαρώνει το κλείδωμα ήταν “πραγματικά ευπρόσδεκτη”.

“Υπήρξαν περίοδοι κατά τη διάρκεια του έτους που με απογοήτευσαν όταν τα σχολεία έμειναν κλειστά και άνοιξαν καταστήματα και παμπ», είπε στο πρόγραμμα BBC Radio 4’s Today. Παράλληλα, εκτίμησε ότι θα χρειαστούν περίπου 10 δισεκατομμύρια λίρες για υποστήριξη ψυχικής υγείας των παιδιών και για τη βοήθεια για την κάλυψη των μαθητών στο σχολείο. Η κ. Λόνγκφιλντ είπε πως πιστεύτει ότι ο Μπόρις Τζόνσον θέλει να «χτίσει» καλύτερο μέλλον για τα παιδιά, αλλά δεν νομίζει ότι έχει τις «δομές της κυβέρνησης δίπλα του» για να είναι σε θέση να το κάνει αυτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τρόμος για ανασυνδυασμό μεταλλάξεων του κορωνοϊού

Έχει διαταράξει ο κορωνοϊός την οδοντιατρική φροντίδα

Νέα στοιχεία αποδεικνύουν πως το μητρικό γάλα μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του COVID

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το mindfulness αυξάνει την ικανότητα εστίασης της προσοχής

Mindfulness Οφέλη Εγκέφαλος: Πολλά έχουν γραφτεί για τα οφέλη της πρακτικής του mindfulness. Έρευνες δεικνύουν ότι η συνειδητότητα μπορεί να αντισταθμίσει το άγχος, να ανακουφίσει τον χρόνιο πόνο, ακόμη και να βελτιώσει πτυχές της διάθεσης, της σκέψης και της μνήμης. Αλλά πώς λειτουργεί η συνειδητότητα; Προάγει το mindfulness πραγματικά ανιχνεύσιμες αλλαγές στον εγκέφαλο;

Παράνοια : Αυταπάτη η εκδήλωση μίας αλήθειας

Παράνοια : Μια νέα ανασκόπηση υποδηλώνει ότι η παράνοια μπορεί να αποτελεί μέρος μιας κανονικά λειτουργούσας ψυχολογίας που έχει ως στόχο τον εντοπισμό και την αποφυγή κοινωνικών απειλών

ψυχική υγεία : Οι τομείς που επηρεάζει

ψυχική υγεία : Όταν δεν έχουμε ομαλή ψυχική υγεία τότε επηρεάζονται πολλοί και διάφοροι τομείς στην ζωή μας . Σε αυτό το άρθρο σας αναλύουμε τους τομείς αυτούς αλλά και τα σημάδια που μαρτυρούν ότι νοσείτε ψυχικά.

Απλές συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να αντιμετωπίσει το φόβο του για τη θάλασσα

Θάλασσα: Ενώ κανείς θα περίμενε ότι μετά από 9 μήνες στο υδάτινο περιβάλλον της μήτρας το μικρό σας θα έχει μια έμφυτη αγάπη για το νερό, αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, ώστε να βοηθήσετε το μικρό σας να ξεπεράσει το φόβο του για το νερό;

ΠΟΥ : Η δράση του στην ψυχική υγεία

ΠΟΥ : Αυτή η Ειδική Πρωτοβουλία του ΠΟΥ επιδιώκει να διασφαλίσει την καθολική κάλυψη της υγείας που περιλαμβάνει πρόσβαση σε ποιοτική και προσιτή φροντίδα για ψυχικές συνθήκες.

Τι είναι η αθλητική ψυχολογία και πώς βοηθά στη νίκη

Αθλητική ψυχολογία: Οι μελέτες δείχνουν πως οι αθλητές που εστιάζουν στην προσπάθεια και όχι στο αποτέλεσμα, απολαμβάνουν περισσότερο το άθλημά τους, έχουν λιγότερες απουσίες από τις προπονήσεις και προσεγγίζουν τον αγώνα ως πρόκληση και όχι ως απειλή. Έχουν μάλιστα, περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσουν τον αθλητισμό για περισσότερα χρόνια. Ειδικά, το στοιχείο του να αντιλαμβάνεται ο αθλητής τον αγώνα ως μια ωραία πρόκληση αντί για μια απειλή, είναι που συμβάλλει τα μέγιστα στην επίτευξη της αυτοπεποίθησης, της συγκέντρωσης και της σωματικής απόδοσης που τελικά θα τον βοηθήσουν να έχει την υψηλότερη δυνατή επίδοση.

Που οφείλει η θάλασσα τις καταπραϋντικές της δράσεις

Θάλασσα και Ψυχική Υγεία: Οι καταπραϋντικές δράσεις της θάλασσας είναι γνωστές από αρχαίων χρόνων. Μια βόλτα στην παραλία έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να ηρεμίσει το νου μας και να μας ανακουφίσει από ορισμένα ψυχικά συμπτώματα.